Netflix må møte “Queen's Gambit” ærekrenkelsessøksmål, amerikanske dommerregler

En georgisk tidligere sjakkverdensmesters søksmål på 5 millioner dollar (omtrent 37,5 crores) mot Netflix vil fortsette etter at hun hevdet at hun ble ærekrenket i en episode av «The Queen's Gambit», har en dommer i Los Angeles avgjort.

Sjakk-stormester Nona Gaprindashvili, 80, anla søksmål i september og hevdet at en linje i serien der en karakter hevder at hun “aldri hadde møtt menn” i karrieren hennes var “grovt sexistisk og nedverdigende.”

Gaprindashvili hadde møtt dusinvis av mannlige konkurrenter i 1968, året hvor den svært populære begrensede serien «The Queen's Gambit» hovedsakelig er satt.

  • Emmy Winners 2021 — the Full List

Advokater for Netflix forsøkte å få saksøkten avvist med den begrunnelse at serien er et fiksjonsverk og derfor dekket av den første endringen av den amerikanske grunnloven, som beskytter ytringsfriheten.

Men den føderale dommeren Virginia Phillips avviste torsdag begjæringen deres, og bemerket at “det faktum at serien var et fiktivt verk ikke isolerer Netflix fra ansvar for ærekrenkelse hvis alle elementene i ærekrenkelse ellers er tilstede.”

The Queen's Gambit,” med Anya Taylor-Joy i hovedrollen, er basert på en roman fra 1983 av Walter Tevis og forteller historien om en ung foreldreløs som blir verdens største sjakkspiller.

  • Money Heist 5 leverer sin største sesong med 69 millioner seere

Mens den sentrale karakteren Beth Harmon er fiktiv, har serien flere virkelige sjakkkarakterer inkludert Gaprindashvili.

  • Lupin topper Queen's Gambit Views på Netflix

Gaprindashvili var den første kvinnen som ble tildelt det internasjonale sjakkforbundets tittel Grandmaster, i 1978.

Er Red Notice mer (eller mindre) enn summen av potensielle kunder: Dwayne Johnson, Ryan Reynolds og Gal Gadot? Vi diskuterer dette på Orbital, Gadgets 360-podcasten. Orbital er tilgjengelig på Spotify, Gaana, JioSaavn, Google Podcasts, Apple Podcasts, Amazon Music og hvor enn du får podcastene dine.
Kommentarer

For de siste teknologinyhetene og anmeldelser, følg Gadgets 360 på Twitter, Facebook og Google News. For de nyeste videoene om gadgets og teknologi, abonner på YouTube-kanalen vår.

Ytterligere lesing: The Queens Gambit, Netflix


Date:

by