Drone-MAD kan sitta på en vertikal yta

121

Ingenjörer på University of Sherbrooke skapat en drönare som kan landa på någon vertikal och horisontell yta. Detta är intressant inslag utvecklarna har lånat från fåglar att flyga kan sitta på klippor eller väggar i hus med minsta avsatser och sprickor för att ta tag i. Inspirerad av denna natur exempel, forskare har skapat en fungerande prototyp drone, som kallas S-MAD (Sherbrooke”s Multimodal Autonoma Drönare).

Enheten är ett litet flygplan som lyfter och förflyttar sig genom luften i mycket hög hastighet. Detta är inte en quadcopter, så häng på plats, han kan inte. Klyva genom luften i en hastighet på 7-10 meter per sekund, drönare sätta fingret på främre vertikal vägg med en laser sensor, beräknar avstånd, för att sedan plana ut parallellt med väggen, saktar ner och klamrar sig fast vid henne med speciella klor-chassi, kunna klamra sig fast vid någon grov yta. Efter den yta friktion har uppstått, motorn stängs automatiskt av.

Den här funktionen är användbar inte bara för att apparaten vid behov, kan vara att hålla sig högre upp i solen och ladda batterierna, men även för andra viktiga uppgifter. Med detta drone du kan, till exempel, att organisera övervakningen, eftersom den skjuter i flykten är inte alltid det bästa alternativet, ibland är det bättre att bara hålla sig någonstans högre upp, och sedan i lugn och ro skjuta.

När drone skulle vara redo att börja röra på sig, dess motorer kommer lätt att slita det från väggen som det hängde, efter vilken enheten kommer att kunna fortsätta sin flygning.

Drone-MAD kan sitta på en vertikal yta
Vyacheslav Larionov