Hoe een Kleine Vliegende Vogel Eindigde op een Eiland in het Midden van de Oceaan

287

Een Onbereikbaar Eiland RailPhoto: Martim Melo

Een eiland voor de helft van de grootte van Manhattan in de zuid-Atlantische Oceaan is zo geïsoleerd, is het Ontoegankelijke Eiland. Op dat eiland, en alleen op dat eiland wonen bijna 6000 nietige featherballs genoemd Ontoegankelijke Eiland rails. Maar ze kunnen niet vliegen, en het eiland is slechts een paar miljoen jaar oud. Hoe hebben de vogels er komen?

Een nieuwe analyse hebben het mysterie heeft opgelost. De vogel ‘ s DNA blijkt dat het zich relatief recent van enkele bezoeker van het eiland, en verloor zijn vermogen om te vliegen van de krachten van de natuurlijke selectie.

“Het is heel spectaculair dat het woord de kleinste levende loopvogels eindigde in een van de meest afgelegen plekken ooit,” studie auteur Martin Stervander, Universiteit van Oregon, postdoctoraal onderzoeker, vertelde Gizmodo. “Het lijkt erop dat de vogels op het eiland aankwamen en omdat ze geconfronteerd weinig dreiging van roofdieren, er was niet veel zin om te vliegen.”

Ontoegankelijke Eiland, en dat is, zoals zijn naam impliceert, is moeilijk bereikbaar zijn.Foto: Peter G. Ryan

Wanneer wetenschappers voor het eerst beschreven de vogel in de jaren 1920 en ze wist meteen dat ze waren op zoek naar iets vreemds. Ontoegankelijke Eiland van 3.500 kilometer (2,175 mijl) van Zuid-Amerika en 2800 kilometer (1,740 mijl) van zuid-Afrika. De vogel niet bezetten een van de twee nabijgelegen eilanden, gelegen op minder dan 20 km afstand. Ze stelde voor, voordat de theorie van de platentektoniek bestond, dat de vogel een of andere manier liep naar het eiland over een soort verzonken brug. Zij plaatste het in zijn eigen geslacht, Atlantisia. Meer recent onderzoek heeft voorgesteld dat de vogel afkomstig is uit de rails in Afrika.

A. Onbereikbaar Eiland in vergelijking met Afrika en Zuid-Amerika. B. Het Eiland inaccessible rail. C. De dot-winged-ral. D. De zwart spoor. E. De Galapagos-ral.Afbeelding: Stervander et al (Molecular Phylogenetics en Evolutie, 2018)

De wetenschappers achter het nieuwe papier analytische tools, andere dan vogels vormen en geografie tot hun beschikking. Ze veroverde een mannelijke Eiland inaccessible rail in September 2011, bemonsterd zijn bloed, zijn DNA gesequenced, en vergeleken de resultaten voor de gegevens op andere rails. Ze afgeleid dat de rail voorouder was een Zuid-Amerikaanse vogel die op het eiland aankwamen ongeveer 1,5 miljoen jaar geleden, en dat het waarschijnlijk een lid van de Laterallus geslacht, die onder de huidige vogels zoals de dot-winged-ral, de Galapagos-ral, en de gelijk-ogende zwarte rail, volgens het artikel gepubliceerd in het tijdschrift Molecular Phylogenetics en Evolutie.

Is het zinvol. Rails zijn berucht voor het vliegen waar en zich te vestigen in, met 53 bestaande of recent uitgestorven soorten die enkel op de eilanden, en de 32 soorten verliezen van sommige of alle van hun vlucht vermogen als gevolg. Een bevolking van het Eiland inaccessible rail voorouders waarschijnlijk vloog naar het oosten door de Atlantische oceaan en belandde op het eiland—dat was een zoet genoeg optreden dat ze het niet nodig om te vliegen meer.

“Bij het spoor aangekomen op Ontoegankelijke Eiland, hadden ze al hun voedsel uit rond te lopen en er was niets om te ontsnappen uit, er is niet veel nodig voor het vliegen,” zei Stervander. De vogel is alleen bedreigingen op Ontoegankelijke Eiland zijn een andere vogelsoorten die soms eet eieren, en misschien een paar zeevogels.

Deze vogels zijn erg leuk en zeer doofy.Foto: Peter G. Ryan

Het is onduidelijk waarom de rail niet over het hoofd naar de andere twee eilanden—misschien een bevolking geprobeerd en mislukt.

Stervander op gewezen dat er meer onderzoek worden gedaan. De dataset op de rails was incompleet, dus misschien meer gegevens blijkt, dat de vogel echt niet behoren tot een aparte soort.

En hoewel de vogel een goed leven, het is nog steeds beschouwd als een kwetsbare soort. Vliegende vogel populaties kunnen gemakkelijk in elkaar storten als de mens brengen invasieve soorten met hen, zoals katten of ratten.

Dit papier lost misschien wel de leukste mysterie in de zuidelijke Atlantische Oceaan. Maar als u van plan bent een bezoek aan het eiland (dat is niet een eenvoudige opgave) zorg ervoor dat je niet iets te doen om de schade van de vogels.

[Molecular Phylogenetics en Evolutie]

Deel Dit Verhaal