Sony møter rivaler med dype lommer i krig om spillingens fremtid

Sony, plassert på toppen av spillsektoren, står overfor en ny utfordring fra kontantrike rivaler som satser på en neste generasjons nettbasert videospillboom når det japanske konglomeratet ser etter utvidelse på flere fronter, inkludert elbiler.

< p>Microsoft, en etternøler i generasjonskonsollkampen med Sony, tok et stort skritt for å posisjonere seg for “metaverset” – en foreslått oppslukende opplevelse der folk spiller, handler og sosialiserer på nettet – med $69 milliarder (omtrent Rs.  5 13 560 crore) avtale for Call of Duty utvikler Activision Blizzard.

Sonys aksjer falt 13 prosent onsdag på grunn av bekymring for at Activision-titler ville bli hentet fra PlayStation-systemer.

  • PlayStation 5 Review: New Era, Half Jump< /li>

“De prøver i bunn og grunn å bygge et monster,” sa Serkan Toto, grunnlegger av konsulentselskapet Kantan Games i Tokyo. “Jeg tror ikke Microsoft bruker 70 milliarder dollar (omtrent Rs. 5.21.000 crore) for å bli en programvareleverandør for Sony-plattformer.”

Den fulle frontale tilnærmingen står i kontrast til Sony, som har gjort inkrementelle avtaler og fått ros for å bygge et nettverk av interne spillstudioer som har produsert hits som Spider-Man og God of War. Analytikere sier at det – og andre giganter – nå kan føle seg presset til å gjøre flere avtaler som svar.

Microsofts avtale for Activision er muliggjort av det store utvalget av andre virksomheter, inkludert programvare og skytjenester, med sitt marked kapitalisering mer enn 14 ganger det japanske konglomeratet.

Mange observatører ser på Activision som en plettet virksomhet etter anklager om seksuell trakassering og uredelig oppførsel fra ledere og at de store franchisene mister fart, sier analytikere.

Utvikleren er “i utgangspunktet en semi nødlidende ressurs,” sa Mio Kato. en analytiker ved LightStream Research skriver på Smartkarma-plattformen. “Denne bakoverskuende karakteren til Microsofts strategi er det som gjør oss skeptiske til deres evne til å konkurrere med PlayStation.”

Press for å tilpasse seg

Avtalen vil sannsynligvis hjelpe Microsofts aggressive utvidelse av Game Pass-abonnementstjenesten, noe som vekker bekymring for at Sony vil bli tvunget til å følge etter. Å tilby spill til en fast avgift kan tære på salget og redusere marginene.

“De fleste analytikere har lurt under denne utviklingen og heiet på Sonys sterkere film- og musikkvirksomhet for å rettferdiggjøre en høyere rangering,” Amir Anvarzadeh, et marked strateg hos Asymmetric Advisors, skrev i et notat.

Tekniske giganter inkludert Apple og Amazon har også avansert i spill de siste årene, men slitt med å levere treff.

Sony, derimot, har en rekke etterlengtede titler, inkludert Gran Turismo 7 og Horizon Forbidden West. Microsoft har støttet seg tungt på “Halo”-serien, hvis siste avdrag ble forsinket før utgivelsen i desember.

Fremskritt innen skyteknologi løsner båndene til konsoller på grunn av forventninger om at forbrukere vil bruke mer tid på å spille og handle i virtuell virkelighet og tiltrekke seg investeringer fra firmaer som Facebook-forelder Meta.

Endringen har blitt sammenlignet med epokeskiftet til elektriske og autonome kjøretøy.

Sony, som planlegger å lansere en neste generasjons virtual reality-headset, vurderer også å gå inn i elbilbransjen for å dra nytte av sin fordel innen områder inkludert underholdning og sjetonger.

På onsdag kom aksjer i spillselskaper inkludert Square Enix og Capcom på spekulasjoner om at Activision-avtalen kan føre til mer konsolidering.

Sony, en japansk industrimester i en tid da mange lokale firmaer taper terreng til utenlandske rivaler på tvers av en rekke sektorer, blir sett på som en potensiell kjøper.

“Sony kan komme under press for å gjøre mer M& A,” skrev Jefferies-analytiker Atul Goyal i et notat, og la til at “hvis det ikke er noen regulatoriske flaskehalser, kan Microsoft gå etter et annet mål i en ikke så fjern fremtid.”

PS5 vs Xbox Series X: Hvilken er den beste “neste generasjons”-konsollen i India? Vi diskuterte dette på Orbital, Gadgets 360-podcasten. Orbital er tilgjengelig på Apple Podcasts, Google Podcasts, Spotify, og hvor enn du får podcastene dine.

Kommentarer

For den nyeste teknologien nyheter og anmeldelser, følg Gadgets 360 på Twitter, Facebook og Google News. For de nyeste videoene om gadgets og teknologi, abonner på YouTube-kanalen vår.

Ytterligere lesing: Sony, PlayStation 5, Activision, Microsoft, PlayStation


Date:

by