YouTube Shorts kan snart få en voiceover-funksjon

YouTube Shorts, den Google-eide videoplattformens TikTok-rival, ble lansert i september 2020 og er nå tilgjengelig i over 100 land. YouTube Shorts gjør det mulig for skapere å lage videoklipp på opptil 60 sekunder og dele dem på plattformen. Ved lanseringen tilbød den grunnleggende funksjoner som å legge til tekster til bestemte deler av klippet, automatiske bildetekster, filtre og fargekorrigering. Selskapet utvikler nå angivelig en dedikert voiceover-funksjon for Shorts. Per nå lar YouTube-appen på Android skapere legge til lyd fra YouTubes bibliotek til Shorts.

Lekkasjen på Shorts voiceover-funksjonen kommer fra XDA Developers, som angivelig oppdaget nye strenger med kode under rivingen av Android-versjonen av YouTube. Den påståtte koden ble funnet i 17.04.32_beta-versjonen. Disse kodestrengene antyder angivelig at YouTube-appen vil få en dedikert knapp for voiceover-funksjonen. Som nevnt tidligere kan YouTube-skapere bare bruke lyden fra YouTubes bibliotek mens de lager Shorts. For øyeblikket må de bruke tredjeparts videoredigerere for å legge til egendefinerte lydklipp til Shorts. Voiceover-funksjonen er ennå ikke aktiv på den nyeste betaversjonen av YouTube-appen for Android. Videre har YouTube ennå ikke delt noen offisiell informasjon om utrullingen av voiceover-funksjonen. Så de rapporterte detaljene bør vurderes med en klype salt.

  • YouTube sier vil utforske NFT-funksjoner for skapere
  • YouTube tester YouTube Music-lignende smarte nedlastingsfunksjoner: Rapport

YouTube ser ut til å være ute etter å skape plass for seg selv i trenden med korte klipp popularisert av TikTok. Andre sosiale medieplattformer har kommet opp med lignende funksjoner som Meta-eide Instagram Reels og Snapchats Spotlight-funksjon. Disse plattformene tiltrekker unge skapere til plattformen deres, som utvikler en stor tilhengerskare ved å lage korte komedier og virale dansevideoer. I fjor, i mai, annonserte YouTube et fond på 100 millioner dollar (omtrent 735 crore Rs.) for skapere som lager populære klipp på Shorts. Fondet sies å betale skapere gjennom 2022. TikTok har også lansert et lignende fond med en finansiering på over 1 milliard dollar (omtrent Rs. 7350 crore) i USA over tre år.

Hvorfor tar 5G så lang tid? Vi diskuterer dette på Orbital, Gadgets 360-podcasten. Orbital er tilgjengelig på Spotify, Gaana, JioSaavn, Google Podcasts, Apple Podcasts, Amazon Music og hvor enn du får podcastene dine.
Kommentarer

For de siste teknologinyhetene og anmeldelser, følg Gadgets 360 på Twitter, Facebook og Google News. For de nyeste videoene om gadgets og teknologi, abonner på YouTube-kanalen vår.

Ytterligere lesing: YouTube, YouTube Shorts, YouTube Shorts Voiceover


Date:

by