Uken i radio og podcaster: Polybius Konspirasjon; østkysten Lytte Innlegget; Historien Pirater

Tale av 80-tallet en urban legende holder du gjette, mens Radio 4 ‘ s Seriell etterligne er en godbit verdt å holde opp for

The Polybius Conspiracy revealed the ‘slightly dodgy’ side of 80s gaming arcades

Den Polybius Konspirasjon avslørt “litt dodgy” side av 80-tallet spill arkader.
Foto: Alamy Stock Photo

Radio

Observatøren

Uken i radio og podcaster: Polybius Konspirasjon; østkysten Lytte Innlegget; Historien Pirater

Tale av 80-tallet en urban legende holder du gjette, mens Radio 4 ‘ s Seriell etterligne er en godbit verdt å holde opp for

@msmirandasawyer

Søn 24 Dec ’17 07.59 GMT

Den Polybius Conspiracy (Radiotopia ‘ s Utstilling)
Østkysten Lytte Post (R4) | iPlayer
Historien Pirater (Gimlet Media)

Søker etter noe som opptar å ta deg bort fra den festen? En podcast for å gjøre en lang stasjoner utholdelig, håndheves turer hyggelig? Jeg har noe til deg. Den Polybius Konspirasjon, en syv-del podcast fra Radiotopia er Utstillingsvindu strand, har vært ute i et par uker og er en spennende historie, moden for overstadig lytte. Vær advart: det betyr ikke gjøre akkurat hva du forventer.

Overfladisk, det er en journalistisk unpicking av en historie fra tidlig på 1980-tallet. En mystisk video spill, nå kjent som Polybius, dukket opp i en arcade-i Portland, Oregon. Bare en ny svart boks arcade spill. En ung tenåring, Bobby, og spilte den om og om igjen, helt til han følte seg syk i hodet og gikk hjem… og da var, ifølge ham, er bortført av fremmede mennesker, eller mennesker-lignende vesener. Han rømte og levde for å fortelle sin historie. Dessverre for Bobby, han var aldri trodd, og dette, hevder han, ødela hans liv. Når du hører detaljene i hans fortelling, du vil også finne det vanskelig å tro ham. Men andre mennesker, andre hendelser, må du spørsmålet ditt første skepsis.

‘Sally har en søt, rund, rødt ansikt, sier Jenna. ‘Type som et eple i en parykk’

Det er noe forførende retro detaljer her som minner Fremmede Ting. Vi lærer hva spill arkader var veldig gjerne tilbake da: litt dodgy steder med tvilsomme eldre menn henge rundt, så vel som barn. Vi får en følelse av konspirasjonsteori proclivities av spillere, og vi har også vår knappene presset. Men hva er interessant om dette podcast – andre enn, selvsagt, historie – er dens format og dens tone. Journalistiske podcaster fra OSS er nå så kjent at vi aksepterer deres stil og struktur på samme måte som vi gjør romcoms eller TV-nyheter. Vi vet atmosfæren, språk, tropes. Hvordan fortellere tilnærming Bobby, hvordan de velger å fortelle sin historie: alle latterlig kjent. Alt lindrer oss til å tro at vi vet hva som kommer neste, men vi gjør ikke det.

Spiller også med dette formatet er Radio 4 ‘ s East Coast å Lytte Innlegget, skrevet og framført av komedie duo Lat Susan. På sent på natt, og bare 15 minutter lang, dette er en ut-og-ut mikke-ta av Seriell-typen viser. To AMERIKANSKE journalister, søstre Jenna (Freya Parker) og Dana (Celeste I) – komplett med opp-tale på slutten av setninger og NPR vokal yngel – er ansatt av Eric Sass, “MC, være vert for, historien kjenner” (David Elms), for å rapportere om interessante historier fra STORBRITANNIA. De bestemmer seg for å undersøke hva som foregår av to andre søstre, Gilly og Sally. Gilly og Sally er eldre engelske aristokrater og dermed helt eksentrisk, spesielt Gilly. Gilly er glad i å skyte, roper og, vel, shagging og narkotika. Jenna og Dana oppfylle alt du kan forvente fra Seriell-stil, allhers gud: de sette seg inn i historien, har øyeblikk av selv-tvil, og beskrive de viktigste tegnene raskt, og emotively. “Sally har en søt, rund, rødt ansikt,” sier Jenna. “Snill som et eple i en parykk.” Den glede av dette showet er delvis i dumhet, men for det meste i imitasjon. Som en stor OSS podcast fan jeg elsket det.

Facebook

Twitter

Pinterest

Historien Pirater.

Hvis du leter etter noe mindre nisje, så kanskje Historien Pirater som kan passe. Egentlig er det fortsatt ganske nisje, som det er en lekeplass podcast, og bortsett fra det Gøy Barna ” great tilbud slik podcaster er ikke spesielt etablert her. I USA, derimot, er Historien Pirater har en godt kjent live show som trekker store publikum, og Gimlet har tatt varsel og snappet opp sin podcast.

Dette har historier som er skrevet av barn og utført av komikere og improv aktører. Enten du liker det eller ikke, vil avhenge av hvor godt du kan håndtere sistnevnte er “hva ho!” panto spillestilen. Jeg liker ikke det egentlig, men historiene i seg selv er flott, og jeg elsker intervjuene med forfatterne. “Hvorfor gjorde du bestemmer deg for å sette denne historien i et kontor?” spør en av vertene. “Å, jeg hadde lært å stave kontoret, og jeg ønsket å bruke det,” svarer Eric, i alderen åtte. Av kurset.


Date:

by