Elon Musk henvender seg til en tenåring som sporer privatflyet sitt med et tilbud på 5000 dollar

Elon Musk tilbød 5000 dollar (omtrent Rs. 3,75 lakh) til en teknologikyndig tenåring for å slutte å spore privatflyet hans på grunn av bekymringer om hans personlige sikkerhet. Tenåringen, en høyskolestudent, fulgte Tesla- og SpaceX-sjefens private jetfly og flere høyprofilerte personer som brukte offentlig tilgjengelige data. Musk tok kontakt med 19 år gamle Jack Sweeney i november 2021 med sine bekymringer angående Twitter-kontoen Sweeney driver, kalt Elon Musk's Jet (@ElonJet). Men Sweeney avslo tilbudet og ba i stedet om $50 000 (omtrent Rs. 37,55 lakh), og sa at det ville dekke skolepengene hans og tillate ham å kjøpe en bil, muligens til og med en Tesla Model 3.

Forhandlingen mellom Musk og Sweeney skal ha skjedd over flere direktemeldinger på Twitter. Musk så først ut til å presse på for detaljer om hvordan Sweeney satte opp robotene for å spore flyene og hva han tjente ved å betjene dem.

@ElonJet er en av 15 flysporingskontoer Sweeney har opprettet, heter det i Protocol. Hver av dem følger en høyprofilert person, inkludert slike som Bill Gates og Jeff Bezos. Men kontoen dedikert til å spore Musks fly har flest følgere (over 115 000 i skrivende stund).

  • Elon Musk' McDonald Tweet skaper en rekke falske Grimacecoins

Til slutt tilbød Musk Sweeney 5000 dollar for å stenge kontoen. “Jeg elsker ikke ideen om å bli skutt av en narcase,” sa Musk i en rapport fra New York Post. Men Sweeney ga et mottilbud på $50 000 for å gjøre det. “Det [beløpet] ville være stor støtte på college og ville muligens tillate meg å få en bil, kanskje til og med en Model 3.”

  • Teslas Cybertruck ytterligere forsinket til 2023

Musk sa først at han ville vurdere Sweeneys tilbud, men sa senere at det ikke “føltes riktig” å betale for å stenge kontoen. På spørsmål om å motta direkte meldinger fra Musk, sa Sweeney til New York Post at det var «fantastisk, men litt skummelt». Han sa at han ville være interessert i å jobbe for et av Musks selskaper i fremtiden, kanskje for en praksisplass.

Lurer du på å kjøpe hodetelefoner? Lytt til ekspertene på Orbital, Gadgets 360-podcasten. Orbital er tilgjengelig på Spotify, Gaana, JioSaavn, Google Podcasts, Apple Podcasts, Amazon Music og hvor enn du får podcastene dine.
Kommentarer

For de siste teknologinyhetene og anmeldelser, følg Gadgets 360 på Twitter, Facebook og Google News. For de nyeste videoene om gadgets og teknologi, abonner på YouTube-kanalen vår.

Ytterligere lesing: Elon Musk, Tesla, Elon Musk Jet Tracking, Twitter, Jack Sweeney


Date:

by