5Gi sies å bli integrert i 5G-standarder for India, andre land

En 5G-teknologistandard utviklet i India har blitt en del av globale standarder som vil bli tatt i bruk av bedrifter lokalt så vel som over hele verden, sa en høytstående tjenestemann i det indiske telekomstandardorganet TSDSI fredag.

5Gi er tidenes første telekomteknologistandard fra India som vil finne plass i globale telekomutstyrsstandarder for 5G-tjenester.

Global standardutviklingsorgan 3GPP har gått med på en handlingsplan som vil tillate sammenslåing av 5Gi til 5G.

  • Kan 5G være en gamechanger for indiske forbrukere?

“Trekkingen er et stort skritt for å muliggjøre Indias mål om økt dekning på tvers av landlige, avsidesliggende og urbane områder. Sammenslåingen av 5Gi-kravene til 3GPP 5G-standarder, muliggjør en enkelt felles spesifikasjon fremover, i tillegg til å skape en enkel radiotilgangsløsning for 5G-distribusjoner i India og globalt,” sa TSDSI-formann NG Subramaniam.

Telecommunications Standards Development Society, India (TSDSI) har som mål å utvikle og fremme India-spesifikke krav, standardisere løsninger for å oppfylle disse kravene og bidra med disse til internasjonale standarder innen telekommunikasjon.

Globale telekomutstyrsprodusenter hadde motsatte seg at TSDSI utvikler 5Gi-standarden for India, siden den vil være atskilt fra globale standarder og øke kostnadene ved utrulling av 5G-tjenester i landet.

  • 5G-utrullingsløp: Europeisk union bedt av Watchdog om å øke tempoet

5Gi-teknologistandarder fokuserer på landlig (utvidet) dekning for å møte de innenlandske kravene.

“Det var et godt samarbeid mellom organisasjonspartnerne til 3GPP, og det var en sterk samarbeidsånd blant de globale interessentene for å jobbe sammen i neste generasjons teknologier som fører til en forbedret landlig dekning ettersom 5Gi sin dekningsforbedrende overføringsmodus blir en del av 5G NR-spesifikasjonene,” sa Subramaniam.

  • 5G-spektrumbånd i India vil ikke forstyrre fly: ITU-APT

Standardene fører til rom for utvikling av åndsverk i landet. De fleste patentene på 5G-området er innlevert av kinesiske og europeiske selskaper.

Hvorfor tar 5G så lang tid? Vi diskuterer dette på Orbital, Gadgets 360-podcasten. Orbital er tilgjengelig på Spotify, Gaana, JioSaavn, Google Podcasts, Apple Podcasts, Amazon Music og hvor enn du får podcastene dine.
Kommentarer

For de siste teknologinyhetene og anmeldelser, følg Gadgets 360 på Twitter, Facebook og Google News. For de siste videoene om gadgets og teknologi, abonner på YouTube-kanalen vår.

Ytterligere lesing: Telecommunications Standards Development Society India, TSDSI, 5G, 5Gi, 3GPP


Date:

by