Talibans nettsteder som leverte sine offisielle meldinger, er plutselig frakoblet

48

Taliban -nettsteder som leverte de seirende opprørernes offisielle meldinger til afghanere og verden for øvrig på fem språk gikk brått offline fredag, noe som indikerer et forsøk på å prøve å kvele dem.

Det er ikke umiddelbart klart, skjønt, hvorfor nettstedene på pashto, urdu, arabisk, engelsk og dari -språk gikk offline fredag. De hadde blitt skjermet av Cloudflare, et San Francisco-basert innholdsleveringsnettverk og leverandør av denial-of-service-beskyttelse.

Cloudflare har ikke svart på e -post og telefonsamtaler som ønsker kommentarer om utviklingen, som først ble rapportert av The Washington Post. Cloudflare -skjoldet forhindrer publikum i å vite hvem som er vertskap for nettstedene.

  • Facebook, Twitter, LinkedIn Sikre afghanske brukerkontoer midt i overtakelsen

Også fredag ​​fjernet den populære krypterte meldingstjenesten WhatsApp en rekke Taliban -grupper, ifølge Rita Katz, direktør for SITE Intelligence Group, som sporer ekstremisme på nettet.

Nettstedenees forsvinning kan bare være midlertidig ettersom Taliban sikrer nye hostingordninger. Men den rapporterte fjerningen av WhatsApp-gruppene fulgte forbudet mot Taliban-kontoer av Facebook, tjenestens morselskap, tirsdag etter at den af ​​USA støttede afghanske regjeringen falt til Taliban.

WhatsApp-talsperson Danielle Meister bekreftet ikke fjerningen, men henviste Associated Press til en uttalelse selskapet ga tidligere denne uken og sa at den var “forpliktet til å følge amerikanske sanksjonslover. Dette inkluderer forbud mot kontoer som ser ut til å representere seg som offisielle kontoer for Taliban.”

  • Twitter for å gå gjennom innhold som glorifiserer vold i Afghanistan

Katz sa via e -post at hun håpet fjerning av Taliban nettsteder er bare et første skritt for å redusere sin tilstedeværelse på nettet.

I motsetning til Taliban for 20 år siden som USA kjørte fra makten i Afghanistan, er dagens Taliban enormt mediekyndig og infrastrukturen på Internett “inspirerer og mobiliserer” al-Qaida og andre ekstremistiske islamistiske fraksjoner, sa Katz.

“Teknologiselskaper bør gjøre det de kan for å komme foran dette problemet så snart som mulig, ettersom gruppens tilstedeværelse på nettet er en vekst for en ny jihadi -bevegelse over hele verden,” la hun til.

Twitter har ikke fjernet Taliban -kontoer og gruppens talsmann, Zabihullah Mujahid, har mer enn 300 000 følgere der. Selskapet indikerte tirsdag at så lenge slike kontoer overholder dets regler – inkludert ikke å oppfordre til eller forherlige vold – vil de forbli.

I likhet med Facebook anser Googles YouTube Taliban som en terrororganisasjon og forbyr den å drive regnskap. .

Taliban er ikke på USAs liste over utenlandske terrororganisasjoner, men USA har iverksatt sanksjoner mot den.

Kommentarer

For den siste teknologien nyheter og anmeldelser, følg Gadgets 360 på Twitter, Facebook og Google News. Abonner på YouTube -kanalen vår for de nyeste videoene om gadgets og teknologi.

Videre lesing: Taliban, Taliban -nettstedet, Afghanistan, Google