Google förbjuder bitcoin annonser i cryptocurrency tillslag

Annonser för cryptocurrencies, ICOs, plånböcker och utbyten kommer att blockeras från juni för att förhindra bedrägerier, efter Facebook flytta i januari

Ons 14 Mar 2018 11.29 GMT

Senast ändrad: Ons 14 Mar 2018 22.00 GMT

Google sign

Google säger också kommer att börja blockera vissa annonser för hasardspel.
Foto: Pau Barrena/AFP/Getty Images

Google kommer att förbjuda alla annonser för cryptocurrencies, inklusive bitcoin och första myntet erbjudanden (ICOs), som syftar till att “hantera nya hot”.

Annonsen förbudet kommer att träda i kraft från och med juni som en del av en hårdare tag mot oreglerade finansiella produkter. Googles chef för hållbar annonser, Scott Spencer, sade i ett inlägg: “Vi uppdaterat flera strategier för att hantera annonser i oreglerade eller spekulativa finansiella produkter som binära alternativ, cryptocurrency, valutamarknaderna och contracts for difference (eller CFDs).”

Google säger sitt förbud omfattar cryptocurrency utbyte och plånböcker. Företaget kommer också att börja blockera vissa annonser för hasardspel, till exempel för tjänster med hjälp av virtuella objekt värt verkliga pengar, känd som skinn att satsa, eftersom det syftar till att “bekämpa nya hot och förbättra de annonser erfarenhet online”.

Flytten följer liknande förbud som gjorts av reklam rival Facebook, som förbjöd alla cryptocurrency och ICO annonser i januari efter att ha konstaterat att många används för att lura potentiella investerare.

“Som konsument trender utvecklas, våra metoder för att skydda det öppna nätet blir bättre, så gör online-bedrägerier,” sade Scott. “Att förbättra de annonser erfarenhet i hela webben, oavsett om det är att ta bort skadliga annonser eller påträngande annonser, kommer att fortsätta att vara en högsta prioritet för oss.”

Bitcoin och dess cryptocurrency syskon som ethereum har exploderat i popularitet under de senaste åren, vilket har spätt på en snabb tillväxt i värde med en topp på strax under 20 000 dollar per bitcoin under 2017. Bitcoin handlas till runt $8,800 vid publicering, enligt uppgifter från Bitstamp.

Cryptocurrency handel har lockat bedragare som det är oreglerat, med ICOs används för att generera miljontals dollar som enkelt kan försvinna tillsammans med sina aktörer, och lämnar investerare ur fickan.

Google säger att det ska tas bort mer än 3,2 miljarder euro annonser som brutit sin politik i 2017, blockering vad det beskrivs som “majoriteten av dålig annons upplevelser”, inklusive skadliga annonser och phishing.

Googles moderbolaget Alfabetet gör ungefär 85% av sina intäkter från reklam. Det uppskattas att föra in mer än $40 miljarder i annonsintäkter under 2018, nästan hälften av hela den globala $94 md marknaden, slog Facebook, som tjänar $22bn, på andra plats.

Under tiden, UK-baserade cryptocurrency utbyte Coinbase blev den första att länka upp med en stor bank, att få ett e-pengar licens från Financial Conduct Authority och öppna ett bankkonto med Barclays för att underlätta Snabbare Betalningar.

Flytten kommer att ge användarna en “tröst av att veta att transaktioner är föremål för skärpta legala krav kring ekonomisk brottslighet och segregering av kundens pengar, som kan bara vara goda nyheter”, sa Bradley Ris, senior förordning jurist på advokatbyrå Ashurst.

  • Kan vi verkligen lita på Google som domare, jury och bödel i annonser på nätet?

Date:

by