Politiet i Delhi ber Twitter om detaljer om hvem som først la ut «Bulli Bai»-innhold

Dehli Police har søkt informasjon fra Twitter om kontoen som først twitret om «Bulli Bai»-appen og har bedt den om å fjerne støtende innhold relatert til kontroversen, opplyste kilder mandag.

Politiet har har også søkt informasjon fra GitHub-plattformen om «Bulli Bai»-apputvikleren.

Saken registrert under paragraf 509 (ord, gest eller handling ment å fornærme en kvinnes beskjedenhet) i den indiske straffeloven i Cyberpolitistasjonen i Sørøst-distriktet er nå overført til Delhi Police Intelligence Fusion and Strategic Operations (IFSO) enhet.

  • Instagramtest Lar brukere blokkere eller begrense flere kontoer samtidig

Handlingen fra Delhi-politiet ble iverksatt basert på en klage fra en kvinnelig journalist ved Cyber ​​Police Station hvor hun påsto at bildet hennes ble lastet opp på et nettsted for å målrette henne.

Klageren sa at hun søkte øyeblikkelig registrering av FIR og umiddelbar etterforskning mot ukjente personer som søker å trakassere og fornærme muslimske kvinner på sosiale medier og internett.

Mumbai-politiet har også sendt inn en første informasjonsrapport (FIR) mot ukjente personer basert på klager at ferdigstilte bilder av kvinner ble lastet opp for auksjon på «Bulli Bai»-applikasjonen hostet av GitHub-plattformen.

  • Hvordan kan en chatbot hjelpe til med cybertrakassering?

Søndag registrerte West Mumbai Cyber ​​Police Station en sak mot «Bulli Bai»-apputviklerne og Twitter-håndtakene som promoterte appen.

Saken er registrert mot de ukjente skyldige i henhold til paragraf 153(A) (Fremme fiendskap mellom ulike grupper på grunn av religion osv.), 153(B) (Beskyldninger, påstander som skader nasjonal integrasjon), 295(A) (Bevisst og ondsinnet handlinger, ment å opprøre religiøse følelser), 354D (forfølgelse), 509 (ord, gest eller handling ment å fornærme en kvinnes beskjedenhet), 500 (kriminell ærekrenkelse) i den indiske straffeloven og seksjon 67 (publisering eller overføring av uanstendig materiale i elektronisk form) av Information Technology Act.

Hva er de beste spillene i 2021? Vi diskuterer dette på Orbital, Gadgets 360-podcasten. Orbital er tilgjengelig på Spotify, Gaana, JioSaavn, Google Podcasts, Apple Podcasts, Amazon Music og hvor enn du får podcastene dine.
Kommentarer

For de siste teknologinyhetene og anmeldelser, følg Gadgets 360 på Twitter, Facebook og Google News. For de nyeste videoene om gadgets og teknologi, abonner på YouTube-kanalen vår.

Ytterligere lesing: Bulli Bai, Twitter


Date:

by