Intel lar Europa vente mens det forplikter seg til nye amerikanske brikkefabrikker

63

Intel har fortsatt til hensikt å utvikle europeisk brikkeproduksjonskapasitet til tross for at de forsinkede planene ble overskygget av kunngjøringen fredag ​​om mer enn $20 milliarder (omtrent Rs. 1.49.330 crore) investering i to nye amerikanske halvlederanlegg.

Selskapet sa i september at det kunne investere så mye som 95 milliarder dollar (omtrent 7.09.370 crore Rs.) i Europa i løpet av det neste tiåret og kunngjøre plasseringene til to store nye europeiske brikkefabrikker av slutten av 2021.

Til tross for at denne fristen gikk glipp av, fortalte administrerende direktør Patrick Gelsinger til Reuters fredag ​​at europeiske fabrikkplaner fortsatt var på kortene, og at selskapet vil kunngjøre de valgte produksjonsstedene i løpet av de kommende månedene.

  • Intel vil investere 7 milliarder dollar i nytt brikkeanlegg i Malaysia

“Vi er et si-gjøre-selskap,” sa han. “Jeg håper at den europeiske union fullfører sin brikkelov, og vi håper å følge det snart med vår neste store kunngjøring i Europa.”

The European Chips Act har som mål å redusere kontinentets avhengighet av asiatiske leverandører for avansert halvledere ved å subsidiere den lokale utviklingen av store brikkefabrikker.

EU-kommisjonen vil foreslå lovgivningen i begynnelsen av februar, og industrianalytikere forventer at den vil vedtas senere i år. Saken presser på ettersom en global brikkemangel har tvunget europeiske bilprodusenter til å kutte produksjonen.

  • Intel vil investere 7 milliarder dollar i nytt brikkeanlegg i Malaysia

Intel har vært i samtaler med myndigheter, inkludert i Tyskland og Italia, mens de leter etter et europeisk sted, og Gelsinger sa at den amerikanske brikkeprodusenten fortsatt forventet å utvikle et multifabrikasjonssted.

“Utover det har vi ikke helt dimensjonert dimensjonene våre nøyaktig, hvor store eller dristige vi skal være på dette tidspunktet,” la han til.

Intel la på fredag ​​planene om å bygge et massivt nytt produksjonsanlegg nær Columbus, Ohio, og planlegger å investere opptil 100 milliarder dollar (omtrent 7.46.705 crore Rs.) for å gjøre det til verdens største brikkefremstillingskompleks.

Gartner-brikkeanalytiker Alan Priestley sa at med Ohio-nettstedet kunne presset på Intel for å lokalisere et nettsted i Europa ha redusert.

Tyskland topper listen over potensielle verter hos de lokale myndighetene i Penzing i Bayern. og Magdeburg og Dresden i Øst-Tyskland prøver å friste Intel. Ordføreren i Penzing fortalte Reuters i desember at han ikke hadde hørt tilbake fra selskapet.

Ondrej Burkacky, en seniorpartner hos McKinsey sa at eventuell tilleggskapasitet må begynne å bygges ut nå, da det kan ta tre til fire år for en brikkefabrikk å nå et betydelig produksjonsnivå.

© Thomson Reuters 2022

Vil du kjøpe hodetelefoner? Lytt til ekspertene på Orbital, Gadgets 360-podcasten. Orbital er tilgjengelig på Spotify, Gaana, JioSaavn, Google Podcasts, Apple Podcasts, Amazon Music og hvor enn du får podcastene dine.
Kommentarer

For de siste teknologinyhetene og anmeldelser, følg Gadgets 360 på Twitter, Facebook og Google News. For de nyeste videoene om gadgets og teknologi, abonner på YouTube-kanalen vår.

Ytterligere lesing: Intel, EU