De Verdraaide Waarheid Over Sears en de Amerikaanse Droom

119

Foto: JJBers (Flickr)

Ieders favoriete koelkast bewaren, Sears, verklaarde Hoofdstuk 11 faillissement op maandag. Dit was niet een grote verrassing. Sears heeft gesloten over een duizenden winkels in de laatste tien jaar, en het bedrijf heeft plannen om te sluiten 142 van de 700 winkels die nog steeds in haar poging om de chip op de $5.6 miljard in de schuld teistert de iconische retailer. Er zijn een heleboel redenen waarom Sears terecht is gekomen in deze onmogelijke situatie. Amerika is het een prachtige plek is niet een van hen.

Om te begrijpen van de lange, moeizame ondergang van Sears, je echt hoeft alleen maar een losse greep op de 20ste-eeuwse Amerikaanse geschiedenis. Hoewel het werd opgericht in 1886, toen Richard Warren Sears begon zijn e-mail-order-horloge-bedrijf, het bedrijf echt van de grond gekomen na de initial public offering (IPO) in 1906. In de loop van de komende honderd jaar, Sears zou sturen miljoenen catalogi rond het land, waardoor inwoners van het platteland de mogelijkheid om te kopen vrijwel alles in de wereld. Hij verkocht zelfs hele huizen van mensen. Je kon kiezen van een ontwerp uit de catalogus, het sturen van een cheque, en een build-het-zelf-kit met voorgesneden hout en alle noodzakelijke hardware zou komen in een rail auto. Het is gebouwd warenhuizen in de Verenigde Staten in de vroege helft van de eeuw en dan bouwden ze in winkelcentra, volgende mensen als ze verhuisd van de stad en in de voorsteden.

Maar sinds de begindagen van het web, Sears begon te lijden. Het is gestopt met het versturen van catalogi in 1993, en een decennium later, Kmart de moedermaatschappij gekocht Sears Roebuck & Co. voor $11 miljard. Vandaag de dag, een hedge fund miljardair genaamd Edward Lampert is de voorzitter van Sears Holdings en een van de grootste aandeelhouders. Lampert was ook de chief executive maar ontslag nam die rol na de aankondiging van het faillissement.

Het is moeilijk om een onderschatting van Lampert controle over Sears. Hij persoonlijk bezit 31 procent van de Sears Holdings, en zijn hedge fund, ESL Investeringen, bezit nog 19 procent. Terwijl hij CEO, Lambert zijn best deed om te hakken van het bedrijf en de verkoop van haar meest waardevolle eigenschappen aan andere bedrijven, veel van wat hij bezat een aandeel in. Ondertussen, winkels sluiten, en Sears werknemers hun baan verliezen. Het lijkt Lampert is en zichzelf rijker in het vuur te koop, hoor. Zijn invloedrijke vrienden zijn betrokken, ook. Minister van financiën Steven Mnuchin, waarvan bracht honderdduizenden van belastingbetalerdollars met behulp van de overheid vliegtuig voor persoonlijke reis -, geserveerd op Sears Holdings raad voor 11 jaar vóór de toetreding tot de Trump administratie in 2016. Hij was ook Lampert de kamergenoot aan Yale.

“Sears Roebuck toen ik opgroeide was een big deal,” President Trump zei toen hem gevraagd werd over het faillissement op maandag, die hij een “zeer, zeer triest” moment. Trump toegevoegd dat Sears was “uiteraard onjuist uitgevoerd voor vele jaren.”

Als je er over nadenkt, de Sears van een eeuw geleden en de Sears van nu vertegenwoordigen twee uiteenlopende versies van de American dream. Het is gemakkelijk om na te denken over de Sears van onze grootouders generatie als een symbool van de ijver en vindingrijkheid, die gebouwd van de natie. De Sears Huis Kit is een perfect voorbeeld. Van 1908 tot 1940, Sears verkocht zoveel 75.000 van deze woningen. Klanten kunnen kiezen uit 447 verschillende ontwerpen, iets uit een ambachtelijke stijl met een Cape Cod. Het was net als Ikea-meubels op een veel grotere schaal. Op het moment dat de bulk van deze kits verkocht, veel van de nieuwe huiseigenaren waren het krijgen van elektriciteit en indoor sanitair voor de eerste keer. En ze deden het allemaal zelf. Na het huisje heeft gebouwd, natuurlijk, Sears zou graag verkopen mensen meubilair en alles wat ze nodig hadden om het te vullen. Alles werd in een catalogus order af.

Sears gestopt met de verkoop van huis kits na het einde van de Grote Depressie. – Darmkanaal behuizing was goedkoper om te bouwen, en in de decennia na de tweede Wereldoorlog, de miljoenen Amerikanen vluchtte naar deze cookie-cutter huizen in de buitenwijken in heel het land. Als de verkoop in de retail overtroffen catalog sales, Sears uitgegroeid tot een vaste waarde in winkelcentra, en ontwikkelde het bedrijf nu iconische merken als Kenmore, Vakman, DieHard, en de reeds gevestigde Lands’ End, die Sears gekocht in 2002. (Leuk weetje: De online service Prodigy was een joint venture tussen Sears, IBM, en het CBS, dus het is raar dat Sears heeft moeite met het vinden van succes met online retail. Het was één van de eerste bedrijven om betrokken te raken in online!) Dit zijn de merken die Lampert is de verkoop uit de afgelopen paar jaar, en afgezien van onroerend goed, ze vertegenwoordigen een aantal van de meest waardevolle activa van Sears Holdings. Dus in plaats van het verkopen van mensen huizen te bouwen voor zichzelf, Sears is nu de verkoop van merken en lege winkels.

Lands’ End was de eerste om te gaan. Na het vullen van de Sears Holdings board met rijke investeerders, Lampert gesponnen de kleding merk in 2013, en zijn hedge fund nam een aanzienlijk aandeel in het nieuwe bedrijf. Lands End voorraad geopend op $15 per aandeel op maandag, terwijl Sears voorraad geopend op 35 cent per aandeel. In 2015, Sears Holdings verkocht $2.7 miljard aan vastgoed te Seritage Groei-Eigenschappen, een bedrijf gevormd te hergebruiken oude Sears en Kmart winkels. (Zijn er eigenlijk twee van dergelijke bedrijven.) Lampert is eigenaar van een groot belang in Seritage, zodat hij niet meer in staat om te profiteren van het tweede leven van deze oude winkelruimtes. Sears Holdings ook verkocht Vakman voor $900 miljoen in 2017 en volgende, Lampert hoopt te kopen van de Kenmore merk van het bedrijf voor $400 miljoen.

Foto: JJBers (Flickr)

Het is niet zozeer dat, onder Lampert ‘ s leiderschap, Sears is de verkoop van de merken en oude winkels te blijven drijven. Het lijkt Lampert is de verkoop van Sears activa voor zichzelf, en het opzetten van nieuwe bedrijven te consolideren rijkdom en macht. Dit is de tweede Amerikaanse droom. In de afwezigheid van traditionele methoden van succes—zeggen, het bouwen van een bedrijf dat verkoopt dingen voor mensen die willen om ze te kopen—u kunt uw eigen rijkdom in dit land met een aantal goed aangesloten vrienden en veel van de financiële savvy.

“Dit is een spel om te wringen de laatste druppel van de waarde van de Sears totdat er niets meer over,” zei Mark Cohen, voormalig chief executive van Sears in Canada, zei tegen de New York Times een paar maanden geleden, toen Lampert gemaakt zijn aanbieding tot het kopen van Kenmore. “En het werkt.”

Maar wat zouden we anders verwachten. Sears geen gelijke tred kunnen houden met de veranderende retail-landschap, en toen kwam Amazon, die veel zeggen is de Sears van de 21ste eeuw. Je kunt eigenlijk kopen huis kits op Amazon nu. Met een man als Lampert aan het roer, Sears nooit een kans gehad. In plaats van die in het bedrijf te redden en terug te keren enkele van zijn oude glorie, het lijkt alsof het huidige leiderschap eigenlijk gewoon wil buste tot het rijk en verkopen de beste onderdelen terug naar zichzelf, die lijkt een soort van kromme.

Nogmaals, de beste delen van de Amerikaanse ervaring hebben altijd een tweesnijdend zwaard. Met dit land van de vindingrijkheid komt cycli van innovatie, perioden van booms en busts. Er zijn momenten waarop de voortgang voordelen van grote delen van de bevolking en laat anderen achter. Er zijn momenten wanneer titanen van de industrie welvaart creëren in plaats van de banen. Dit is een van die momenten, en voor een keer, President Troef is. Het is heel, heel triest.

Toelichting: Lands’ End bestaan als een mail-order bedrijf voor bijna vier decennia voor Sears kocht het bedrijf in 2002. We hebben het artikel te verduidelijken zijn pre-Sears verleden.

Deel Dit Verhaal