Pegasus Spyware: Kongressen påstår at regjeringen lurte parlamentet

Kongressen lørdag satte i gang et fullstendig angrep på regjeringen og anklaget den for å lure parlamentet, lure Høyesterett, kapre demokrati og hengi seg til forræderi, etter at en medierapport hevdet at India kjøpte Pegasus-spywaren fra Israel som en del av en forsvarsavtale i 2017.

Kongressen sa at den har til hensikt å ta opp saken i budsjettmøtet som starter neste uke, og kreve ansvarlighet fra statsminister Narendra Modi og BJP-regjeringen i parlamentsgulvet.

Det viktigste opposisjonspartiet oppfordret også Høyesterett til å ta suo motu kunnskap om saken og innlede passende straffesak mot regjeringen for forsøk på å “bevisst og bevisst lure” den.

 • Rahul Gandhi påstår at antall Twitter-følgere er undertrykt på grunn av “regjeringspress”

Når kongressen gjør sin intensjon klar, skygger Pegasus-spørsmålet igjen over budsjettsesjonen for 2022, ettersom hele monsunsesjonen i 2021 ble vasket ut etter at opposisjonen i fellesskap hadde stoppet saksbehandlingen rundt saken.

Ifølge en rapport i The New York Times, var den israelske spionvaren Pegasus og et missilsystem «sentrum» i en handel med sofistikerte våpen og etterretningsutstyr mellom India og Israel i 2017 på omtrent 2 milliarder dollar (omtrent 15 000 crores Rs.). .

Tidligere kongresspresident Rahul Gandhi anklaget regjeringen for forræderi ved å angivelig “avlytte” telefoner til opposisjonsledere, væpnede styrker og rettsvesenet ved å bruke Pegasus-spionprogrammet.

  < li>Pegasus-spionprogram brukes til å målrette mot finske diplomater, sier departementet

“Modi-regjeringen kjøpte Pegasus for å spionere på våre primære demokratiske institusjoner, politikere og offentlighet. Regjeringsfunksjonærer, opposisjonsledere, væpnede styrker, rettsvesen var alle mål for disse telefonavlyttingene. Dette er forræderi,” sa Gandhi på Twitter.

“Modi-regjeringen har begått forræderi,” påsto han.

I en pressekonferanse her om saken, påsto Kongressens generalsekretær og sjeftalsperson Randeep Surjewala at Modi-regjeringen også “lurte” parlamentet som “dupert” Høyesterett.

 • Pegasus: Rights Group Says Libanese Staffer Targeted With NSO Spyware

< p>Han sa at BJP-maskineriet engasjerte seg i en massiv strategi for også å “dupere” folket i landet ettersom det nå er klart at regjeringen ledet av statsminister Modi “kjøpte den ulovlige og grunnlovsstridige” spionvaren fra Israel og brukte den mot opposisjonsledere, rettsvesenet, media og til og med dets egne funksjonærer.

Han påsto at regjeringen brukte offentlige penger til ulovlig å kjøpe cyberverktøyet og spionere på sitt eget folk, og dermed “kapret” demokratiet. De begikk en forræderi i forkant av Lok Sabha-valget i 2019, påsto han.

“Det er nå veldig tydelig at parlamentet ble lurt av Modi-regjeringen, Høyesterett ble også lurt og folket i India ble løyet for av Modi-regjeringen og dens ministre,” sa Surjewala, og la til at disse tingene er klare nå, rollen av statsministeren og hans ansvar er nå direkte i tvil.

 • Citizen Lab Director forklarer hvordan Watchdog kaller ut regjeringer
 • < /ul>

  “Vi vil søke ansvarlighet fra statsministeren på gulvet i parlamentet, sammen med regjeringen i folkets domstol,” sa han.

  “Vi vil oppfordre Høyesterett til å suo motu nå ta det til etterretning og utsted passende straffesaker mot denne regjeringen for forsøk på bevisst og bevisst å lure Høyesterett,” sa Surjewala.

  “Det er forræderi, det er et kapring av demokrati og det er et systematisk bedrag og angrep på de grunnleggende rettighetene til privatliv og demontering av nasjonal sikkerhet med tanke på hvem alle ble spionert på ulovlig og grunnlovsstridig av denne regjeringen,” påsto han.

  • Pegasus Spyware: Israels statsadvokat beordrer etterforskning av NSO-krav

  Opposisjonsleder i Rajya Sabha Mallikarjun Kharge, som ble med ham på pressekonferansen, sa da regjeringen “ikke var klar til å diskutere Pegasus-spørsmålet på vårt krav (under Monsoon-sesjonen i parlamentet i fjor), viser det at de ønsket å skjule noe for folket i landet.” Pengene tilhører offentligheten, men disse menneskene bruker dem til å snoke på folk som er motstandere av dem, påsto han.

  Kharge sa at hvis regjeringen gjorde det for sikkerheten til landet, var det greit, men “de bruker det mot opposisjonsledere, ministre og regjeringsfunksjonærer, rettsvesenet og media”.

  “De snakket en løgn i parlamentet,” påsto han.

  “Hvis regjeringen har mot, bør den reise ærekrenkelsessøksmål mot New York Times, som har publisert rapporten som sier at regjeringen hadde kjøpt spionprogrammet. Sannheten har nå kommet frem,” sa Kharge.

  På spørsmål om de vil søke etter en felles parlamentarisk komité-undersøkelse igjen, sa LOP: “Vi vil se hva slags etterforskning som må gjøres, vi vil diskutere. Vi har tatt opp dette spørsmålet tidligere også, og vi vil ta dette opp i parlamentet nå “.

  Surjewala har tidligere påstått at forsvarsbudsjettet til National Security Council Secretariat (NSCS) som rapporterer til NSA gikk opp fra Rs 33 Crore til Rs 333 Crore i 2017-18.

  Han sa at etter rapporten er det nå klart at Modi-regjeringen kjøpte Pegasus-spyware i 2017 og annen militærteknologi som “midtpunktene” i en pakke inkludert “våpen og etterretningsutstyr verdt omtrent 2 milliarder dollar” fra Israel under statsministeren. Modis besøk.

  “Modi-regjeringen er utplassereren og utfører den ulovlige og grunnlovsstridige snokingen og spionasjen gjennom israelsk overvåkingsspionvare Pegasus, og statsminister Narendra Modi er selv involvert,” sa han.

  “Dette er en frekk kapring av demokrati og en handling av forræderi,” påsto kongresslederen.

  Regjeringen hadde benektet alle påstander da opposisjonen var det.

  Hvorfor tar 5G så lang tid? Vi diskuterer dette på Orbital, the Gadgets 360 podcast. Orbital er tilgjengelig på Spotify, Gaana, JioSaavn, Google Podcasts, Apple Podcasts, Amazon Music og hvor enn du finner podcastene dine.
  Kommentarer

  For de siste teknologinyhetene og anmeldelser, følg Gadgets 360 på Twitter, Facebook og Google Nyheter. For de siste videoene på gadgets og teknologi, abonner på YouTube-kanalen vår.

  Ytterligere lesing: Narendra Modi, BJP, Congress, Rahul Gandhi, Pegasus, Spyware, NSO Group


Date:

by