Flipkart kjøper opp re-handelsfirmaet Yaantra for å forbedre tilbudene etter salg

131

Flipkart Group kunngjorde torsdag oppkjøpet av Yaantra, et elektronikkre-handelsselskap, for et ikke avslørt beløp som en del av arbeidet med å styrke sin re-handelsvirksomhet og forbedre ettersalgstilbudene for sine kunder i smarttelefonsegmentet.< /p>

Oppkjøpet er utført gjennom FK Group Entity, F1 Info Solutions and Services som er engasjert i virksomheten med å tilby omfattende livssyklusadministrasjon (reparasjoner og oppussing) for ulike kategorier, inkludert mobilitet, forbrukerelektronikk, IT- og IT-tilbehør, AV- og bedriftsløsninger , i B2B (business-to-business)-segmentet, ifølge en uttalelse.

Yaantra, innlemmet i 2013 av Jayant Jha, Ankit Saraf og Anmol Gupta, reparerer og selger oppussede forbrukerteknologiske produkter som f.eks. smarttelefoner og bærbare datamaskiner.

  • Flipkart Big Saving Days-salg starter 17. januar: tilbud, rabatter

< p>Med dette oppkjøpet vil Flipkart tilby et omfattende tjenesteøkosystem til sine kunder som tar seg av hele livssyklusen til smarttelefoner, heter det i uttalelsen.

Flipkart vil gi større tilgang til rimelige, oppussede smarttelefoner, som tilbyr verdi og bekvemmelighet for sluttforbrukerne, la det til.

Re-handelsmarkedet i India vokser i et raskt tempo. Imidlertid er det indiske markedet for oppussing av smarttelefoner stort sett uorganisert og fragmentert, noe som har skapt problemer med tillit og bekvemmelighet for sluttforbrukere.

  • iPhone 12, iPhone 12 mini Pris i India Slashed på Flipkart, Amazon

Som en del av dette oppkjøpet vil teamet til Yaantra hjelpe Flipkart med å bygge kapasiteter på dette domenet og akselerere planene for oppskalering av re-handel, heter det i uttalelsen.

Bedriften vil rapportere til Prakash Sikaria, senior visedirektør. -president og leder for Flipkarts vekstcharter, la det til.

“India er et av de raskest voksende markedene for elektroniske varer, med smarttelefoner som en av de mest etterspurte. Det er et stort sett av forbrukere som ønsker å eie merkevarer, men prisene er noen ganger uoverkommelige. Det er her Yaantra passer inn. i perfekt,” sa Sikaria.

Dette vil ikke bare hjelpe Flipkart videre forpliktelse til å møte forbrukernes behov, men også redusere den negative innvirkningen av overproduksjon på miljøet, tatt i betraktning selskapets sterke fokus på bærekraft.

Flipkart senior visepresident og leder (bedriftsutvikling) Ravi Iyer sa at selskapet kontinuerlig streber etter å finne nye måter å være mer relevant for forbrukere og adressere det voksende forbrukerinternettøkosystemet i India.

“Denne tilnærmingen inkluderer strategiske anskaffelser og investeringer som utvider omfanget av våre nåværende tilbud for kunder til å bli den eneste destinasjonen for deres digitale behov.

“Gjennom oppkjøpet av Yaantra forbedrer vi våre evner innen et domene som er avgjørende for veksten av den digitale økonomien i India, i tillegg til å utvikle et omfattende tjenesteøkosystem for å støtte utvidelsen, la han til.

Jayant Jha, medgründer og administrerende direktør i Yaantra, sa at selskapet deler et felles mål med Flipkart om å gjøre teknologien rimelig og tilgjengelig for alle.

“Vi tror denne foreningen vil vise seg å være et spill- endring i å gjøre det indiske oppussede markedet til en suksess og skape en enda bedre opplevelse for våre forbrukere,” la han til. 

Xiaomi India snakker utelukkende til Orbital, Gadgets 360-podcasten, om deres planer for 2022 og presser på for 120W hurtiglading med 11i HyperCharge. Orbital er tilgjengelig på Spotify, Gaana, JioSaavn, Google Podcasts, Apple Podcasts, Amazon Music og hvor enn du får podcastene dine.
Kommentarer

Få det siste fra Consumer Electronics Show på Gadgets 360, på vårt CES 2022-senter.

Ytterligere lesing: Flipkart, Yaantra