Mars vil vises veldig nær månen i kveld: Når du skal se

Et “nært møte” skal skje mellom Månen og Mars i kveld (29. september), siden de bare vil være litt over 2 grader fra hverandre. I India vil denne himmelske begivenheten være på toppen klokken 20.34. De to himmellegemene vil dele samme rett oppstigning, med Månen som passerer sør for Mars. Men månen og Mars vil ikke være alene. Like i nærheten vil være Venus, jordens nærmeste planetariske nabo.

Månen og Mars vil begge være i Skytten, et stort sørlig stjernebilde og ett av de tolv medlemmene av dyrekretsen. Hvis du klarer å se lavt nok mellom bygninger og trær, vil du kunne se dem sveve tett inntil hverandre. Du kan også se Venus. Det vil også være Merkur, selv om det virker veldig svakt, og Saturn med all sin lysstyrke litt lenger til venstre.

I følge In The Sky vil arrangementet finne sted klokken 15:04 UTC (20:34 IST). Imidlertid vil paret være for vidt adskilt til å passe innenfor et teleskops synsfelt, men de vil være synlige for det blotte øye eller gjennom en kikkert.

En konjunksjon er en himmelhendelse som oppstår når to eller flere astronomiske kropper deler samme rett oppstigning. Enkelt sagt kalles alle nære grupperinger av himmellegemer vanligvis en konjunksjon. Den nøyaktige termen som brukes for slike grupperinger er imidlertid en appuls, som kanskje ikke også er en konjunksjon.

  • NASA sier at vann strømmet på Mars lengre enn tidligere antatt
  • Indiske forskere finner unike mønstre på marsoverflaten

Hvorfor tar 5G så lang tid? Vi diskuterer dette på Orbital, Gadgets 360-podcasten. Orbital er tilgjengelig på Spotify, Gaana, JioSaavn, Google Podcasts, Apple Podcasts, Amazon Music og hvor enn du får podcastene dine.
Kommentarer

For de siste teknologinyhetene og anmeldelser, følg Gadgets 360 på Twitter, Facebook og Google News. For de nyeste videoene om gadgets og teknologi, abonner på YouTube-kanalen vår.

Ytterligere lesing: Mars, Mars-Moon Conjuction, Astronomy, Moon


Date:

by