Sök på Google Lite Appen Testas för Regioner Med en Ojämn Nätverk

88

I ett försök att få ‘nästa miljarder” på Internet, tech jättarna försöker med olika metoder för att locka den publik som fortfarande inte har tillgång till rätt Internet-anslutningar och prylar som smartphones. En sådan insats är nu ses av Google med den nya Sök Lite app som enligt uppgift testas i Indonesien.

Android Polisen rapporterar att appen dök upp i Facebook-annonser för många användare i Indonesien, och användare som klickade på det bjöds in för att ladda ner appen och prova det. Sök Lite app är i huvudsak en data-medvetna app som låter dig göra det mesta av den vanliga funktioner för Sökning, men genom att använda mindre data och även stödja några offline funktioner. Appen är speciellt utformad för regioner med dålig och ojämn anslutningar – som Indien.

Appen är inte synliga i Google Play för gratis nedladdning, men kan drabba butikerna snart när företaget är nöjda med sina tester. Som med alla “Light” – apps-i dessa dagar, Sök Lite appen kommer att fungera i långsam Internet områden och även har stöd för offline-funktioner för smidig och oavbruten att söka på Google.

Appen låter dig ändra språk (ett par som Hindi och Bahasa Indonesia finns stöd för i nu), och hemskärmen har flera ikoner för snabb åtkomst saker som översättning, väder, nyheter, offline sidor, bilder och mer. Dessa ikoner är anpassningsbar efter dina önskemål. Sök Lite appen kan du också utföra voice search, bortsett från text sökning. Sökfältet är placerad längst ned i displayen, och har möjlighet att visa förslag på sökord precis som vanlig Sökning.

Inne i appen inställningar kan du bestämma om du vill använda lite web-sidor eller på den inbyggda webbläsaren, beroende på din användning av data preferenser. Om i Indonesien, kan du se notering på Google Play, eller alternativt, kan du sideload APK-filen via APK Spegel.

Att minnas, Facebook lanserade Facebook Lite 2015 tjänar samma syfte, och det har nu över 200 miljoner aktiva användare. Facebook Messenger Lite för Android lanserades även för Indiska användare förra månaden.