Samsung Galaxy S21 FE 5G anmeldelse: Vent på et prisfald

'Fan Edition'- eller FE-serien fra Samsung er designet til at tilbyde entusiastbrugere smartphonefunktioner i flagskibskvalitet til mellempriser. Samsung klarede det med Galaxy S20 FE 5G, hvilket efterlader ikke meget plads til forbedringer. I år har vi en opfølgende FE-smartphone kaldet Galaxy S21 FE 5G, som Samsung håber vil blive endnu en løbsk succes. Som jeg allerede har påpeget i mine første indtryk af telefonen, er Galaxy S21 FE 5G en trinvis opdatering, der ikke rigtig løfter FE-oplevelsen ret meget, men som ikke desto mindre vil være en vigtig telefon i Samsungs portefølje, når først Galaxy S20 FE 5G udfases.

Samsung Galaxy S21 FE 5G har alle forudsætningerne for et solidt flagskib, men er det det rigtige tidspunkt at købe det? 

Samsung Galaxy S21 FE 5G-pris i Indien

Samsung har lanceret Galaxy S21 FE 5G i to varianter med 128 GB lagerplads til Rs. 54.999 og 256 GB lagerplads til Rs. 58.999. Begge varianter har 8 GB RAM. Samsung har i øjeblikket et cashback-tilbud, som giver en seje Rs. 5.000 i rabat på den officielle pris, samt andre byttetilbud.

Samsung Galaxy S21 FE 5G-design

Den mest bemærkelsesværdige ændring i Samsung Galaxy S21 FE 5G sammenlignet med dens forgænger er dens design. Denne telefon ligner en udvidelse af Galaxy S21-serien takket være den 'konturskårne' form på det bagerste kameramodul. Men i modsætning til S21-serien er beklædningen omkring kameraerne plastik og ikke metal, og den strækker sig ikke ud fra metalrammen. Den matte finish på den grafitfarveenhed, som jeg har, ser lidt mat ud, men jeg er sikker på, at Oliven-, Lavendel- og White-beklædningerne vil sætte liv i tingene. Denne telefon ser generelt godt ud, og selvom bagpanelet stadig er plastik, skulle den give bedre modstandsdygtighed over for revner, hvis den tabes, sammenlignet med glas.

En anden ændring, der ikke er særlig tydelig, er vægten. Samsung Galaxy S20 FE 5G vejede 190 g, men Galaxy S21 FE 5G er meget lettere med 177 g, hvilket mange brugere vil sætte pris på. Sammen med en tykkelse på kun 7,9 mm og afrundede kanter overalt, er Galaxy S21 FE 5G en meget behagelig telefon at bære og bruge med én hånd. Kroppen er af aluminium, og knapperne langs højre har en god taktil fornemmelse. Der er ingen hovedtelefonstik eller microSD-kortplads, men du får en dobbelt Nano-SIM-bakke og en USB Type-C-port i bunden.

samsung gaww galaxy 5 G6 anmeldelse tilbage 1 gaww galaxy 5 s s2

Samsung Galaxy S21 FE 5G er bygget godt, men denne grafitfarvemulighed ser lidt kedelig ud
Fotokredit: Roydon Cerejo

 

Galaxy S20 FE 5G understøttede lagerudvidelse ved hjælp af et microSD-kort, men det er desværre ikke tilfældet med denne model. Vi har set mange telefoner i mellemklassen med sen understøttelse af udvidelig lagerplads, så jeg er ikke helt overrasket, og Samsung tilbyder en 256 GB-variant til dem, der har brug for mere lagerplads. Der vil dog være nogle brugere, der vil blive skuffede.

Den 6,4-tommer AMOLED-skærm er levende og har tilfredsstillende niveauer af lysstyrke. Den har en 120Hz topopdateringshastighed og Corning Gorilla Glass Victus til beskyttelse. Glasset er fladt, hvilket gør brugen meget lettere, men kanterne på frontpanelet er meget let buede for at møde siderne og bagsiden, hvilket øger komforten i hånden. Samsung Galaxy S21 FE 5G har en fingeraftrykssensor på skærmen og ansigtsgenkendelse til biometrisk autentificering. Et fingeraftryk er den hurtigste måde at låse denne telefon op. Ansigtsgenkendelse er lidt langsom og fungerer ikke så godt i mørke, medmindre du har telefonen helt tæt på dit ansigt.

Samsung Galaxy S21 FE 5Gs emballage har også tabt en del vægt, da Samsung ikke bundter en oplader i æsken længere. På ægte flagskibsmåde får du kun et SIM-udløserværktøj og et USB Type-C til Type-C-kabel. Hvis du bruger en høj-watt USB PD-strømadapter, vil du være i stand til at hurtigt oplade Galaxy S21 FE 5G med op til 25W. Det er ikke superhurtigt sammenlignet med, hvad der er muligt i dag, men det er udmærket.

samsung galaxy s21 fe 5G anmeldelse vandtætte gadgets360 www

Samsung Galaxy S21 FE 5G er IP68-klassificeret til støv- og vandbestandighed
Fotokredit: Roydon Cerejo

 

Samsung Galaxy S21 FE 5G-specifikationer og software

En ny smartphone-model betyder normalt, at der har været en opgradering til SoC, og Samsung Galaxy S21 FE 5G får den samme Exynos 2100 SoC som set i flagskibet S21-serien. Det er en kraftfuld SoC, der har klaret sig godt i tidligere Samsung-modeller, og som også gør et godt stykke arbejde med at køre Android 12 på Galaxy S21 FE 5G. Nogle globale varianter af denne telefon har Qualcomm Snapdragon 888 i stedet, hvilket er, hvad vi håbede at se i de indiske modeller. Endnu en gang vil der være nogle skuffede fans derude på grund af denne beslutning. Exynos 2100 understøtter et stort antal 5G-bånd, når det bliver relevant her i Indien, og også populære trådløse standarder som Wi-Fi 6, Bluetooth 5 og NFC til Samsung Pay. Denne telefon har også trådløs Dex-tilstand til at dele indhold til en større skærm og bruge den som en pc.

Samsung Galaxy S21 FE 5G har stereohøjttalere med Dolby Atmos, en IP68-certificering for støv- og vandtæthed og trådløs opladning. Telefonen kører OneUI 4.0 som er baseret på Android 12. HDR10 videoafspilning er understøttet. Spor af Googles materiale Dit designsprog kan ses i menuerne og widgets, men det er stadig meget OneUI og intet som Android 12-oplevelsen, du ville se på en Pixel-enhed.

samsung galaxy s21 fe 5G anmeldelse android 12 gadgets360 ww

Samsung Galaxy S21 FE 5G leveres med OneUI 4.0 baseret på Android 12
Fotokredit: Roydon Cerejo

 

Softwaren kørte godt og det er den typiske Samsung-oplevelse med masser af genveje og tilpasninger at lege med. Jeg bemærkede en fejl –  grænsefladens framerate ville falde tilfældigt, hvilket fik bevægelser og animationer til at føles meget ryk. Dette ville rette sig efter et stykke tid. Jeg bemærkede det et par gange, da jeg begyndte at gennemgå telefonen og endda efter at have anvendt den første OTA-opdatering. Det kan være et problem med kun min enhed, så vi må vente og se, om flere mennesker rapporterer denne fejl.

Samsung Galaxy S21 FE 5G ydeevne og batterilevetid

Jeg har haft Samsung Galaxy S21 FE 5G med mig i lidt mere end en uge, og den er præcis, hvad jeg forventede – et flagskib uden tøven, der gør alt, hvad du beder dig om, og gør det godt. Det, jeg bedst kunne lide ved den, var den lave vægt, som gjorde den meget behagelig at have med i lommen eller hånden. Folk, der ofte bærer to telefoner, vil helt sikkert sætte endnu mere pris på dette. Den matte finish på bagsiden og den blanke skærm tiltrak nogle fingeraftryk, men ikke mange. Selv uden etui har kroppen ikke opfanget nogen skrabemærker, hvilket er et godt tegn. Displayet er meget læseligt udendørs, og telefonens berøringsrespons er meget god. Jeg syntes, at den automatiske lysstyrke til tider var lidt langsom til at tilpasse til omgivelseslys, men dette var ikke en regelmæssig begivenhed.

samsung galaxy s21 fe 5G anmeldelse trådløse opladningsgadgets360 ww

Samsung Galaxy S21 FE 5G understøtter op til 15W hurtig trådløs opladning
Fotokredit: Roydon Cerejo

 

Multimedieydelsen var også fantastisk. Samsung Galaxy S21 FE 5G understøtter HDR10-afspilning, og apps som Netflix genkender også denne evne. Spil kørte meget godt med jævne framerates og behagelige billeder. Call of Duty: Mobile var sjovt at spille, og framerates var stabile selv ved den højeste grafikindstilling, som spillet ville tillade. Det samme gjaldt Asphalt 9: Legends. Efter 15-20 minutters uafbrudt spil blev bagsiden af ​​telefonen lidt varm. Stereohøjttalerne lød meget godt, både til spil og til at se videoer. Benchmark-tallene var også i top. Galaxy S21 FE 5G opnåede 7.28.951 point i AnTuTu og solide 1.087 og 3.245 point i henholdsvis Geekbench 5's single- og multi-core test.

Dette bringer os til batterilevetid. Samsung Galaxy S21 FE 5G har den samme batterikapacitet på 4.500 mAh som Galaxy S20 FE 5G, men klarede sig desværre ikke så godt i vores HD-video batteri loop test. Telefonen kørte i kun 11 timer og 44 minutter sammenlignet med de 18+ timer, Galaxy S20 FE 5G fuldførte med Snapdragon 865 SoC. Tilfældigvis havde 4G-versionen af ​​Galaxy S20 FE, som brugte Exynos 990 SoC (flagskibet i S20-generationen) også en meget lavere køretid på under 13 timer i vores loop-test. Telefonen klarede sig dog godt i blandet brug, og på de fleste dage var jeg i stand til komfortabelt at komme igennem en hel dag på en enkelt opladning. Dette omfattede lidt spil, brug af sociale apps  og at tage billeder.

samsung galaxy s21 fe 5G anmeldelse kameraer gadgets360 ww

Samsung Galaxy S21 FE 5G har en lignende sæt kameraer som Galaxy S20 FE 5G
Fotokredit: Roydon Cerejo

 

Som jeg nævnte før, er opladning af Samsung Galaxy S21 FE 5G ikke hurtigste vi har set, men det er anstændigt. Jeg brugte en OnePlus WarpCharge 65T strømklods, som er i stand til 45W USB PD-opladning. Den var i stand til at oplade denne telefon til 83 procent på en time.

Samsung Galaxy S21 FE 5G-kameraer

Kameraspecifikationerne på Samsung Galaxy S21 FE 5G ligner dem på dens forgænger. Der er et 12-megapixel primært kamera med optisk stabilisering og en f/1.8 blænde; sammen med et 8-megapixel telefotokamera med 3X optisk zoom, et 12-megapixel ultrabredt kamera og et 32-megapixel selfie-kamera på forsiden. Kameragrænsefladen og optagetilstandene ligner det, vi har set på de seneste Samsung-flagskibe. Én ting, der er værd at bemærke, er, at der ikke er nogen makrotilstand, da der ikke er noget dedikeret makrokamera, og det ultrabrede kamera mangler autofokus, så det kan heller ikke optage ekstreme nærbilleder.

Fotos i dagtimerne så rige og levende ud på telefonens display. Der er et godt detaljeringsniveau, farverne var pænt mættede, og Samsungs efterbehandling fungerede godt til at rydde op i støj. Hovedkameraet gjorde også et fremragende stykke arbejde med nærbilleder og producerede en meget behagelig baggrundssløring. Autofokus var hurtig og adaptiv. Udløserknappen lader dig tage et enkelt billede med et hurtigt tryk, optage en video med et langt tryk og tage en serie med en bevægelse med højre strygning (når du holder telefonen i liggende stilling).

< img src="https://i.gadgets360cdn.com/resized/20220109_103522_1642507569885-1200x900.jpeg" width="1" height="1" loading="doven" data-dimension="1200idma="in"y_image" Samsung Galaxy S21 FE 5G anmeldelse: Vent på et prisfald />

Samsung Galaxy S21 FE 5G hovedkameraeksempel (tryk for at se fuld størrelse)

Samsung Galaxy S21 FE 5G ultrabredt kameraeksempel (tryk for at se fuld størrelse)

Samsung Galaxy S21 FE 5G telefoto (3X) kameraeksempel (tryk for at se fuld størrelse)

 

Det ultrabrede kamera fangede forholdsvis svagere detaljer, men det er nyttigt, da du kan få nogle interessante perspektiver af dit motiv. Telefotokameraet kunne betjenes ved op til 10X digital zoom, men kvaliteten blev hurtigt forringet ud over dette forstørrelsesniveau. Det maksimale hybrid- zoomniveau med dette kamera er 30X.

I svagt lys aktiverede kameraappens sceneoptimering automatisk nattilstand for et lysere billede. Objekter i søgeren virkede meget kornet i svagt lys, men det endelige behandlede billede var meget bedre. Det lykkedes mig endda at få brugbare billeder fra det ultrabrede kamera med nattilstand.

Selfie-kameraet gav meget gode resultater i løbet af dagen og i svagt lys. Detaljerne var meget gode, og farverne var nøjagtigt repræsenteret.

Samsung Galaxy S21 FE 5G nærbillede kameraeksempel (tryk for at se fuld størrelse)

Samsung Galaxy S21 FE 5G hovedkameraeksempel med nattilstand (tryk for at se fuld størrelse)

Samsung Galaxy S21 FE 5G selfie-kameraeksempel med nattilstand (tryk for at se fuld størrelse)

 

Galaxy S21 FE 5G gør også et godt stykke arbejde med videooptagelse. Stabiliseringen var god i løbet af dagen og om natten, med kun mindre jitter i videoen. Lyd i optagelser kom også godt frem. Denne telefon kan optage videoer med op til 4K 60fps med front- og bagkameraet, hvilket er imponerende. Den overordnede kameraoplevelse ligner den for Galaxy S20 FE 5G, hvilket vil sige, at de er meget pålidelige.

Bedømmelse

Samsung Galaxy S21 FE 5G er et flagskib med fantastisk værdi fra Samsung, i sig selv. Den tjekker alle boksene med hensyn til ydeevne og funktioner, og på trods af bump i pris, er den stadig en af ​​de eneste telefoner i denne serie, der tilbyder premium funktioner såsom trådløs opladning og IP68 vandtætning. Galaxy S21 FE dræber stort set Galaxy S21, som ikke tilbyder nogen væsentlig værdi længere til sin nuværende pris.

Der var et par områder, hvor jeg følte, at Samsung kunne have gjort det bedre med Galaxy S21 FE 5G. Det ville have været rart at have mulighed for at udvide lageret, en medfølgende oplader er altid velkommen, og batterilevetiden kunne have været bedre med hensyn til afspilning af video. Hvis nogle af disse små savner kan være et smertepunkt for dig, så led ikke længere end Galaxy S20 FE 5G. Der har aldrig været et bedre tidspunkt at købe denne telefon, da dens pris er på det laveste nogensinde på kun Rs. 36.999.

Hvis du ikke allerede har modtaget lanceringstilbuddet og købt Galaxy S21 FE 5G, vil jeg sige, at Galaxy S20 FE 5G tilbyder langt bedre værdi lige nu. Det er praktisk talt det samme som den nye model, så du går virkelig ikke glip af noget. Galaxy S21 FE 5G vil give mere mening, når prisen falder, og Galaxy S20 FE 5G er udfaset fra markedet, men indtil da vil jeg anbefale at få den ældre model i stedet.

Hvorfor lanceres Galaxy S21 FE og OnePlus 9RT nu? Vi diskuterer dette på Orbital, Gadgets 360-podcasten. Orbital er tilgængelig på Spotify, Gaana, JioSaavn, Google Podcasts, Apple Podcasts, Amazon Music og hvor end du får dine podcasts.
AnnonceSamsung Galaxy S21 FE 5G

Samsung Galaxy S21 FE 5G

 • ANMELDELSE
 • NØGLESPECIFIKATIONER
 • NYHEDER
 • Design
 • Skærm
 • Software
 • Ydeevne
 • Batterilevetid
 • Kamera
 • Value for Money
 • God
 • God byggekvalitet, lav vægt
 • Vibrerende 120Hz skærm
 • Poleret softwareoplevelse
 • IP68-klassificering og trådløs opladning
 • Plidelige kameraer
 • Hurtig all-round ydeevne
 • Dårlig
 • Ingen medfølgende hurtigoplader
 • Lunken opgradering i forhold til forgængeren
 • Manglende microSD-kortslot

Læs detaljeret Samsung Galaxy S21 FE 5G anmeldelse Display 6,40-tommers processor octa-core Front Camera 32 -megapixel bagkamera 12-megapixel + 12-megapixel + 8-megapixel RAM 6GB Lagerplads 128GB Batterikapacitet 4500mAhOS Android 12

 • Samsung Galaxy S21 FE 5G anmeldelse: Vent på et prisfald
 • Samsung Galaxy S21 FE får Android-sikkerhedsrettelse til januar 2022 i første opdatering i Indien
 • Definerer Samsung Galaxy S21 FE, OnePlus 9RT, hvad den bedste værdi flagskibstelefon kan være i 2022? Definerer Samsung Galaxy S21 FE, OnePlus 9RT, hvad den mest værdifulde flagskibstelefon kan være i 2022?
 • Samsung Galaxy S21 FE 5G Første indtryk: Riding the Wave

Flere Samsung-mobilerSamsung-mobilpriser i Indien Kommentarer

For de seneste tekniske nyheder og anmeldelser, følg Gadgets 360 på Twitter, Facebook og Google News. For de seneste videoer om gadgets og teknologi, abonner på vores YouTube-kanal.

Yderligere læsning: Samsung, Samsung Galaxy S21 FE 5G, Samsung Galaxy S21 FE 5G anmeldelse, Samsung Galaxy S21 FE 5G pris, Samsung Galaxy S21 FE 5G pris i Indien, Samsung Galaxy S21 FE 5G specifikationer Roydon Cerejo Email Roydon Roydon Cerejo skriver om smartphones og bærbare computere for Gadgets 360, ud af Mumbai. Han er viceredaktør (anmeldelser) hos Gadgets 360. Han har ofte skrevet om smartphone- og pc-industrien og har også en interesse for fotografering. Med mere end ti års erfaring, der dækker forbrugerteknologiområdet, er han også en ivrig sci-fi film- og tv-show-nørd og er altid klar til gode gyserfilm. Roydon er tilgængelig på roydon@gadgets360.com, så send venligst dine kundeemner og tips. Mere


Date:

by