Taiwan forventer 'balanse' i forsyninger med autosjipp innen fjerde kvartal

62

Globalt tilbud og etterspørsel etter bilbrikker bør nå en “balanse” innen fjerde kvartal 2021, sa Taiwans regjering lørdag og gjentok sitt engasjement for å gjøre sitt for å takle en mangel som har stengt produksjonslinjer rundt om i verden. < /p>

Demokratiske amerikanske senatorer fra Michigan og Ohio denne uken ba den taiwanske regjeringen om å hjelpe til med å løse mangelen, gitt at øya er en stor halvlederprodusent og sett på som sentral i arbeidet med å løse problemet.

Som svar på brevet bemerket Taiwans økonomidepartement at øyens chipprodusenter ikke var hovedleverandørene til utenlandske integrerte enhetsprodusenter som lager autoflis.

< ul>

 • TSMC sa å planlegge å doble ned på amerikanske chipfabrikker ettersom Europa snakker dårligere
 • “Men relevante chipprodusenter samarbeider fullt ut med kunder fra hele verden, reagerer positivt på deres relaterte behov og hjelper til med å løse problemet med bilbrikker,” sa det.

  Økonomiminister Wang Mei-hua har personlig vært involvert i å snakke med Taiwans chipprodusenter, som fortalte henne at de har “aktivt løst” problemet i første halvår i år og vil fortsette å gjøre det, la departementet til.

  “Selv om bransjekjeden for bilbrikker er lang og kompleks, med fullt samarbeid fra selskapene i vårt land, anslår industrien at tilbud og etterspørsel etter bilbrikkeproduksjon fra brikkprodusenten bør nå en balanse i fjerde kvartal i år.”

  • Apple Supplier TSMC sier Worldwide Chip Mangel vil fortsette i 2022

  Saken har fått en sterkt diplomatisk fargetone da Taiwan kjemper for å forsikre USA, dens viktigste internasjonale støttespiller og våpenleverandør, om at de gjør alt de kan, spesielt i en tid da Taipei står overfor økt militært press fra Kina, som ser på Taiwan som sitt eget.

  Departementet bemerket at Taiwans halvlederfirmaer har utvidet produksjonen, og understreket at disse selskapene så vel som regjeringen satte stor vekt på å jobbe med “likesinnede partnere”, språket Taipei bruker å referere til andre demokratier som USA og EU.

  Taiwan “vil fortsette å samarbeide for å bygge en trygg, pålitelig og motstandsdyktig forsyningskjede, og utdype økonomiske og handelsmessige forbindelser for å legge et solid grunnlag for økonomisk gjenoppretting etter pandemien,” la den til.

  Forrige måned , Taiwan Semiconductor Manufacturing Co Ltd (TSMC), verdens største kontraktprodusent, sa at auto -chipmangel gradvis vil lette for kundene fra dette kvartalet, men det forventet at den samlede halvlederkapasitetstettheten muligens vil strekke seg til neste år.

  Windows 11 har blitt avduket, men trenger du det? Vi diskuterte dette på Orbital, Gadgets 360 podcast. Orbital er tilgjengelig på Apple Podcasts, Google Podcasts, Spotify, Amazon Music og uansett hvor du får podcaster.
  Kommentarer

  Følg Gadgets 360 for de siste tekniske nyhetene og anmeldelsene på Twitter, Facebook og Google Nyheter. Abonner på YouTube -kanalen vår for de nyeste videoene om gadgets og teknologi.

  Videre lesing: Taiwan, TSMC