Översyn Hori racing wheel Racing Wheel Apex

När under konferensen E3 2017 meddelade att nästa spel i den legendariska serien av körsimulatorer Gran Turismo kommer ut i slutet av detta år, jag var seriöst glada. Orsaken till spänningen var det faktum att jag inte har någon racing wheel kompatibel med Sony PlayStation 4-konsol. Mina gamla Logitech G25 med PS4 vara vänner vägrade blankt, vilket tvingade mig att gå till affären i jakt på en billig men som är lämpliga för spel att testa alternatives. Nästan omedelbart, jag var lycklig – jag snubblade över en budget hjulet för den Japanska företag som heter Hori Racing Wheel Apex.

Problemet med att välja ett anständigt spel ratten för ägare av PlayStation 4 nyligen mycket relevant. Regelbundet finns det bra spel som Smuts, Rally, Driveclub, Projektet BILAR, F1 2016, Smuts 4, Assetto Corsa och andra, och värdig roder på marknaden praktiskt taget inget. Logitech har gjort ett mycket smakfullt, låtsas att implementera stöd för populära modeller av G25 och G27 på PlayStation 4 är helt enkelt omöjligt. Förmodligen konsolen som Sony inte har den nödvändiga processor och mjukvara för att genomföra allt detta inte fungerar, som det team av ingenjörer som utvecklat dessa enheter har länge varit upplöstes. Så låt oss köpa vår nya ratten Logitech K29 25 000 rubel, och den gamla kan tas bort. Fula allt för att konsumenterna. Andra styren på marknaden, eller löjligt primitivt, eller sky-hög dyrt. Priser på vissa modeller nå 45-50 tusen rubel.

Från början hade jag nästan ett omöjligt mål: att hitta en budget hjulet inte mer än 10 000. Mer bara mitt husdjur padda för att ge bra på något sätt är inte tillåtet. Ny modell av företaget Hori har passar detta krav perfekt, eftersom den genomsnittliga detaljhandelspriset för Apex Racing Wheel idag är 7990, och i vissa butiker och även billigare. Naturligtvis låg kostnad är automatiskt berövar oss några fina bonusar, till exempel dyra material, fjärrapportering, force feedback med spelare och så vidare. Budgeten enheten är omedelbart märkbar, men den är idealisk för nybörjare och fans av körning spel som inte är villiga att betala för en ny ratt med ett berg av pengar. Vi har nästan tre gånger priset skillnad om man jämför detta hjul med dyrare modeller.

Låda, gjord i företagets stil av företaget Hori, som domineras av den blå färgen. I ögat fångar det nedre högra hörnet där det finns en mycket viktig logotyp samling av PlayStation. Det innebär att ratten var gjort med godkännande av Sony är officiellt licensierade och har genomgått alla nödvändiga tester för kompatibilitet med konsolerna PlayStation 3 och PlayStation 4. En annan viktig logotyp som gömmer sig i det övre vänstra hörnet precis nedanför namnet på tillverkaren. När du skapar styrning Apex Racing Wheel-teknik användes TouchSense berömda företaget Nedsänkning. Och detta för en stund, samma killar som uppfann dual shock vibrationer. I världen sålt mer än 3 miljarder enheter som använder deras utveckling. Hjulet integrerade motorer med en asymmetrisk metall vikter, simulera olika typer av ratten vibrationer bil under färd.

På baksidan av lådan (förlåt, jag fick satsen i en något bucklig box) ser vi en standarduppsättning av information om konfiguration, garanti, tillverkare och åldersgränser. Om du läser texten tryckt här kan du se att hjulet är kompatibel med Datorer som kör operativsystem från Windows Vista och ovan. Det stöder XInput API, men andra API stöder inte Microsoft DirectInput. Men mest alarmerande, varnar Usa: “en Produkt inte nödvändigtvis fungera på det sätt du vill ha det med alla spel som PS4”. Hur att förstå denna mening? Jag ska berätta nedan.

Externt ratten ser imponerande ut. Behaglig att ta i matt plast. Lyckligtvis, det är inte smutsig av alla touch Soft Touch, som jag har fått. Gummerad på båda sidor om ratten med en diameter 280 mm nästan passar perfekt i handflatan. Texturerat gummi eliminerar glidning rodret även från svettiga handflator, som definitivt kommer att komma väl till pass i värmen av en intensiv tävla mot virtuella motståndare eller andra spelare online.

Basen för styrningen är ganska tung, men ljuset jämfört med samma Logitech G25. Men tydligen skillnaden mellan roder är nästan osynliga. Tja, det finns ingen läder fläta. Ja, men varför behöver jag det i tv-spel?

I den Centrala delen av rodret är de grundläggande kontrollerna PlayStation. Det är sorgligt, men runt den Centrala delen av styrningen är inte intryckt. Och det skulle vara bra att installera en knapp horn och med en air av betydelse för att signalera till resten av deltagarna. De andra delarna är ganska standard: d-pad D-Pad, fyra märkta knappar för “cross”, “cirkel”, “square” och “triangeln”, R1 och L1 stötfångare, knappar R3 och L3, PS-knappen för att ringa upp systemet, menyn och aktivera den registeransvarige, bra och mycket användbart Dela-knappen och Alternativ. Ingen touch panel DualShock 4, men såvitt jag minns, racing spel är det nästan aldrig används. Men det är en mycket viktig knappen TILLDELA, som behövs i processen för finjustering av styrningen. Säkert att du räknas inte med i denna lista utlöser R2 och L2. Vi kommer att prata om dem just nu.

Dessa triggers görs direkt på ratten och standard i de flesta spel de är tilldelade funktioner för gas och broms. Knappar är placerade i små försänkningar i gummi av ratten. Och låt mig säga dig, det är bara äckligt från en design och teknisk lösning. Jag som används för att hålla ratten enligt den allmänna regeln i 10 och 14 timmar, och i denna position du av misstag klickar på knappen ovanför. Bilderna på den officiella webbplatsen för tillverkaren som visar att Japanska användare har hjulet på ett lite annorlunda sätt — för 9 och 15 timmar. Så att stora fingrar som ligger på ratten precis under knapparna och rörde vid dem. Det tog mig några dagar att omskola din inre drivkraft och ge upp lite lägre. Men för vissa kommer det inte att vara ett allvarligt problem. Även knapparna L2 och R2 som helst för att avaktivera under inställningar i spelet.

Ser väldigt fin ring av ljus röd färg i mitten av ratten. Det är inte bara för skönhet, men fungerar också som en referens för hur långt du vände hjulet just nu. Apex Racing Wheel har en maximal slaglängd på 270 grader, vilket, naturligtvis, betydligt mindre än 900 grader som vi erbjuder dyrare modeller. Det är dock tillräckligt för att bekvämt spela upp de flesta racingspel. Om du vill få från rodret för hög känslighet, kan snabbt växla till en 180 graders läge är Snabb Hantering Läge, och då hjulet inte kommer att reagera på minsta rörelser. Detta är mycket användbart i snabb arkad spel (t.ex Wipeout Samling Omega), där hög reaktionshastighet är mycket viktigare än skicklighet och matematisk precision av en professionell racing spel.

I den övre delen tryckknapp enhet gömde två mycket viktiga switch. De första förändringarna operating modes mellan styrning PS4-N-läge (spelkontroll), PS4-S (booster-läge) och PS3 (kompatibilitet med PS3-konsolen). Den andra växlar d-pad ligger på framsidan av hjulet, mellan DP (D-Pad), LS (vänster analog stick) och RS (högra analoga spaken). Vi behöver detta för att, om nödvändigt, du kan använda den analoga spaken på handkontrollen DualShock 4.

Komplett med Racing Wheel kommer Apex är inte en traditionell växel spaken, så du har att lösa för podrulevymi växlingspaddlar eller som de kallas, “shifter”. De är gjorda av plast och ganska tunn vid första anblicken. Men jag använt hjulet för flera veckor, och ändå är det inte faller av. Och detta är ett mycket gott tecken.

På baksidan av basen över rodret ser vi som kommer ut USB-kabeln som ansluter enheten till spelkonsoler och PC, samt en ingång för en pedal.

Den nedre ytan av basen är täckt med gummi-inlägg i mängden av sex stycken. Här kan du se fem hål i vilken du vill infoga särskilda sugkoppar som levereras med hjul. Ärligt talat, jag tycker att det är svårt att föreställa sig att en person, som kommer att överlåta styrningen fäste till en platt yta av några rotskott. Under en särskilt intensiv raser så mycket jag vrider på ratten, även tabell push. Ingen sugkoppar kommer inte att rädda situationen.

Det är därför jag råder alla som bestämmer sig för att köpa spelet booster, bara pop sucker tillbaka i rutan. För infästning till bordet, tillsammans med Apex Racing Wheel kommer en slags klämma som består av en stödram och bult med ett bekvämt grepp. På ramen är fasta och två rörliga gummerade fötter för att undvika att de glider av struktur från bordet eller rack för styrningen (som kan köpas på Internet eller gör din egen). Jag var otroligt nöjd med det faktum att de clamp kan du montera hjulet även mycket tjocka toppar. Jag har bara ett sådant fall och även den legendariska mount Logitech G25 var innan mina möbler hjälplöst. Hori och bara tog det och ökade den högsta tillgängliga av krigsmateriel, glatt glädja sina användare.

Pedalverket, men gjord av plast, men båda pedalerna är tillräckligt stark, så du behöver inte vara rädd för att råka bryta dem med sina fötter. Flytta gasen är betydligt mer än bromspedalen. Känsligheten kan konfigureras speciella tangentkombinationer. Pedalen är tät nog, och de behöver för att få användas till, men här är allt gjort för att simulera kontrollen av denna bil. Det skulle vara mycket konstigt, pedalerna reagera på någon vind.

Längst ner foten av enheten döljer fyra gummifötter och också stå vikta under hälen. Det expanderar och ökar området basen av enheten genom att nästan två gånger. Sätta hälen på stativet och därmed automatiskt trycks pedalen enhet till golvet, för att eliminera honom glida. Det är mycket enkelt och bekvämt.

Pedalverket ansluter till rodret kabel-RJ9 nätverksgränssnittet.

Vi bör också nämna att trimma processen av ratten. Och konfigurerat det så subtilt att jag vill ta bort innan den Japanska hatt. Förutom de redan nämnda känslighet i styrningen och trycka på pedalerna, du är fri att anpassa den döda zonen (rotation vinklar inom vilken ratten inte svarar på dina rörelser), för att tilldela alla kommandon till alla knappar och spakar, och kan när som helst bara för att återställa alla inställningar till de fabriksinställda, börjar med en ren skiffer. Sanningen och kritisera den Japanska också ha något. Installationen är så komplicerat från en teknisk synvinkel som i det skede av behandlingen anvisningarna ett par gånger att jag blev sjuk. Komplexa kombinationer av knappar, hålla ett par sekunder och parallellt med att de trycker på de andra, påminde mig om processen för att jailbreaka iPhone. Och då du även orientering färg indikatorer tänds på ratten. Allt detta är knappast en “bra inställning”. Teknisk utbildning lite povorchu och hantera, men Humaniora kommer att ha svåra tider.

Jag provade min nya hjul konsekvent i flera olika spel. Började med de som anges i stöd lista på tillverkarens webbplats. Den första av dem försökte i mitt förra årets favorit DiRT Rally, där hjulet omedelbart beslutade i PS4 mode-S och automatiskt inställd. Först hade jag klarat spelet på normal DualShock 4, så jag hade något att jämföra. Det känns förstås som att himlen och jorden. Men det var ganska väntat. Bilen lydde mig helt på en smal berg, skog och snöklädda vägar, trottoaren var given i händerna på marketecture karakteristiska vibrationer, och pedalen är tillåtet att på ett smidigt sätt ange även i hårnålskurvor. För detta spel som jag inte ens bry sig om att ändra standardinställningarna, helt enkelt eftersom de i början var perfekt balanserad.

Min andra testperson var Driveclub VR. Jag saknar verkligen styrning i detta spel. Eftersom det i virtuell verklighet och du ser att det håller i ratten på en bil, och faktiskt känner sig i händerna på den registeransvarige en annan form. Detta allvarligt stör den känsla av närvaro. Tja, Apex Racing Wheel för första gången tillåtit mig att dyka in Driveclub VR på 100%. Spelet automatiskt känna igen hjulet och ladda alla nödvändiga inställningar. Jag åter hade något att ändra eller konfigurera om. Wow, säger jag dig! Känsla helt enkelt obeskrivlig! Detta är förmodligen den bästa användningen av hjälm bland alla testade av mig spel. Även om det naturligtvis påverkar min oändliga kärlek för virtual reality-teknik. Tja, varför inte? Göra det näst bästa.

Som förklarats i listan över understödda spel Projekt BILAR av någon anledning ratten i PS4 mode-S för att avgöra vägrade blankt. Jag var tvungen att aktivera PS4-N och manuellt konfigurera hjulet i val, att experimentera med massor av reglage, innan jag var nöjd med de resultat som uppnås. För att minska den “döda zoner” till noll i detta spel jag skulle inte råda dig. Detta leder till att ratten när de återvänder till noll position kommer att vara något att dra bilen runt banan. Hori Racing Wheel spets i kontrast till de dyra rodret kan inte skryta förekomsten av inbyggd “slå tillbaka”, när du rotera hjulen du känner att den faktiska motstånd av dina händer. Det är i stället integrerade våren, försöker hela tiden att rikta hjulet i mitten. Och i stunder av den avkastning som hjulet roteras något större än noll mark. Om den döda zonen är utsatt felaktigt, kan du enkelt skaka i motsatt riktning, vilket kommer att leda till avsteg från vägen i hög hastighet.

I en färsk spelet DiRT 4 ratten också fortfarande inte stöds i PS4 mode-S, men det var mycket lättare än i Projektet BILAR. Jag bara bort döda zoner och få en bra styrmodell. Jag skulle vilja hoppas att i framtiden mer spel kommer att få stöd för rodret med frisläppandet av den relevanta fläckar. Och även om vi kan manuellt konfigurera den för nästan vilket spel som helst, jag vill se allt direkt ur lådan, utan dansar med en tamburin. Dessutom har jag listat ovan spel, hjulet, måste också stödja följande simulatorer: ASSETTO CORSA, F1 2015, Mc-Klubben, Need for Speed, Need for Speed: Rivaler, Sebastian Loeb Rally Evo, Trackmania Turbo, och WRC5. Dessutom kan du använda hjulet på följande spel: Farming Simulator 15, MotoGP 14, MotoGP 15, Race Solen, RIDA, Raket League, Tour de France 2015, Försök Fusion och Prövningar Fusion: Awesome Nivå Max.

En annan nackdel med att rodret var sin höga krav på strömförsörjningen. Ett par gånger det stängde ner mitt under spelet, och jag kunde inte förstå vad som var fel med honom. Någon gång i huvudet smugit sig in i den tanken att jag hade en defekt enhet. Men som det visade sig, precis som behövs för att dra kabeln från andra USB-port på PlayStation 4 och koppla stoppas. Tydligen hjulet är inte som om parallellt med den inbyggda i konsolen USB-hub som drivs av något helt annat. Men detta är naturligtvis bara min gissning. En multimeter jag inte mäta och tala om allt detta bara på grund av sin egen intuition och erfarenhet av livet.

Paketets innehåll:

 • Ratten Hori Apex Racing Wheel
 • Kontakt pedalverket
 • Sugproppar för fäste (5 St)
 • Monteringsram
 • Bulten
 • Manuell

Funktioner:

 • Material: plast, gummi
 • Färg: svart, grå, röd
 • Vridningsvinkel: 270 grader
 • Vibrationer: det är
 • Effekt effekter: inga
 • Pedalverket: 2 pedaler
 • Programmerbara knappar: det är
 • Inställning av döda zoner: det är
 • Känslighet inställning: det är
 • Kompatibilitet: PS3, PS4, PC
 • Kabellängd: 3 meter
 • Flätad kabel: nej

Fördelar:

 • Trevlig plast och gummi hölje som förhindrar glidning av händer.
 • Förmågan att växla mellan att slå 270 och 180 grader.
 • Finjustering av känslighet och tilldela alla knappar.
 • Fästet är perfekt för non-standard bänkskivor och skåp.
 • Förekomsten av ratten vibrationer teknik TouchSense från Nedsänkning företag.
 • Det mest optimala om förhållandet pris-kvalitet-ratten för PlayStation 4.

Nackdelar:

 • Läge PS4-S-hjulet stöds men inte alla spel.
 • Svårighetsgraderna kan orsaka panik.
 • Äckligt placering av knappar R2 och L2.
 • Ratten är mycket krävande på näring.
 • Nej tillbaka makten tillbaka.

Controller Hori Apex Racing Wheel har ett antal fördelar och nackdelar, men det kan vara ett säkert sätt, rekommenderas att de spelare vars budget för förvärv av en ratt för PS4 (som i mitt fall) är begränsade till en liten mängd. På bara 7990 rubel till ditt förfogande kommer att vara budget, men samvetet är gjord enligt den officiella licens Sony-enhet, en bra prestanda i olika simulatorer. Detta hjul är långt mer intressant än sin närmaste konkurrent, den Thrustmaster T80, där även vibrationer inte ges, men det är värt det för 2000 rubel mer. Jag tror att nu är jag helt redo för att släppa efterlängtade Gran Turismo Sport är planerad till det fjärde kvartalet 2017. Och vill du också rekommendera att grundligt förbereda sig för denna stora händelse.

Översyn Hori racing wheel Racing Wheel Apex
Sergey Grå


Date:

by