AT&T, Verizon Godkjent av US FAA for å slå på flere 5G-celletårn

Federale sikkerhetsregulatorer sier at de har ryddet vei for Verizon og AT&T til å slå opp flere tårn for nye 5G-tjenester uten å forårsake radiointerferens med fly.

Federal Aviation Administration sa fredag ​​at det tok trinnene etter å ha mottatt detaljer fra telekommunikasjonsselskapene om plasseringen av trådløse sendere.

FAAs trekk vil la selskapene aktivere 5G-celletårn nærmere flyplasser uten å hindre flyenes evne til å lande i dårlig vær.< /p>

  • 5G US-utrulling: Why Fear of Flights Getting Stoped Has Faded

Verizon og AT&T nektet å kommentere. Nick Ludlum, en talsmann for telekommunikasjonshandelsgruppen CTIA, kalte det en “positiv utvikling som fremhever den betydelige fremgangen trådløsindustrien, luftfartsindustrien, FAA og FCC gjør for å sikre robust 5G-tjeneste og trygge flyreiser.”

< p> Handelsgruppen Airlines for America ga en lignende uttalelse. Talsmann Carter Yang la til at alle sider jobber med “en mer effektiv permanent løsning” som vil unngå å forstyrre flytrafikken ettersom flere 5G-tårn aktiveres.

Luftfartsgrupper og FAA hadde advart om at selskapenes 5G-tjeneste, som bruker en del av radiospekteret kalt C-Band, var for nær spekteret som brukes av instrumenter som måler høyden til fly over bakken – avgjørende informasjon for landing i dårlig sikt.

  • 5G-flyforstyrrelser blir lettere ettersom Emirates sprenger utrullingen i USA

Verizon og AT&T, som brukte milliarder på å bygge 5G-nettverk, bestred FAAs konklusjoner. Men de ble to ganger enige om å utsette lanseringen av ny 5G og forsinket den midlertidig rundt mange flyplasser, selv da de begynte å tilby tjenesten i mange amerikanske byer 19. januar.

Siden tvisten kom på hodet tidligere denne måneden, FAA har godkjent de fleste typer flyselskaper – 90 prosent av den amerikanske flåten – for å operere rundt 5G-signaler, og sier at deres høydemåleenheter, kalt radiohøydemålere, er sikre mot radiointerferens.

Ekstreme spådommer om tusenvis av kansellerte flyreiser gikk ikke i oppfyllelse, men dusinvis av flyreiser har blitt grunnet av 5G-bekymringer, inkludert internasjonale flyreiser til USA forrige uke og noen innenlandsflyvninger denne uken på Paine Field nær Seattle. Noen små flyselskaper, særlig en gruppe Embraer regionale jetfly, har ikke blitt klarert.

  • Flyselskaper kansellerer noen flyvninger selv etter redusert 5G-utrulling i USA

«Det er for tidlig å erklære seier», sa Faye Malarkey Black, president for Regional Airline Association, tidligere denne uken. «Dette er ikke fikset. Vi er ikke fikset.»

Regionale flyselskaper – mindre selskaper som driver flyreiser under kontrakt med store flyselskaper – møtte begrensninger på en stor del av flåtene sine under dårlig vær, sa Black.

Hvorfor tar 5G så lang tid? Vi diskuterer dette på Orbital, Gadgets 360-podcasten. Orbital er tilgjengelig på Spotify, Gaana, JioSaavn, Google Podcasts, Apple Podcasts, Amazon Music og hvor enn du får podcastene dine.
Kommentarer

For de siste teknologinyhetene og anmeldelser, følg Gadgets 360 på Twitter, Facebook og Google News. For de nyeste videoene om gadgets og teknologi, abonner på YouTube-kanalen vår.

Ytterligere lesing: Verizon, AT og T, Federal Aviation Administration, FAA, FCC, 5G


Date:

by