Google Chrome-testfunksjon for å dempe faner med ett enkelt klikk

Google Chrome jobber angivelig med en funksjon som lar brukere raskt dempe en lydavspillingsfane med et enkelt klikk. Funksjonen er for øyeblikket tilgjengelig for brukere å prøve ut og må aktiveres manuelt. Brukere kan raskt dempe og slå på en bestemt fane uten å bytte til den, noe som kan være nyttig når faner begynner å spille av lyd uventet. Klikk-for-dempe-funksjonen blir testet og kan eller ikke komme til en fremtidig versjon av Chrome, ifølge Google.

Et Chrome-flagg som aktiverer en funksjon som tillater demping og oppheving av faner ble nylig oppdaget av Reddit-bruker Leopeva, og oppdaget av Chrome Story. Funksjonen er for øyeblikket tilgjengelig i den siste nattlige (ustabile) versjonen av Google Chrome, også kjent som Google Chrome Canary. Aktivering av flagget lar brukere raskt dempe alle synlige faner som spiller av lyd. Dette kan være nyttig for faner med nettsteder som automatisk spiller av videoannonser, eller annen uønsket medieavspilling.

google chrome mute tab ui chrome story chrome

Klikk-for-dempe-funksjonen i aksjon på Google Chrome Canary
Fotokreditt: Chrome Story

For øyeblikket viser Google Chrome indikatorer på faner for å vise mediestatus – et høyttalerikon viser at lyd spilles av, mens et opptaksikon viser at et nettsted bruker kameraet eller mikrofonen. Inntil nå måtte brukere høyreklikke på en fane som spiller av lyd, og deretter velge Mute Tab. Med den nye kontrollfunksjonen for lyddemping av brukergrensesnittet, kan brukere ganske enkelt klikke på høyttalerikonet for raskt å dempe en fane.

  • G Suite Legacy-brukere “Kostfritt”-alternativ for å flytte data

Brukere som vil prøve ut funksjonen, må laste ned og installere den nyeste versjonen av Chrome Canary for Windows, macOS eller Linux – de vil kunne bruke sin vanlige Chrome-installasjon parallelt med Chrome Canary. Brukere må skrive inn chrome://flags i adressefeltet, deretter søke etter «Tab lyddemping», aktivere flagget og starte Chrome Canary på nytt. I henhold til flaggets beskrivelse kan de nye lyddempingskontrollene for fanen testes på macOS, Windows, Linux, Chrome OS og Fuchsia OS.

  • Google Play Butikk får en «Tilbud»-fane for å fremheve de beste tilbudene

Det kan imidlertid hende at funksjonen som for øyeblikket er tilgjengelig for testing ikke kommer til nettleseren. I følge Chrome-flaggoppføringen sammenligner Google bruken av tabulatordemping, sammen med den globale mediekontrolldelen. Selskapet har ennå ikke avslørt om funksjonen vil finne veien til fanelinjen, eller ende opp i Chromes globale mediekontrollseksjon, som også lar brukere kontrollere medieavspilling fra åpne faner.

Ønsker du å kjøpe hodetelefoner? Lytt til ekspertene på Orbital, Gadgets 360-podcasten. Orbital er tilgjengelig på Spotify, Gaana, JioSaavn, Google Podcasts, Apple Podcasts, Amazon Music og hvor enn du får podcastene dine.
Kommentarer

For de siste teknologinyhetene og anmeldelser, følg Gadgets 360 på Twitter, Facebook og Google News. For de nyeste videoene om gadgets og teknologi, abonner på YouTube-kanalen vår.

Ytterligere lesing: Google Chrome, Chrome Tab Audio Muting, Google, Chrome Canary, Tab Muting David Delima E-post David Delima Som skribent på teknologi med Gadgets 360 er David Delima interessert i åpen kildekode-teknologi, cybersikkerhet, forbrukerpersonvern, og elsker å lese og skrive om hvordan Internett fungerer. David kan kontaktes via e-post på DavidD@ndtv.com, samt på Twitter på @DxDavey.  Mer


Date:

by