Bitcoin och Ethereum tumla efter förnyad oro för föreskrivande tillslag

123

Bitcoin träffar en fyra veckors låg innan den studsade på tisdagen sydkoreanska uttalanden skicka cryptocurrency marknader yo-yoing

Tue 16 Jan 2018 13.56 GMT

Senast ändrad Tis 16 Jan 2018 19.35 GMT

a bitcoin

Sydkorea är finansminister Kim Dong-yeon sade att förbjuda handel i digitala valutor är ” ett levande alternativ.
Foto: Anadolu Agency/Getty Images

Priset på bitcoin skickades rasar 18% som it och andra cryptocurrencies yo-yo i värde över rädslan för en bredare handel tillslag med anledning av förnyad potential sydkoreanska rättsliga åtgärder.

Bitcoin bild över över $2,200 utlöste en massiv selloff över bredare cryptocurrency marknaden, med största rival Ethereum ner till 23% på dagen, till enligt handel webbplats Coinmarketcap, och den nästa största, Rippel, störta 33%.

Efter första uttalanden om att Sydkorea var ute efter att förbjuda handel med cryptocurrencies, följt av en reträtt, landets finansminister Kim Dong-yeon sade i en intervju med den lokala radiokanalen TBS att ett förbud mot handel i digitala valutor var “ett levande alternativ”.

Kim sa: “Det finns ingen oenighet om att reglera spekulation”, såsom att använda riktiga namn konton och ta ut skatter på cryptocurrency handel. Stänga av digital valuta utbyte är “ett levande alternativ men departement behöver mycket allvar se över det,” tillade han.

Q&A Vad är bitcoin och är det en dålig investering?

Visa

Dölja

Bitcoin är den första, och största, “cryptocurrency” – en decentraliserad överlåtbara av digitala tillgångar. Oavsett om det är en dålig investering är den stora frågan. Bitcoin bara kan användas som ett medium för utbyte och i praktiken har varit långt viktigare för den mörka ekonomi än vad det har för de flesta legitima användningsområden. Avsaknaden av en central myndighet gör bitcoin förvånansvärt motståndskraftig mot censur, korruption – eller förordning. Det betyder att det har lockat en rad sponsorer, från frihetliga monetarists som gillar tanken av en valuta utan inflation och ingen central bank, till langare som gillar det faktum att det är svårt (men inte omöjligt) att spåra en bitcoin-transaktioner tillbaka till en fysisk person.

Var detta till hjälp?

Tack för din feedback.

Efter de senaste nyheterna, Bitcoin handlas så lågt som $11,191.59 på Luxemburg-baserade Bitstamp utbyte, ner 18% på dagen för en kort period, för att sätta den digitala valutan på rätt spår för den största en dag kommer att falla i tre år.

“Det är främst varit regleringsfrågor som spökar cryptocurrency, med nyheter kring Sydkorea ytterligare tillslag mot handel föraren i dag,” sade Tror Marknader chefsstrateg Naeem Aslam, som håller vad han beskrev som “betydande” belopp av bitcoin, Ethereum och Rippel. “Men vi håller fast vid vår hållning. Vi tror inte att ett totalt förbud mot cryptocurrencies är möjligt.”

Joachim Wuermeling, chef för Tysklands centralbank, sade på måndagen att de nationella reglerna är sannolikt att visa sig vara ineffektiv med tanke på den gränslösa bitcoin global skala. Han sade: “en Effektiv reglering av virtuella valutor skulle därför bara kunna ske genom största möjliga internationella samarbete, eftersom den reglerande effekt av nationalstater är naturligtvis begränsad.”

Europeiska Unionen medlemsstaterna och lagstiftarna överens om förra månaden på strängare regler för att förhindra penningtvätt och finansiering av terrorism på plattformar för kunskapsutbyte för bitcoin och andra virtuella valutor.

Under tiden, Kinesiska regulatorer har förbjudit första myntet erbjudanden (ICOs), stänga av lokala cryptocurrency handel utbyten och begränsad bitcoin mining. Kinesiska myndigheter har också planer på att blockera inhemska tillgång till Kinesiska och offshore cryptocurrency plattformar som möjliggör centraliserad handel, Bloomberg rapporterade på måndagen.

Cryptocurrencies haft en stötfångare år, med bitcoin träffa en hög av cirka 20 000 dollar 2017 som vanliga investerare in på marknaden och en explosion i ICOs körde efterfrågan för bitcoin och Ethereum.

Den senaste tumble vänster bitcoin ner mer än 40% från den rekordhöga i mitten av December, torka ca $130 miljarder miljarder euro av sin “market cap” – priset per enhet multipliceras med det totala antalet bitcoins som har släppts in på marknaden.

“[Det] känns som att det är osäkerhet spooking marknader … med föreskrifter är otydliga,” sade Charles Hayter, grundare av data analys webbplats Cryptocompare. “[Handlare] tar vinster på ökad risk scenarier framöver.”

Priset på bitcoin var fluktuerande att under $12.000 genom offentliggörande tid, enligt Bitstamp.

2017 är på 1 500% ökning av värdet på bitcoin har gjort miljardärer ut i början av investerare såsom Winklevoss-tvillingarna, och sett en del, såsom Ananas Fonden vända sig till filantropiska strävanden.

Men hög profil investeraren Warren Buffett, som nyligen sade att han aldrig skulle investera i bitcoin eller andra cryptocurrencies, förutspår att de tillgångar som finns i till hösten.

Många gör inte dela Buffett skepsis. Företag som Kodak har varit exploderar i värde genom att lansera nya cryptocurrencies, och vissa helt enkelt av att sätta ord blockchain i deras namn.

  • Tiny OSS läsk företaget byter namn till kontanter i bitcoin mania