Ather sikter mot 1 million elektriske scootere i året når etterspørselen øker

Ather Energy, Indias største produsent av elektriske scootere målt i omsetning, samler inn midler for å øke den årlige produksjonen til én million scootere i løpet av de neste tre årene midt i en økning i etterspørselen, sa oppstartens medgründer og administrerende direktør til Reuters.

Ather, som regner Tiger Global og den indiske sykkelprodusenten Hero MotoCorp som investorer, har samlet inn rundt 1200 crore Rs siden oppstarten i 2013 og er i ferd med å skaffe flere, sa Tarun Mehta i et intervju.

“Planen vår var å ikke skaffe mer kapital og fokusere på å utvide merkevaren, men overgangshastigheten til elektrisk og tempoet som forsyningskjeden og kapasiteten må øke med er mye raskere enn hva vi trodde for et år tilbake ,” sa Mehta.

  • Bajaj for å sette opp Rs. 300-Crore EV Manufacturing Facility i Pune

Han nektet å kommentere beløpet selskapet planlegger å samle inn. En kilde med kunnskap om planene sa at Ather var på utkikk etter rundt 133 millioner dollar (omtrent 1000 crore Rs.). Av dette har det allerede samlet inn 56 millioner dollar (omtrent 420 crore Rs.) fra Hero.

Salget av elektriske scootere økte mer enn femdoblet i India i fjor, ettersom høye drivstoffpriser tvinger kjøpere til å se etter alternativer og statlige subsidier reduserer prisgapet mellom elektriske og bensinmodeller.

Likevel utgjorde elektriske modeller bare 1 prosent av det totale salget av indisk motorsykkel og scooter på 14,5 millioner i 2021. Regjeringen ønsker at dette skal nå 40 prosent innen 2030 ettersom de ser ut til å redusere oljeimportregningen og dempe forurensning.

  • Bentley sier den første luksusbilen kommer i 2025

Ather bygger også sin krigskiste midt i økende konkurranse fra startups som Softbank Group-støttet Ola Electric, som nylig samlet inn 200 millioner dollar (omtrent 1500 crore Rs.), samt fra Indias tradisjonelle sykkelprodusenter som Hero, Bajaj Auto og TVS, som er fremskynde planene for rene mobilitet.

I løpet av de neste tre årene planlegger Ather å øke sin årlige produksjonskapasitet til én million scootere fra 400 000 innen utgangen av 2022, installere 5000 hurtigladere over hele India, utvikle nye produkter og øke nettverket til 600 butikker, sa Mehta.

Den største utfordringen han ser er å øke forsyningskjeden og overbevise leverandører om å investere på forhånd i elektroniske komponenter som motorer og kontrollere for Indias begynnende elbilmarked.

Den nødvendige investeringen og ekspansjonstakten vil også presse Athers lønnsomhet tilbake, som Mehta forventer er nå ytterligere to år unna.

“Etterspørselen er enorm, og det indiske markedet har vært begrenset i tilbudet,” sa han.

Ather produserer for tiden rundt 5000 elektriske scootere i måneden og bygger sin egen litiumionbatteripakke. Mehta forventer å utvide produksjonen til 20 000 scootere i måneden i 2022, hjulpet av en økning i etterspørselen fra mindre byer.

Hans langsiktige visjon er å investere i virksomheter som bidrar til å øke bruken av ren energi.

“Det neste som begeistrer meg er lastebiler og busser – det er lavt volum, men massivt energiforbruk,” sa han.

© Thomson Reuters 2022

Hvorfor tar 5G så lang tid? Vi diskuterer dette på Orbital, Gadgets 360-podcasten. Orbital er tilgjengelig på Spotify, Gaana, JioSaavn, Google Podcasts, Apple Podcasts, Amazon Music og hvor enn du får podcastene dine.
Kommentarer

For de siste teknologinyhetene og anmeldelser, følg Gadgets 360 på Twitter, Facebook og Google News. For de nyeste videoene om gadgets og teknologi, abonner på YouTube-kanalen vår.

Ytterligere lesing: Ather, elektrisk scooter, EV, elektrisk kjøretøy


Date:

by