Toyota på vei til månen med cruiser, robotarmer, drømmer

Toyota jobber med Japans romfartsorganisasjon på et kjøretøy for å utforske månens overflate, med ambisjoner om å hjelpe folk å leve på månen innen 2040 og deretter gå live på Mars, sa selskapets tjenestemenn fredag.

kjøretøyet som utvikles med Japan Aerospace Exploration Agency heter Lunar Cruiser, hvis navn hyller Toyota Land Cruiser-sportsbilen. Lanseringen er satt til slutten av 2020-tallet.

Kjøretøyet er basert på ideen om at folk spiser, jobber, sover og kommuniserer trygt med andre i biler, og det samme kan gjøres i verdensrommet, sa Takao Sato, som leder Lunar Cruiser-prosjektet hos Toyota Motor.

 • Subaru lanserer Solterra, sin første helelektriske bil
 • < /ul>

  “Vi ser på rommet som et område for vår transformasjon en gang i århundret. Ved å reise til verdensrommet kan vi kanskje utvikle telekommunikasjon og annen teknologi som vil vise seg verdifull for menneskelivet, sa Sato til Associated Press.

  Gitai Japan, en satsning med Toyota, har utviklet en robotarm for Lunar Cruiser, designet for å utføre oppgaver som inspeksjon og vedlikehold. Dens “gripefeste” gjør at armenden kan endres slik at den kan fungere som forskjellige verktøy, øse, løfte og feie.

  Gitai-sjef Sho Nakanose sa at han følte at utfordringen med å sprenge seg ut i verdensrommet i utgangspunktet er blitt møtt, men å jobbe i verdensrommet innebærer store kostnader og farer for astronauter. Det er der roboter vil komme godt med, sa han.

  • Subaru lanserer Solterra, sin første helelektriske bil

  Siden grunnleggelsen på 1930-tallet har Toyota bekymret seg over å miste en kjernevirksomhet på grunn av skiftende tider. Den har våget seg på boliger, båter, jetfly og roboter. Dets netttilknyttede bærekraftige boligkvarter nær Mount Fuji, kalt Woven City, skal åpne senere i år.

  Den japanske fascinasjonen for månen har vokst.

  En privat japansk satsing kalt ispace jobber med måne-rovers, landing og bane, og er planlagt for en månelanding senere i år. Forretningsmannen Yusaku Maezawa, som nylig tok videoer av seg selv flytende rundt i den internasjonale romstasjonen, har bestilt en bane rundt månen ombord på Tesla-sjef Elon Musks Starship.

  Toyota-ingeniør Shinichiro Noda sa at han er spent på månen. prosjekt, en utvidelse av bilprodusentens mangeårige oppdrag for å betjene kunder og månen kan gi verdifulle ressurser for livet på jorden.

  “Å sende bilene våre til månen er vårt oppdrag,” sa han. Toyota har kjøretøy nesten overalt, «Men dette handler om å ta bilene våre til et sted vi aldri har vært.»

  Vil du kjøpe hodetelefoner? Lytt til ekspertene på Orbital, Gadgets 360-podcasten. Orbital er tilgjengelig på Spotify, Gaana, JioSaavn, Google Podcasts, Apple Podcasts, Amazon Music og hvor enn du får podcastene dine.
  Kommentarer

  For de siste teknologinyhetene og anmeldelser, følg Gadgets 360 på Twitter, Facebook og Google News. For de siste videoene om gadgets og teknologi, abonner på YouTube-kanalen vår.

  Ytterligere lesing: Toyota, Mars, Japan Aerospace Exploration Agency, Lunar Cruiser


Date:

by