IBM Ønsker å Kryptere Verden til Kamp mot Hackere

Det er bare to typer av selskaper, det er ofte sagt: “de som har blitt hacket, og de som bare ikke vet det ennå.

IBM, databehandling gigantiske, ønsker å kvitte seg med begge deler. Selskapet sa mandag at det har oppnådd et gjennombrudd i sikkerhet teknologi som vil tillate enhver virksomhet fra banker til forhandlere til å reise-booking selskaper til å kryptere sine kundedata på en massiv skala – slå de fleste, om ikke alle, av sine digitale informasjonen til vrøvl som er uleselig for tyvene med sin nye stormaskin.

“Den siste generasjonen av stormaskiner gjorde kryptering veldig godt og veldig rask, men ikke i bulk,” sa Ross Mauri, general manager av IBMS stormaskin virksomhet, i et intervju. Mauri anslår at bare 4 prosent av data stjålet siden 2013 var alltid kryptert.

Som nummer av data brudd som påvirker OSS enheter som stadig vokser – det kan resultere i lekkasje hvert år av millioner av menneskers personlige informasjon – IBM hevder at universell kryptering kan være svaret på hva som har blitt en epidemi av hacking.

Nøkkelen, ifølge IBM tjenestemenn, er en oppdatering til datamaskinen sjetonger kjøre den kraftige mainframe-servere som huset bedrifts-eller institusjonell informasjon og behandle millioner av transaksjoner en dag over hele verden, fra MINIBANK uttak til kredittkort betalinger til flyavganger.

Kryptografi, vitenskapen om å slå leselig informasjon i kodet gobbledygook, er allerede brukte blant enkelte e-postleverandører og lagring. Men på grunn av enorm regnekraft som trengs for å raskt kryptere og dekryptere informasjon som det går fra en enhet til en annen, mange bedrifter bruker kryptering bare selektivt hvis i det hele tatt. En desember rapport fra sikkerhetsselskapet Sophos funnet at mens 3 av 4 organisasjoner rutinemessig kryptere kundedata eller faktureringsinformasjon, langt mer ikke kryptere deres immaterielle eiendom eller HR. Seksti prosent av organisasjoner også forlate arbeidet filer som er opprettet av ansatte ukryptert, studie fant.

Alle disse representerer muligheter for digital kriminelle, sa Austin Carson, executive director of the technology tenketanken TechFreedom.

“En av de store problemene er at altfor mye informasjon er lagret i klartekst,” sa han. Men universal eller gjennomgripende kryptering, la han til, kan bidra til å sikre at selv om hackere vellykket brøt seg inn i bedriftens nettverk, all informasjon de fant ut at det ville være umulig å dekode. “Det ville være et stort skritt fremover bare i form av å beskytte en mye større kropp av informasjon,” sa Carson.

Men den samme teknologien kan frustrere politiet, som i de senere år har ført en rasende kamp med Silicon Valley over kryptering teknologi og hvor mye den skal brukes.

I en høy-profil tvist siste året med Apple, Justisdepartementet anførte at selskapet skal hjelpe tjenestemenn bryte seg inn i en kryptert iPhone som brukes av en av San Bernardino skyttere. Apple nektet, og sa at utvikling av verktøy for å knekke krypteringen, ville undergrave sine kunders sikkerhet, spesielt hvis verktøy-skulle falle i gale hender. Apples bekymring er ikke teoretisk: årets WannaCry ransomware angrep, som holdt tusenvis av Pcer som gissel, har blitt koblet til en Windows-sårbarheten som ble hemmelighet oppdaget og utnyttet av National Security Agency lenge før det lekket ut i naturen.

I sin trykk for å utvide universal kryptering, IBM tar Apple sin side i debatten.

“IBM støtter fullt ut behovet for myndighetene til å beskytte sine borgere mot stadig nye trusler,” selskapet sa i en uttalelse om saken. “Svekkelse kryptering teknologi, er imidlertid ikke svaret. Kryptering er rett og slett for utbredt og nødvendig i et moderne samfunn.”

For IBM, kryptering er også en massiv forretningsmulighet. Bedrifter bruker over $1 billion i året å sørge for at deres sikkerhet oppfyller statlige standarder, i henhold til selskapets tjenestemenn. Ett aspekt av IBM ‘ s nye tilnærming til stormaskiner er konseptet med å automatisere at compliance arbeid, ved hjelp av kunstig intelligens for å sjekke at det som er beskyttet går regulatoriske mønstre i ulike bransjer.

Ved å gjøre det, IBM forventer å slå en del av det årlige samsvar utgifter til inntekt for seg selv. Og det er på toppen av omtrent $500,000 det forventer å lade nye kunder for bruk av IBMS nyeste mainframe-teknologi. De fleste virksomheter, sa Mauri, vil være å oppgradere fra et eksisterende oppsett, slik at kostnaden for de kunder kan være mindre.

For enkelte små bedrifter, som kan fremdeles være for dyrt. Likevel, historien om teknologi antyder at med tid, de prisene kan falle.

“Dette er et vendepunkt. Ideen her er at du kan begynne å kryptere alle dataene,” sa Mauri. Men selv som IBM gjør kryptere alt en prioritet, sikkerhetseksperter som Mauri allerede har sine øyne sett på de neste hellige gral: evnen til å sikkert redigere og manipulere krypterte filer uten at du trenger å dekryptere dem i første omgang.

© 2017 Washington Post


Date:

by