Shein Said å gjenopplive planen for notering i New York i 2022

Den kinesiske moteforhandleren Shein gjenoppliver planene om å børsnoteres i New York i år, og grunnleggeren vurderer et statsborgerskapsendring for å omgå foreslåtte strengere regler for offshore-børsnoteringer i Kina, sa to personer som er kjent med saken.

Det var ikke umiddelbart klart hvor mye selskapet var ute etter å hente inn fra sin debut i New York.

Den børsintroduksjon (IPO), hvis den ble fullført, ville være den første store aksjehandelen av et kinesisk selskap i USA siden regulatorer i verdens nest største økonomi gikk inn for å stramme inn tilsynet med slike oppføringer i juli.

  • Shein Ban: How Fashion Bloggere blir påvirket og deres neste trinn

Shein, grunnlagt av den kinesiske gründeren Chris Xu i 2008, begynte først å forberede seg til en amerikansk børsnotering for omtrent to år siden, men skrinlagt planen delvis på grunn av uforutsigbare markeder midt i økende spenninger mellom USA og Kina, sa kildene.

Begge kildene nektet å bli navngitt da planene er konfidensielle. En talsperson for Shein sa at selskapet ikke hadde noen planer om å bli børsnotert.

Det Nanjing-baserte selskapet er en av verdens største online motemarkeder rettet mot utenlandske forbrukere. USA er det største markedet.

Kildene sa at Shein-grunnlegger Xu så på Singapore-borgerskap delvis for å omgå Kinas nye og tøffere regler for utenlandsoppføringer. Endringen i statsborgerskap, hvis søkt om og vellykket, ville lette veien til en offshore-børsnotering, sa de.

Verken Xu eller andre Shein-ledere har søkt om Singaporeansk statsborgerskap, sa selskapets talsperson, uten å utdype det. Xu svarte ikke på Reuters-spørsmål sendt via denne talspersonen.

Nye regler utstedt av Kinas cyberspace-administrasjon og offshore-noteringsregistreringsregimet som skal ferdigstilles av Kinas verdipapirtilsynsmyndighet er satt til å gjøre en amerikansk noteringsprosess for kinesiske firmaer mer komplisert, om ikke lengre.

Verdipapirtilsynsutkastet til regler for offshore-noteringer retter seg mot selskaper der flertallet av toppledelsen enten er kinesiske statsborgere eller bor i Kina, eller hvis hovedvirksomhet drives i Kina.

Verdihopp

Shein sender til 150 land og territorier fra sine mange globale varehus, ifølge nettstedet.

Den tjente rundt 100 milliarder CNY (omtrent Rs. 1.18.170 crore)  i inntekt i 2021, med fordel av pandemien som flyttet globalt forbruk på nettet, sa en av kildene og en annen person med kunnskap om saken. Verdsettelsen var rundt 50 milliarder dollar (omtrent Rs. 3.73.990 crore) tidlig i 2021, sa de.

Verdsettelsen er anslått å ha så mye som doblet seg det siste året, en av sa de to første kildene.

Selskapet, hvis investorer inkluderer Sequoia Capital China, IDG Capital og Tiger Global, ble verdsatt til 15 milliarder dollar (omtrent 1.12.200 crore Rs.) i sin siste finansieringsrunde i august 2020, ifølge data fra CB Insights.

< p>I følge Coresight Research, økte Sheins estimerte salg i 2020 med 250 prosent i løpet av det foregående året til 10 milliarder dollar (omtrent 74 800 crore Rs.), med over 2000 varer lagt til på nettstedet deres ukentlig.

Shein-talspersonen sa som et privat selskap at det ikke avslørte økonomiske tall.

Shein har ansatt Bank of America, Goldman Sachs og JPMorgan for å jobbe med børsnoteringen, sa kilden med kunnskap om selskapets verdivurdering, og en annen person som er kjent med saken.

© Thomson Reuters 2022

Vil du kjøpe hodetelefoner? Lytt til ekspertene på Orbital, Gadgets 360-podcasten. Orbital er tilgjengelig på Spotify, Gaana, JioSaavn, Google Podcasts, Apple Podcasts, Amazon Music og hvor enn du får podcastene dine.
Kommentarer

For de siste teknologinyhetene og anmeldelser, følg Gadgets 360 på Twitter, Facebook og Google News. For de nyeste videoene om gadgets og teknologi, abonner på YouTube-kanalen vår.

Ytterligere lesing: Shein, Shein IPO


Date:

by