Apples Milliarder Enheder Giver Augmented Reality Kant Over Google

254

Senere dette år, at Apple vil sætte augmented reality software i så mange milliarder mobile enheder.

Alfabet Inc.’s Google slå Apple af tre år i at slippe AR værktøjer, men dens funktioner er på meget få telefoner, og har ikke vundet bred accept. Derimod Apple kan nemt oprette en binding til sin software og enheder, en fordel, som vil hjælpe det hurtigt at gøre op tabt terræn, udviklere sige.

“Når de gør det tilgængeligt, my apps, vil det blive i millioner af telefoner,” sagde Alper Guler, der gør AR-programmer. “Det er en større opdatering, som gør os i stand til at presse langt videre.”

AR superimposes digitale oplysninger – for eksempel, video game tegn eller produktet priser – på en persons opfattelse af den virkelige verden. Den virtuelle virkelighed, og på den anden side, fordyber brugere i en helt digital oplevelse. Markedet for begge teknologier kunne være værd at så meget som $182 milliarder i 2025, ifølge Goldman Sachs Group Inc.

Apple sidste måned løftet låget på ARKit, Cupertino, Californien-baserede selskab ‘ s første strejftog ind i dette område. Det værktøj, der giver udviklere mulighed for at opbygge AR applikationer til iPhones og iPads.

Google afslørede, Tango, sit AR software system, tilbage i 2014, og med den seneste iteration viste fra denne januar. I modsætning til ARKit, det kræver infrarød dybde perception sensorer, og der er i øjeblikket kun to mobiltelefoner til rådighed med teknologi: Lenovo Group Ltd.’s Phab 2 Pro og Asustek Computer Inc.’s ZenFone AR. Apple ‘s ARKit bruger iPhone’ s eksisterende hardware, såsom kamera og gyroskop, for at opnå samme mål.

Kernen i problemet for Google er, hvad der er kendt som fragmentering. Når den opdaterer sin Android mobil-styresystem, hardware-producenter og trådløst netværk, aktører er ofte langsomme til at sende den nye software til telefoner. Det betyder, at den nyeste funktioner, som Tango, kun nå en brøkdel af Android er mere end 2 millioner månedlige aktive enheder. Apple designer både software og hardware, hvilket giver det mere kontrol over, hvornår og hvordan dens styresystem er lagt på iPhones. Resultatet: 86 procent af Apple ‘ s mobile enheder kører den nyeste iOS-software, sammenlignet med 11,5 procent af Android-enheder, der kører den nyeste Android-OS.

Dette er en stor ulempe, når du er i færd med at opbygge en ny AR økosystem, der onsdag apps, som tredjeparts udviklere at millioner af smartphone-wielding forbrugerne. Tango er på så få Android-enheder, at udviklere ikke vil lave apps til systemet, fordi de er bekymrede for ingen vil bruge dem.

Det er det modsatte med Apple: Hvis kun halvdelen af alle sine aktive enheder download den nye iOS-11-operativsystemet dette fald, der vil være 500 millioner iPhones og iPads med ARKit. (Mere end 1 milliard Apple-enheder, der kører iOS, men nogle tidligere modeller vil være uforenelig med det nye STYRESYSTEM). Stadig, det er en enorm, næsten øjeblikkelige marked for AR-udviklere til mål.

Tag designere i Buenos Aires-baseret digital studio Dift Kollektiv, der mente, Tango, men stadig ikke har været fristet til at bruge det. Men da Apple frigivet ARKit til udviklere i juni, holdet har gjort AR oplevelser, herunder en computer-genereret raket landede i en swimmingpool og en 3D moon, der svæver i midten af en stue.

“For os er det vigtigste skridt fremad, er distributionen,” sagde Charly De Venezia, Dift er leder af operationer.

Selv hvis Google kom op med AR software, der ikke kræver en 3D sensor, flere versioner af Android, der kører på hundredvis af forskellige telefoner, ville det skabe en masse ekstra arbejde for udviklere, forklarede han. I begyndelsen af juli, var der syv forskellige versioner af Android, der kører på mobile enheder, ifølge Google.

Da udviklere ville have til at teste og optimere AR apps til så mange forskellige enheder med forskellige skærmopløsninger og funktionsdygtighed, “det ville kræve en enorm indsats for at tage dette til Android og gøre det marked, der er klar,” De Venezia sagde.

Google afviser at kommentere. Men, virksomheden forsøger at tackle fragmentering spørgsmål. Projektet Diskant, som blev afsløret i Maj, re-designet Android for at gøre det hurtigere og billigere for producenterne at opdatere enheder.

Stadig, der kræver Android hardware producenter til at overholde strenge standarder for deres telefon, kameraer, der er en særlig stor hurdle, ifølge Matt Miesnieks, partner i VR og AR investeringsselskab Super Ventures. Han plejede at arbejde på Samsung Electronics Co., den største Android-telefon producent. Apple, i mellemtiden, designs sin egen hardware og software til kun én telefon, så det kan udvikle kameraer til at matche ARKit præcise krav.

“Grunden til, at Android ikke kan konkurrere med ARKit er, at de oprindelige producenter af udstyr, der skulle til effektivt at standardisere deres kamera” – systemer, Miesnieks sagde.

Efter en tidlig skubbe med Tango og kampe i Google Glass head-mounted display, search giant ‘ s AR indsats synes at have taget en back plads til andre prioriteringer for nu. Glas er ikke længere til rådighed for forbrugerne at købe, og Tango forbliver på bare to hænder.

For Apple, ARKit er fundamentet for en senere, men større skub i AR-tilført enheder. Virksomheden har et team af ingeniører, der arbejder på smarte briller, Bloomberg News har rapporteret, og den næste iPhone vil sandsynligvis omfatte front – og bagende 3D-sensorer, når det bliver udgivet senere i år, analytikere hos JPMorgan Chase & Co. og andre har forudsagt.

“Det første skridt i at gøre det en almindelig form for erfaring er at sætte det i system” Apple Chief Executive Officer Tim Cook fortalte Bloomberg News i juni interview. “Dette er en start-og landingsbane. Og det er en fantastisk bane. Det er tid til at sætte sele på og gå.”

En 3D-sensor ville give mulighed for forbedret nøjagtighed, når placere virtuelle objekter i de rigtige omgivelser. Det er vigtigt for e-handel i særdeleshed, siger Ari Bloom, administrerende DIREKTØR for Avametric, en producent af AR værktøjer til mode industrien.

“Det er super vigtigt, at hvis du kommer til at præsentere noget til salg til en kunde, at du viser det meget præcist,” Bloom sagde, tilføjer, at man derved mindsker bekostelige produkt tilbage.

Apple gav Ikea Group tidlig adgang til ARKit. Møblerne giant ‘ s eksisterende AR værktøj, som lader kunderne se, hvordan sofaer og garderobeskabe kan se ud i deres hjem, blev bygget af Metaio GmbH, en AR start Apple købte i 2015. Efter handlen, mange af Metaio ‘ s software-værktøjer holdt op med at være til rådighed for udviklere. De bliver vist op igen nu.

“Det har været lukket i to-og-et-halvt år,” sagde AR udvikler Guler. “Hvad de har udgivet nu er en stor, stor opdatering. Jeg har aldrig set noget til det før.”

© 2017 Bloomberg L. P.