Tencent sa at planlegger å ta det amerikanske børsnoterte strømmeselskapet DouYu privat

Tencent Holdings planlegger å ta DouYu International Holdings privat midt i uenighet om strategi blant ledere i det kinesiske videospillstrømmefirmaet, sa to personer med direkte kunnskap om saken.

Tencent, den største aksjonæren i Nasdaq- børsnoterte DouYu med en eierandel på 37 prosent, ønsker å slå seg sammen med minst ett private equity-selskap for avtalen og snakker for tiden med investeringsbanker, sa de.

Det er sikte på å fullføre avtalen i år, sa en av personene.

  • Tencent for å gi $16,4-milliarder JD.com-andel til aksjonærene som utbytte

Andelene i DouYu, en av Tencents viktigste plattformer for spillmarkedsføring og Kinas nr. 2 strømmeside for videospill, steg så mye som 17,6 prosent på nyhetene, og stengte 14 prosent høyere på torsdag.

Selskapet har diskutert sin forretningsstrategi etter at Tencents planer om å slå den sammen med større rival Huya ble blokkert av regulatorer i juli i fjor på grunn av antitrust.

Det har vært forskjeller blant DouYu-ledere om hvorvidt de skal holde seg til livestreaming av spill som kjernevirksomhet eller gå over til mer lønnsom underholdning livestreaming, sa den andre personen.

  • Tencent sparker 70 ansatte, svartelister 13 firmaer i anti-graftkampanje

Denne spenningen har ikke avtatt selv etter at DouYu medgründer og co-CEO Zhang Wenming, som hadde favorisert diversifisering av inntekter streams, sa opp forrige måned, la personen til. DouYu har sagt at Zhangs avgang skyldtes personlige årsaker. Medgründer Chen Shaojie driver nå selskapet.

De private planene gjenspeiler Tencents ønske om å ha et fast grep om sine kjernespilltilknyttede selskaper i en tid da de står overfor en rekke regulatoriske problemer, sa folket, som ikke var autorisert til å snakke om saken og nektet å bli identifisert.< /p>

Et 60 prosent fall i DouYus aksjekurs siden juli, noe som ga den en markedsverdi på 717 millioner dollar (omtrent 5 380 crore Rs.) på onsdag, har også betydd at den er attraktivt priset for en privat avtale. lagt til.

Tencent og DouYu nektet å kommentere. Zhang og Chen svarte ikke umiddelbart på en forespørsel om kommentar fra DouYu.

Tencent, eier av hitspillene Honor of Kings og PUBG Mobile, har i likhet med andre kinesiske internettfirmaer slitt med en reguleringsreaksjon på sektoren og hadde i tredje kvartal en inntektsvekst på bare 13 prosent, den tregeste siden den ble børsnotert i 2004.

I tillegg til blokkeringen av DouYu-Huya-avtalen, har den også måttet kjempe med innsats fra myndighetene for å tøyle mindreåriges spill, mens fortauskanter i andre bransjer også har dempet annonseappetitten.

Samtidig tiden vokser konkurransen både hjemme og globalt.

ByteDance, eier av Douyin, den innenlandske versjonen av TikTok, og som også har en spillenhet, har gjort betydelige inngrep i videospillbransjen. Microsoft sa i forrige uke at de ville kjøpe Call of Duty produsenten Activision Blizzard for 68,7 milliarder dollar (omtrent 5.10.990 crore Rs.) i kontanter – den største spillindustriens avtale i historien.

Nye regler på vei fra Kinas cyberspace-regulator vil også kreve at landets store internettselskaper søker godkjenning for nye investeringer og innsamlinger, har kilder fortalt Reuters. Regulatoren har nektet å utstede et dokument om dette.

“I et så utfordrende regulatorisk og konkurransedyktig miljø, blir det viktigere for Tencent å styrke kontrollen av eksisterende spillrelaterte porteføljeselskaper som DouYu, ” sa den andre personen.

Undervurderte aksjer og økt gransking fra amerikanske regulatorer har ofte blitt nevnt som årsaker til avtalene. De gjennomsnittlige premiene betalt av kjøpere økte til 53 prosent i fjor fra 36 prosent i 2020, viste dataene.

© Thomson Reuters 2022

Hvorfor tar 5G så lang tid? Vi diskuterer dette på Orbital, Gadgets 360-podcasten. Orbital er tilgjengelig på Spotify, Gaana, JioSaavn, Google Podcasts, Apple Podcasts, Amazon Music og hvor enn du får podcastene dine.
Kommentarer

For de siste teknologinyhetene og anmeldelser, følg Gadgets 360 på Twitter, Facebook og Google News. For de nyeste videoene om gadgets og teknologi, abonner på YouTube-kanalen vår.

Ytterligere lesing: Tencent, DouYu


Date:

by