Volkswagen skal samarbeide med Bosch om automatisert kjøreprogramvare

Volkswagens programvaredatterselskap Cariad og billeverandøren Bosch har dannet et partnerskap for å utvikle programvare for automatisert kjøring til bruk i Volkswagens personbiler, sa selskapene i en felles uttalelse tirsdag.

Programvaren vil muliggjøre -kalt 'Level 2' autonom kjøring – bestående av håndfri kjøring i byer, landlige områder og på motorveien – samt et 'Level 3'-system som overtar alle kjørefunksjoner på motorveien.

Kjøring på nivå 2 vil bli installert i Volkswagen-biler i 2023.

  • Tesla presser Volkswagen for å akselerere elektriske kjøretøyskifte, sier selskapet om konkurranse

Programvaren og dens komponentdeler kan senere brukes i andre bilprodusenters kjøretøy, uttalelsen sa, uten å spesifisere når dette kan skje.

Samarbeidet er det andre store samarbeidet kunngjort så langt i år av de to selskapene, som i forrige uke sa at de ville etablere et joint venture innen utgangen av dette året for å utstyre battericellefabrikker med maskiner.

selskaper avslørte ikke hvor mye de ville investere i noen av partnerskapene.

  • VW har som mål å doble elbilsalget i Kina i år

Både Volkswagen og Bosch har samlet sine programvaredivisjoner internt i enkeltenheter i et forsøk på å styrke tilbudet sitt i møte med konkurranse drevet primært av Tesla, samt selskaper som Alphabet som i økende grad begir seg ut i bilsektoren.

Volkswagen har som mål at programvareenheten Cariad skal levere 60 prosent av programvaren i Volkswagen-kjøretøyer innen 2025, opp fra 10 prosent da enheten ble grunnlagt i 2020.

Men konkurransen om talent er hard, og den høye forhåndsinvestering i å utvikle programvarefunksjoner fra bunnen av, i en tid da mange bilprodusenter også trenger midler til elektrifisering og batteriutvikling, betyr at noen inngår partnerskap.

Bosch og Daimler kunngjorde planer i 2017 om å bygge en felles “robo-taxi” automatisert kjøreflåte, og nå “nivå 5” automatisert kjøring som ville gi bilen full kontroll – men partnerskapet ble kansellert i 2021, måneder etter at Daimlers administrerende direktør fremhevet den høye kostnader og risiko involvert.

© Thomson Reuters 2022

Vil du kjøpe hodetelefoner? Lytt til ekspertene på Orbital, Gadgets 360-podcasten. Orbital er tilgjengelig på Spotify, Gaana, JioSaavn, Google Podcasts, Apple Podcasts, Amazon Music og hvor enn du får podcastene dine.
Kommentarer

For de siste teknologinyhetene og anmeldelser, følg Gadgets 360 på Twitter, Facebook og Google News. For de nyeste videoene om gadgets og teknologi, abonner på YouTube-kanalen vår.

Ytterligere lesing: Volkswagen, Cariad, Bosch


Date:

by