Hacker-for-hire-branschen är nu för stor för att misslyckas

Detta är ett stort ögonblick av turbulens och förändring för hackningsbranschen. Men efterfrågan är här för att stanna.

Av

28 december 2021Hackare att hyraHackare att hyra Ariel Davis

En chock har gett eko i Israel under de senaste månaderna. NSO Group, det israeliska miljarddollarföretaget som har sålt hackverktyg till regeringar runt om i världen i mer än ett decennium, har fått intensiv granskning efter en rad offentliga skandaler. Företaget är i kris. Dess framtid är osäker.

Men även om NSO Groups framtid är osäker, är det mer sannolikt att regeringar än någonsin köper cyberkapacitet från den bransch som NSO hjälpte till att definiera. Verksamheten blomstrar för “hackers for hire”-företag. Under det senaste decenniet har branschen vuxit från en nyhet till ett nyckelinstrument för makt för nationer runt om i världen. Inte ens det potentiella misslyckandet för ett stort företag som NSO Group kommer sannolikt att bromsa tillväxten.

Just den här månaden rapporterade Facebook att sju hackerföretag från hela världen hade riktat in sig på cirka 50 000 personer på företagets plattformar. Rapporten lyfte fram ytterligare fyra israeliska företag tillsammans med verksamheter från Kina, Indien och Nordmakedonien. Det faktum att utredningen inte ens nämnde NSO Group visar att branschen och dess inriktning är mycket mer omfattande än vad allmänheten vanligtvis kan se.


Date:

by