Ozzy Osbourne NFT-svindel: Fake Link Dupes Investors

61

Midt i eskalerende salg av ikke-fungible tokens (NFT-er), har den britiske heavy metal-legenden Ozzy Osbourne nylig gått inn i NFT-sektoren med sin CryptoBatz-samling, som består av en serie på 9 666 digitale flaggermus designet etter Osbournes persona. Bare to dager etter at Osbournes digitale samleobjekter ble åpnet for salg, klaget folk over en potensiell phishing-svindel knyttet til CryptoBatz. Det er bemerkelsesverdig at svindellenken som angivelig tømmer kryptolommebøker, var synlig i tweets delt av den offisielle kontoen til Osbournes NFT-prosjekt.

Osbournes kolleksjon ble lagt ut for salg på Discord NFT-markedsplassen. Prosjektet byttet nylig URL-en som omdirigerte interesserte kjøpere til kjøpssiden. Svindlere utnyttet denne URL-endringen og konstruerte en falsk Discord-server på den gamle URL-en.

Twittene som viser den utdaterte lenken til CryptoBatz-siden på Discord ble ikke fjernet. Mens disse tweetene nå er slettet, er skjermbildene deres på runde på sosiale medier.

  • OpenSea setter ny all-time high på 3,5 milliarder dollar i månedlig NFT-salg

Folk som klikket på denne gamle URL-adressen på det offisielle håndtaket til CryptoBatz fant seg fanget i svindelen, rapporterte The Verge.

Den ondsinnede koblingen ba brukere om å verifisere kryptoaktiva og ledet dem til et phishing-nettsted, og ba dem koble til kryptovaluta-lommebøkene sine. Invitasjonspanelet til den falske Discord-siden viste 1330 som det totale antallet «fellesskapsmedlemmer» – som spekuleres i å være antallet personer som hadde blitt svindlet på den tiden.

  • Selge selfies som NFT-er tjente denne indonesiske studenten over 1 million dollar

Ofrene for svindelen har tatt til Twitter for å komme med klagene sine.

< blockquote class="twitter-tweet">

@Hunter01eth @melvinjffr sa at jeg kunne sende deg en melding om noe svindel som de tok rundt $100 i ETH fra lommeboken min da jeg prøvde å kjøpe en CryptoBatz NFT… all hjelp ville være lurt. Thx

— GunzDaGoon (@GoettenGunner) 21. januar 2022

På nåværende tidspunkt er de nøyaktige detaljene om hvor mye penger som er stjålet og antall personer svindlet ukjent. Osbournes offentlige uttalelse om hendelsen er også ventet.

I mellomtiden har Sutter Systems, skaperne av CryptoBatz NFTs, klandret Discord for hvordan denne svindelen falt ut.

“I en e-postmelding understreket Sutter Systems medgründer 'Jepeggi' at kompromisset kun var mulig fordi av det enkle oppsettet og vedlikeholdet av svindel-Discord-forekomsten», heter det i rapporten.

Discord, derimot, gjennomfører interne undersøkelser av saken.

Osbourne annonserte sin CryptoBatz samling i desember i fjor.

Flaggermus-temaet til Osbournes NFT-samling er en påminnelse om et beryktet øyeblikk på scenen til sangeren, da han bet av hodet på et flaggermus mens han opptrådte i Des Moines, Iowa, USA, i 1982, og trodde det var laget av gummi.

NFT-produsenter som Bored Ape Yacht Club, SupDucks og CrypToadz har slått seg sammen med Osbournes samling for å la de digitale flaggermusene mutere med NFT-ene deres, en spesiell funksjon Osbourne la til samlingen hans.

CryptoBatz NFT-ene er også tilgjengelige for kjøp på OpenSea for rundt ETH 1,8, til en verdi av $5 046 (omtrent Rs. 3,75 lakh).

Salget av NFT-er samlet rundt 25 milliarder dollar (omtrent Rs. 1.84.700 crore) i 2021, da den spekulative kryptoaktiva eksploderte i popularitet.

Den økende populariteten til NFT-er blant investorer har tilsynelatende fått oppmerksomheten til svindlere , som allerede har økt ulovlige aktiviteter rettet mot kryptoområdet.

I en fersk rapport avslørte analysefirmaet Chainalysis at svindel kostet over 7,7 milliarder dollar (omtrent 58 700 crore Rs.) fra investorer i fjor.< /p>Interessert i kryptovaluta? Vi diskuterer alt som har med krypto å gjøre med WazirX-sjef Nischal Shetty og WeekendInvesting-grunnlegger Alok Jain på Orbital, Gadgets 360-podcasten. Orbital er tilgjengelig på Apple Podcasts, Google Podcasts, Spotify, Amazon Music og hvor enn du finner podcastene dine.
Kommentarer

For de siste teknologinyhetene og anmeldelser, følg Gadgets 360 på Twitter, Facebook og Google News. For de nyeste videoene om gadgets og teknologi, abonner på YouTube-kanalen vår.

Ytterligere lesing: Non-Fungible Tokens, NFTs, Ozzy Osbourne, Cryptocurrency, Crypto Scam Radhika Parashar E-post Radhika Radhika Parashar er en seniorkorrespondent for Gadgets 360. Hun har rapportert om teknologi og telekom de siste tre årene nå og vil fokusere på å skrive om alt som har med krypto å gjøre. Utenom dette er hun en stor sitcom-nerd og svarer ofte i Chandler Bing og Michael Scott-referanser. For tips eller spørsmål kan du kontakte henne på RadhikaP@ndtv.com. Mer