Amazon undersøker påstander ansatte er lekker data for bestikkelser

Ansatte som tilbyr konfidensiell informasjon til selgere, i henhold til rapporten

Mon Sep 17 2018 10.27 BST

Sist endret på Mandag 17 September 2018 16.28 BST

Amazon parcels

Amazon sier ansatte som er funnet brudd på sine etiske retningslinjer vil møte disiplinærtiltak, inkludert potensielt strafferettslig ansvar.
Foto: Paul Sakuma/AP

Amazon er å undersøke påstander om at ansatte har tatt imot bestikkelser for utlekking konfidensielle salg informasjon, spesielt i Kina, som den kjemper for å få bukt med falske anmeldelser og andre selger svindel.

Ansatte som tilbyr interne data, via mellommenn, til selvstendige selgere som selger sine produkter på nettsiden for å hjelpe dem å øke sitt salg i retur for betalinger, Wall Street Journal rapporterte, siterer selgere, meglere og folk er kjent med interne undersøkelser.

Praksisen bryter med selskapets policy og er vanlig i Kina, der antall selgere er stigende og Amazon ansatte er betalt relativt liten lønn.

Amazon bekreftet det var å gjennomføre en “grundig vurdering” av påstander. “Vi holder våre ansatte til en høy etisk standard, og alle som er i strid med våre etiske ansikter disiplin, inkludert oppsigelse og potensielle juridiske og strafferettslige sanksjoner,” er det sagt.

“I tillegg har vi nulltoleranse for misbruk av våre systemer, og hvis vi finner dårlige skuespillere som har deltatt i denne adferden, vil vi ta rask handling mot dem, inkludert avslutte sine selger kontoer, slette anmeldelser, tilbakeholdt midler og å ta rettslige skritt.”

Meglere for Amazon ansatte i Shenzhen tilbyr internt salg av data og anmeldere e-postadresser, så vel som en tjeneste for å slette negative anmeldelser og gjenopprette utestengt Amazon-kontoer, i bytte for betalinger alt fra $80 (kr 61) til mer enn $2000 i Journal rapporteres.

Det sa Amazon var også å undersøke hendelser i USA, hvor de ansatte var mistenkt for bestikkelser.

Registrer deg for å den daglige Virksomheten i Dag e-post eller følge Guardian Virksomhet på Twitter på @BusinessDesk

Om lag halvparten av de varer som selges på Amazon kommer fra tredjeparts selgere, som kan konkurrere med Amazons egen tjeneste. I STORBRITANNIA, inkluderer de kjente kjeder som Debenhams og Clarks, men også en hærskare av små næringsdrivende.

Online selskapet i gang en intern undersøkelse i Mai etter Eric Broussard, Amazon ‘ s vice-president som fører tilsyn med internasjonale markedsplasser, ble varslet til praksis i Kina. Selskapet har siden rystet ledelsen i Kina.

Tidsskriftet sa uavhengige meglere hadde brukt den Kinesiske messaging service WeChat å nærme Amazon ansatte.


Date:

by