10 fakta om Atlantis, som inte alla vet

4584

Vi har alla hört talas om Atlantis, den legendariska ön, som en dag försvann under vattnet. Som först fick reda på det? Om det var Atlantis verkligen gillar? Vad vet vi inte om det? Berättelsen om Atlantis kom till oss i återberättelse av den grekiska filosofen Platon. Eller snarare, två av hans verk “Timaios” och “Critias”. Man tror att dessa böcker var skrivna i 360 F.KR.

I dem, Platon skrev att de grekiska salvia Solon blev medveten om denna historia när han var verksam som präst i Egypten. Efter att ha återvänt Solon sa det till sin släkting Droped. Sedan, Trevade gav den till sin son Critias som berättade det för sin dotterson, Critias, också den senare delade med Sokrates och hans krets.

Denna lista bör inte tas som historiskt eller vetenskapligt faktum, men som en sann version av Platon. Om vi tror legend — det är ett personligt val. Att vetenskapen inte ger korrekta uppgifter om Atlantis, men den förlorade staden har hittats och kommer att hitta. En dag kan det bli den legendariska ön.

Vi vet en plats

Många böcker och dokumentärer skapats på den möjliga platsen för Atlantis. En snabb Google-sökning visar att vissa pekar på Santorini som Atlantis i det förflutna, andra tror att vattnet i Bimini gömmer sig vägen till den förlorade staden. Om vi tar som utgångspunkt den text av Platon, han berättar för oss att det där var en gång en nu nedsänkt staden.

Texten säger att Atlantis “seglade från Atlanten.” Det anges också att “det var en ö framför gerkulesovy pelare”. Idag är dessa pelare har kvar på Gibraltar Sund, där Spanien och Afrika är åtskilda av en smal remsa av havet. Även om detta är, naturligtvis, inte GPS-koordinater läge på ön är krympande.

I 2011, University of Hartford arkeologen Richard Freund och hans team fann “stadens minnesmärken”, eller staden, som byggdes i bilden av Atlantis. Ett antal städer har hittats begravda i skruvarna Doñana nationalpark, Norr om Cádiz, Spanien.

Det visade sig att de Cadiz ligger mitt framför pelarna. Detta tvingade Freund att tänka på det faktum att den verkliga Atlantis begravdes i lera träsk av Atlanten. Resultaten sammanfaller med text av historien som “havet i de delar som är oframkomliga och ogenomtränglig, för på vägen finns det mindre smuts; och det skedde på grund av sättningar av ön”.

Cadiz är också anses vara en av de äldsta städerna som fortfarande är i Västeuropa. Man tror att den byggdes av Fenicierna omkring 700 F.KR., men vissa poster hävdar att staden var redan på 1100-talet F.KR., den grekiska myter säga att denna stad ännu mer.

Varför är det viktigt? Eftersom en lång tid sedan den här staden kallades Hades. Det är passande, eftersom texten säger att Prinsen-Atlanta, som hette Gadara förhistoriska medborgare i Hades. Han tillhörde den långt Östra delen av Atlantis.

Denna del av ön hade att titta på den moderna Cadiz. Så går historien som Cadiz, eller Gades, var uppkallat efter Prinsen. Naturligtvis, Platon skrev allt detta minst efter 340 år efter upptäckten av staden, så skulle ha råd med den frihet i fråga om namngivning Atlantic princes.

Atlantis är namnet på den halvgud

De flesta människor tror att Atlantis fick sitt namn för att hedra Atlanten, men i själva verket var det precis tvärtom. Legenden säger att Poseidon, den grekiska Guden i havet, det var fem, tvillingar av en dödlig kvinnor som heter atlantci Clito.

Gud gav var och en av hans 10 söner till olika delar av ön som behövde dem. Ghadeer var den näst äldsta. Även om det var uppkallad efter staden i Spanien, det var hans äldre bror Atlas fick äran att kalla staden dess namn. Att vara den förstfödde, Atlas, hade förvärvat hela ön och även omgivande havet var namngiven i hans ära. Hans barn hade också att regeln Atlantis för evigt.

Halva historien saknas

Vi vet att Platon skrev minst två böcker om Atlantis. I dag har vi en full version av Timaios, men den fullständiga versionen av “Critias” nr.

“Critias” föll på det faktum att Zeus huvud grekiska gudarna, “har samlat alla gudarna i sina mest Heliga boning, som är placerad i mitten av världen, skådar alla skapade ting. Och när han hade samlat ihop dem, sade han följande”. Det är ungefär det.

Det är okänt om Platons bok avsiktligt ofullständig eller färdiga versionen var förlorade för länge sedan. Vi har inte slutet av “Critias,” men jag tror också att Platon skrev, eller åtminstone planerade att skriva en tredje bok om Atlantis — “Critias”.

Det finns några fakta för att stödja denna teori. Line in “Krytie Säger: “Critias, vi kommer att uppfylla din begäran och tillhandahålla som behövs för en samma sak som du och Timaios”. Därför, den tredje delen av berättelsen bör ägnas åt En.

Dessutom är namnen på de tre böcker innehåller ett dolt budskap, speciellt om man ser till den ordning som Platon skrev, eller var tvungen att skriva dem. Timaios härstammar från det grekiska “tio”, som betyder “ära”. Critias kommer från det grekiska “Krima” som betyder “domstol”. Critias kommer från Hermes, budbäraren av de grekiska gudarna. Timey förhistoriska Aten utmärkelser för sitt hjältemod. Critias förmodligen avslutas med att domstolen av Zeus på Atlantis. Men vad meddelandet kunde passera Critias?

Svaret kan ligga i vad vi vet om Critias. Han var en riktig militär ledare som hjälpte till att leda ett framgångsrikt försvar av Syrakusa mot Aten under det Peloponnesiska kriget. Som berättelsen om Atlantis. I denna berättelse afinance staten från förhistorisk tid återspeglar attack överlägsna styrkor av Atlantis.

Kanske budskap Critias var, varför attack Aten för Syrakusa misslyckats och hur Syracuse kunde parera erövring. Om bara någon kunde hitta en kopia av denna bok, och vi får aldrig veta hela historien om Atlantis.

Atlantis var tänkt att vara minst 11 500 år sedan

Salt ansågs vara den klokaste av alla de grekiska vise. De texter som säger att historien om Atlantis blev tillsagd att Solon i Egypten, när han ville “dra ut” av prästerna av de äldsta av deras berättelser.

För att göra detta, Solon har beslutat att säga prästerna om de antika grekiska berättelser som jag kan komma ihåg. Han talade till dem om den stora översvämningen, och den första människan. Efter att ha hört salt, en präst sade, “Oh, salt, salt… Det är bland er av gamla människor… Ihåg att du är alla unga, det är bland er av gamla yttranden, tidigare traditioner.”

Och prästen sa att i Aten, hemstad för Solon, var mycket äldre än han trodde. I den dokumentation av Egyptierna i Storlek (där de var) det var sa att säger grundades 8000 år innan. Och det noterades också att Aten grundades 1000 år innan du Säger och som Atenarna på den tiden kämpade med Atlantiderna.

Solon levde från ca 630 F.KR. till 560 F.KR Om denna berättelse är sann, hösten Atlantis som hände runt 9500 F.KR., Och sedan Atlantis bör vara den ålder Gobekli Tepe, som dök upp i 10 000 F.KR. och anses vara världens äldsta tempel.

Berättelsen börjar att existera. Men medan den fortfarande är i dimman.

Den historien är sann… Platon

Vi sade att denna lista kan inte betraktas som en historisk sammanfattning. I texten, men Critias hävdar att hans berättelse är sann. “Lyssna till berättelsen, men märkligt, är verkligen sann och bekräftad av Solanum”. Platon det är mycket viktigt att skilja fakta från historien. Platon öppet säger att vissa myter är symboliska till sin natur. Men i sin bok hävdar han att Atlantis var på riktigt, inte mytiska. Om Atlantis var Platons fantasi, varför skulle han hävdar att historien om Atlantis är sant, men inte att säga att den grekiska myten skapades för att representera något annat?

Atlantis var ett Imperium

De flesta av oss förmodligen föreställa sig en frodig grön ö omgiven av djupa blå havet, vatten när jag tänker på Atlantis. Även om historien utspelar sig på ön, de flesta av oss nog räkna med att den här ön Atlantis och begränsad. Men Platon säger att Atlantis var ett Imperium som styrdes från denna ö.

“På den här ön Atlantis var en stor och underbar Riket regel över hela ön och flera andra, och över delar av kontinenten, och dessutom, de människor som av Atlantis erövrade Libyen till pelarna herakovich, till Egypten och Europa upp till Tirrenia”.

Tirrenia är ett annat namn för Etrurien, som nu är känd som Centrala Italien. Detta innebär att Atlantis skulle sträcka sig till moderna Toscana i Europa till Egypten i Afrika. Vi skulle vilja veta hur Atenarna besegrat ett så stort Imperium? Kanske Platon visste inte, så jag bestämde mig för att inte avsluta slut.

Den gamla Medelhavsbor kan ha känt om Amerika

Även om det kan mycket väl vara så att Platon skapat Atlantis för den skull filosofi, det är denna berättelse en del som skulle vara svåra att tillverka. I historien av den Egyptiska prästen berättar Solon: “Denna ö har öppnat vägen till andra Öar, och från dem kan du gå till den motsatta kontinent som omgav den verkliga havet. Angränsande mark kan verkligen kallas för en gränslös kontinenten.”

Väl kontinenten var på andra sidan av Atlanten, så mycket så att det verkade som om den är omgiven av en hel ocean? Betyder det att de gamla Grekerna och kanske Egyptierna visste om Amerika och även varit där?

År 1970, den berömda Upptäcktsresanden Thor Heyerdahl seglade med en besättning på sex personer i en vass båt som kallas “RA II”. De seglade från Safi i Marocko, över Atlanten till Barbados i 57 dagar.

Den här resan visade sig att reed båtar kunde överleva i havet resor och att gamla människor faktiskt kunde korsa Atlanten i dem. En bedrift som en gång betraktades som omöjligt.

Men detta bevisar inte att Egyptierna eller Grekerna kom hela vägen i Amerika. Heyerdahl visat vad som är möjligt.

I antikens Aten var kvinnor rätt att tjänstgöra

Frågan om kvinnor i försvarsmakten är ofta upp i de utvecklade länderna. Bör vi göra det möjligt för kvinnor att tjänstgöra i en stridande enheter? Har kvinnor att underteckna ett avtal för service?

För 2 500 år sedan, efter att lära sig om våra frågor, Grekerna skulle skratta. I själva verket, Platons elev Aristoteles sa en gång: “Tystnad är den härlighet kvinna.”

Och vad skulle Spartanerna, försöker en kvinna att gå sina led? De vill inte. Detta är Sparta-en-en-en!

Men i Aten 9500 F.KR. var det annorlunda. Enligt Platon, “militär tjänst var gemensamma för män och kvinnor; män och kvinnor, i full rustning, och under överinseende av gudinnan Athena, kunde träna samma utövande av kampsport, utan några könsskillnader”.

Kanske Platon var bara drömmer om det ideala tillståndet, men kanske inte. Kanske Atenarna 9500 BC gjorde allt möjligt för att avskräcka fienden.

Platon ville hålla folk från ocean

Om Grekerna visste verkligen vad som ligger bortom Medelhavet, de skulle vilja ha andra människor som känner igen det? Kanske inte. Det är kanske därför som Platon skrev att ingen kan segla i Atlanten.

“Men då var det våldsamma jordbävningar och översvämningar, och i en dag och en natt i oturen alla har möjlighet att bekämpa de män som gick under jorden, och ön Atlantis likaså gick in i djupet av havet”. Enligt Platon, att det verkade ogenomträngliga sediment av lera vid Gibraltar Sund.

Detta skulle kunna stoppa nyfikna från att korsa Sundet. Platon hävdade att i Atlanten under sitt liv kan inte simma “i dessa dagar Atlanten var åtkomlig”.

Är Platon försöker att hålla folk från att vård i Atlanten? Han trodde verkligen att grunda smuts kvarter till ocean resa? Eller Atlantica var för smutsig, så att båtar kan passera i dem tid? Om båten var för liten, varför inte bara gå?

Mänskligheten har varit och kommer att vara förstört många gånger

Den Egyptiska prästen berättade Solon, att ingen av hans berättelser var inte “riktigt gammal” jämfört med hans egen. Enligt prästen, anledningen till att Solon var inte tillräckligt “mycket gammal” kunskap, ligger i det faktum att mänskligheten var förstörd igen och igen.

“Var och kommer återigen att vara den förstörelse av mänskligheten av olika skäl; den största av dem förde manifestation av eld och vatten, mindre otaliga andra skäl”.

Då prästen förklarade: “När gudarna och rena Jorden med vatten flöde, den som lever är bara de herdar som bor i bergen.”

Om bara människor som överlever naturkatastrofer, det är mountain människor som inte vet sin långa förflutna, är det lätt att se hur hela historien om civilisationen över tid är förlorad. Prästen trodde att Egypten hade upplevt dessa katastrofer, medan andra inte är det, eftersom Egypten är i Allmänhet nästan aldrig regnar. Istället hände det den årliga översvämningar på grund av översvämningen av floden Nilen, som steg tillräckligt för att föda gröda, men inte för att förstöra deras värld. Någonstans alltför fuktigt där det är för torrt. I Egypten, allt som det ska vara (men i själva verket är det mycket torrt).

10 fakta om Atlantis, som inte alla vet
Ilya Hel