Tesla lanserer full selvkjøringsoppdatering med advarsel om forsiktighet

99

Selskapet ga ut betaversjonen 9 programvareoppdatering til brukere i programmet for tidlig tilgang.

 jodyserrano Jody Serrano I går 17:32 PMSaveAlerts

 Bilde for artikkelen med tittelen Tesla utgir full selvkjøringsoppdatering, forteller brukerne at det kan gjøre galt på den verste tiden' Foto: John Thys/AFP (Getty Images)

År etter den annonserte debuten har Tesla endelig gitt ut betaversjon 9 av sitt fullstendige selvkjørende system, om enn advarselsdrivere om at programvaren “kan gjøre galt på det verste tidspunktet ”Og oppfordret dem til ikke å bli selvtilfreds ved rattet.

Tesla-sjef Elon Musk, som gjennom årene har blitt kjent for manglende tidsfrister, sa opprinnelig at betaversjon 9 kom i 2018, da 2019, og senest senest i juni. I begynnelsen av måneden sverget Musk igjen til Tesla-fansen at oppdateringen kom og tilskrev forsinkelsen til at generalisert selvkjøring var vanskeligere enn han trodde.

I skjermbilder av oppdateringsutgivelsesnotatene som deles på sosiale medier, påpeker Tesla forbedringer i kjørevisualisering, som vil vise “tilleggsinformasjon rundt” på bilskjermen. Det er også forbedringer i kabinkameraet over bakspeilet som Tesla sier vil avgjøre “førerens uoppmerksomhet” og gi dem hørbare varsler for å minne dem om å holde øye med veien når de bruker autopilotsystemer. “sc-77igqf-0 bOfvBY”> Det er viktigere at Tesla sier at bilder som er tatt av dette kameraet ikke blir delt hvis du ikke vil at de skal være.

“Kamerabilder forlater ikke kjøretøyet selv, noe som betyr at systemet ikke kan lagre eller overføre informasjon med mindre du aktiverer datadeling,” sa selskapet i sine utgivelsesmerknader. .

G/O Media kan få en kommisjon  3-pakke: Mophie PowerStation Power Banks med USB-C/A 3-pakke: Mophie PowerStation Power Banks med USB-C/A $ 19 på SideDeal

Det er ikke helt klart hvor mye av en forbedring av betaversjon 9 som vil gi Teslas komplette selvkjørende system ennå. Fredag ​​advarte Musk om at selskapet hadde jobbet med å fikse mange kjente problemer, og at noe fortsatt kunne gå galt.

“Beta 9 adresserer de fleste kjente problemer, men det vil være ukjente problemer, så vær så snill å være paranoid,” sa Musk på Twitter. “Sikkerhet er alltid topp prioritet i Tesla.”

Beta versjon 9 er foreløpig bare tilgjengelig for de som er i selskapets tidlige tilgangsprogram på dette tidspunktet, som Electrek rapporterer består av rundt 2000 Tesla-eiere, hvorav de fleste er Tesla-ansatte.

Det skal bemerkes at til tross for systemets navn, tillater ikke systemet at bilen kjører selv, selv om det ikke er tvil om at det er et avansert kjøresystem. Faktisk er det teknisk et førerhjelpesystem på nivå 2, ifølge Society of Automotive Engineers, noe som betyr at et automatisert system gjør det meste av kjøring, styring, bremsing og akselerasjon, men et menneske må være våken og klar til å ta over når som helst.

Selv om Tesla-fans møtte oppdateringen med spenning, er selskapets autopilotsystemer for tiden under forbedret kontroll. I april døde to menn i Texas etter at en Tesla som myndighetene mener ikke hadde noen i førersetet, krasjet i et tre og brøt ut i flammer. Ikke desto mindre har det gjennom årene også vært tilfeller av personer som bruker Teslas autopilotsystemer sovende og fulle ved rattet eller mens de ser på telefonene sine.

Nylig har regulatorer på National Highway Traffic Safety Administration utstedte en regel som krever at selskaper rapporterer ulykker som involverer førerassistanse eller autonome systemer innen en dag etter å ha lært om dem.