En Eksperimentell Smertestillende Kombinerer de Beste Delene av Botox og Opioider, i hvert fall i Mus

En ampulle med Botox, laget av det farmasøytiske selskapet AllerganPhoto: Damian Dovarganes (AP)

Forskere er desperat å finne smertestillende midler som kan lette lidelse uten vanedannende potensial av opioider. En potensiell løsning, en ny studie ut onsdag i Science Translational Medicine antyder, kan det innebære å lage modifiserte versjoner av felles rynke behandling botox, ellers kjent som botulinum toksin.

Botox er produsert av sin navnebror Clostridium botulinum, en jord-kjærlig bakterier som bare kan vokse i oksygen-miljøer. Det er en potent nervegift som kan lamme hele kroppen, noe som fører mennesker til å dø fra respiratorisk svikt. Folk kan bli syke av botulinum toksin funnet inne i forseglede bokser forurenset med bakterier, en sykdom som kalles botulisme. Men visse typer av toksin (det er åtte totalt) kan også brukes i lave doser for å blokkere nerve-signaler i flere måneder på en gang, inkludert de som er ansvarlige for å kommunisere med muskler.

For flere tiår, botox-injeksjoner har blitt brukt som en muskel relaxant, slik at folk til å midlertidig bli kvitt ansikts rynker. I økende grad er det også blitt brukt for tilstander som muskelkramper, kronisk migrene, og nakkesmerter.

Selv når botox brukes til å behandle smerte, men det gjør det ved å blokkere nerver som er ansvarlig for å kontrollere musklene, ikke de nervene som sender smerte signaler til hjernen. Opioider, på den annen side, er uncannily god på samspill med nerver som er ansvarlig for smerte ledningsforstyrrelser, men effekten varer bare i et par timer på det meste, og kommer med alle slags uønskede bivirkninger.

Forskerne bak denne studien, for det meste basert ved Universitetet i Sheffield i STORBRITANNIA, sier at de har funnet en måte å lage en hybrid som kombinerer det beste av begge typer narkotika.

“Vi oppfant en molekylær Lego-systemet, som heter protein stifting, som gjør det mulig for oss å sette sammen ulike molekyler av enkle blanding,” senior forfatter Bazbek Davletov, leder av department of biomedical science ved University of Sheffield, fortalte Gizmodo via e-post.

De byttet ut aspekter av botox molekyl med dermorphin, et opioid 40 ganger mer potent enn morfin, som først ble oppdaget i frosker. Dermorphin har for det meste vært brukt i dyr, inkludert, mest infamously, som en ytelse enhancer for veddeløpshester. “I vår engineering prosessen, vi har skiftet botulinum del ansvarlig for binding til muskel-kontrollerende nevroner med peptider som binder bare til smerte-gjennomføre nerver,” Davletov sa.

I eksperimenter med mus over en fem-års-span, team skaperverk, kalt Derm-BOT, syntes å redusere smerte følsomhet i samme grad som morfin, for opp til 23 dager. Og det var ingen tegn på enten avhengighet eller toksisitet i mus er hjernen. Fordi bare små doser av botox er nødvendig for å blokkere nerver for tre til fire måneder, Davletov sa, behandlingen er også mindre sannsynlighet for å sette i gang en immunrespons som ville hemme dets smertestillende effekter.

Teamet har også sammenkoblede botox med en annen toksin, substans P-saporin. Substans P-saporin brukes til å behandle kreft smerter i hunder i lave doser, men selv i de doser, det kan drepe av nerve celler, noe som gjør det for risikabelt et alternativ for folk. Deres hybrid versjon, kalt SP-BOT, også så ut til å blokkere kronisk inflammatorisk og nerve smerter i mus, uten noen celledød. Verken Derm-BOT eller SP-BOT dukket opp for å forstyrre vanlige smerte sensasjon.

“Det mest lovende aspektet av våre nye tilnærmingen er at vi kan forlenge opioid smertelindring effekt for mange måneder med en enkelt injeksjon av våre nye bio-pharmaceuticals,” Davletov sa. “Dette kunne ha nytte kroniske smerter lider på mange måter, og også unngå de forferdelige konsekvensene av kontinuerlig bruk av opioider.”

Forfatterne innrømmer at mange opioid alternativer har likeledes vist lovende hos dyr, bare for å mislykkes i kliniske studier på mennesker. Men gitt et desperat behov for bedre smertestillende medisin, de tror deres eksperimentelle behandlinger er verdt å forfølge videre.

“Nå trenger vi å produsere Derm-BOT stoffet under betingelser som kreves for human karakteren bio-pharmaceuticals,” Davletov sa. “Da kan vi gå mot kliniske studier.”

På grunn av hvor dyrt at prosessen kan være laget er for øyeblikket på utkikk etter partnere med erfaring i farmasøytisk oversettelse,” la han til.

[Science Translational Medicine]


Date:

by