Volkswagen planlegger timeabonnement for selvkjørende funksjon

Volkswagen, den tyske bilprodusenten, vurderer en tjeneste som vil belaste passasjerer på sine autonome kjøretøyer på timebasis. Hvis du for eksempel ikke vil kjøre kjøretøyet i for eksempel tre timer under en lang reise, kan du velge selvkjøringsfunksjonen og betale for den. Volkswagen planlegger å lansere den første abonnementsplanen for sine biler basert på MEB, en modulær elbilplattform som gir mer plass til e-mobilitet i et mindre område. Når Volkswagens selvkjørende funksjoner er klare, håper de å kunne lansere tjenesten innen andre kvartal neste år, ifølge Thomas Ulbrich, et styremedlem i Volkswagen.

Ulbrich sa i et intervju til den tyske avisen Die Welt at Volkswagen planlegger å tilby andre allierte tjenester med abonnementsplanene hver time/dag. Selv om ladepausen til kjøretøyet varer så lite som 15 minutter, kan passasjerene spille videospill i kjøretøyene.

Den nye ideen kan være en produsent av ekte penger for bilgiganten, ettersom flere og flere selskaper er hoppe på e-mobilitetsvognen. Denne ideen er en del av bilindustriens søken etter å utnytte teknologien for å finne nye inntektsstrømmer for seg selv. Spørsmålet oppstår – Vil folk betale per time for en selvkjørende funksjon i bilen sin?

  • Tesla Drops Radar; Er Autopilot System Safe?

“I autonom kjøring kan vi forestille oss at vi slår den på per time. Vi antar en pris på rundt syv euro per time. Så hvis du ikke vil kjøre selv på tre timer, kan du gjøre det for EUR 21 (nesten Rs. 1870), ”sa Klaus Zellmer, salgssjef i Volkswagen-merket til Ars Technica.

  • Se: førerløs Waymo-bil med passasjer i rømmer fra teknikere

I en svak nedgravning i elbilkjempen Tesla sa han at Volkswagen ville gjøre autonome kjøringer mer tilgjengelige for reisende ved å belaste timeavgifter enn “en bil med et femsifret tilleggsgebyr.”

Interessert i kryptovaluta? Vi diskuterer alt krypto med WazirX-sjef Nischal Shetty og WeekendInvesting-grunnlegger Alok Jain på Orbital, podcasten Gadgets 360. Orbital er tilgjengelig på Apple Podcasts, Google Podcasts, Spotify, Amazon Music og uansett hvor du henter podcaster.
Kommentarer

For de siste tekniske nyheter og anmeldelser , følg Gadgets 360 på Twitter, Facebook og Google News. For de nyeste videoene om utstyr og teknologi, abonner på YouTube-kanalen vår.

Videre lesing: Volkswagen, EV, Elbil, Elektriske kjøretøyer, Tesla, Selvkjørende biler


Date:

by