Apple-Epic Row: Dusinvis av amerikanske stater tilbake Fortnite Maker

Apple kveler konkurransen gjennom sin mobilappbutikk, sa riksadvokater for 34 amerikanske stater og District of Columbia torsdag, da de anket en kjennelse som lot iPhone-produsenten fortsette noen restriktive praksiser.

Mens dusinvis av statsadvokater nylig har anlagt antitrustsøksmål mot andre store teknologiselskaper, inkludert Facebook-eier Meta Platforms og Alphabets Google, har ingen så langt tatt sikte på Apple.

Torsdagens bemerkninger, ledet av staten Utah og sammen med Colorado, Indiana, Texas og andre, kom i et søksmål i en ankedomstol mot app-butikkavgifter og betalingsverktøy mellom Fortnite videospillprodusenten Epic Games og Apple.

  • Fortnite Update legger til søte skapninger, bringer tilbake skrå tårn

“Apples oppførsel har skadet og skader mobilappen -utviklere og millioner av innbyggere,” sa statene.

“I mellomtiden fortsetter Apple å monopolisere appdistribusjon og betalingsløsninger i appen for iPhone-enheter, kveler konkurransen og samler overkonkurransedyktig fortjeneste innenfor nesten trillioner- dollar per år smarttelefonindustri.”

Handlingen kommer etter at en amerikansk distriktsdommer i Oakland, California, stort sett dømte mot Epic i fjor.

  • Fortnite for iOS og Android debuterer på GeForce Nå: Alle detaljer

Denne avgjørelsen fant at provisjoner på 15 prosent til 30 prosent som Apple belaster noen appprodusenter for bruk av et betalingssystem i appen selskapet påtvunget dem, ikke gjorde det. bryter antitrustloven.

Epic utfordret kjennelsen i den niende US Circuit Court of Appeals. Torsdag veide professorer, aktivistgrupper og statene inn gjennom rettsdokumenter som beskrev juridiske argumenter til støtte.

Apples svar forventes i mars. Torsdag sa selskapet at det var optimistisk at Epics utfordring ville mislykkes.

Statene sa i sin innlevering at underretten tok feil ved å unnlate å balansere fordeler og ulemper ved Apples regler på en tilstrekkelig måte, og også ved å bestemme at en viktig antitrustlov gjaldt ikke for ikke-omsettelige kontrakter Apple får utviklere til å signere.

“Paradoksalt nok ville firmaer med nok markedsmakt til å ensidig innføre kontrakter være beskyttet mot antitrustgransking – nettopp de firmaene hvis aktiviteter gir mest grunn til antitrust-bekymringer,” sa de.

© Thomson Reuters 2022

Lurer du på å kjøpe hodetelefoner? Lytt til ekspertene på Orbital, Gadgets 360-podcasten. Orbital er tilgjengelig på Spotify, Gaana, JioSaavn, Google Podcasts, Apple Podcasts, Amazon Music og hvor enn du får podcastene dine.
Kommentarer

For de siste teknologinyhetene og anmeldelser, følg Gadgets 360 på Twitter, Facebook og Google News. For de nyeste videoene om gadgets og teknologi, abonner på YouTube-kanalen vår.

Ytterligere lesing: Apple, iPhone, Fortnite, Epic Games


Date:

by