Sony RX10 III-Gjennomgang

Sony RX10 III Review

Høydepunkter

 • Den RX10 III har 25x optisk zoom og 20.1 megapiksler stablet CMOS-sensor
 • Den støtter høy framerate video av opp til 1000fps
 • Den RX10 III er priset til Rs. 1,14,990

Med smarttelefon kameraer blir bedre dag for dag, kompakt kamera segmentet er ikke blomstrende som det en gang brukt til. Det er noen ting en kompakt kamera kan gjøre at de fleste smarttelefoner kan bare drømme om, spesielt optisk zoom, men bortsett fra dette, kan du oppnå bemerkelsesverdige kvalitet bilder og video med mange av dagens telefoner.

På den annen side, premium kameraet segmentet er fortsatt sterk som disse produktene har en tendens til å tilby DSLR-nivå funksjoner og ytelse mens du fremdeles vil være lite synlig nok til å reise rundt med. Sony har vært spesielt vellykket i dette området med sin populære RX-100-serien.

I dag skal vi gå gjennom RX 100 er superzoom fetter, kalt RX10 III, som Sony lansert i India tilbake i April. Bevæpnet med en ny linse og høyere zoom-evne enn forgjengeren, er den RX10 III verdt sin heftig Rs. 1,14,990 prisantydningen?

Sony RX10 III design og bygg
Selv om det er en del av Sonys kompakte Cyber-Shot-kameraet besetning, det er ingenting lite om RX10 III. Kroppen er omtrent på størrelse med en entry-level DSLR, og det er på den tyngre siden, veier bare litt over en kilo. Objektivet er også ganske stor for en kompakt kamera (72mm), men de fleste av objektivet trekkes inn i kamerahuset, noe som gjør det relativt bærbare.

De tre ringene rundt fat lar deg justere zoom-nivå, fokus og blender. Du kan bytte funksjonene av zoom og fokus ringer i Innstillinger hvis du foretrekker det. Blenderringen har en jevn progresjon gjennom utvalg, men du kan aktivere “klikk” tilbakemelding med en vippebryter plassert under objektivet. Det er et fokus-hold knappen akkurat der tommelen ville være, og en knapp for å bla mellom Manuell AF, DMF (Direkte Manuelt Fokus), Kontinuerlig AF, og Single-shot AF.

Det er tilstrekkelig gummi kledning som gir godt grep for din høyre håndflate, og vi liker hva Sony har gjort med ergonomi. Til tross for sin plast kroppen, RX10 III føles godt satt sammen. Hva vi ikke liker er den taktile tilbakemeldinger fra noen av de bakre knapper, noe som føles litt billig.

Kameraet er ikke bygget for å tåle elementene i naturen, men portene få støv – og vanntett flaps. På venstre side, vi har 3,5 mm hodetelefoner og mikrofon-porter, en Micro-HDMI-utgang, og en Micro-USB-port for lading/ dataoverføring. Akkurat som Sony A6300 (Nytt), kan du kreve dette kameraet ved hjelp av en high-capacity-kort power bank. Det er et SD-eller Memory Stick Duo-kort spor på høyre side, og en batterirommet på bunnen.

Toppen av kameraet hus funksjonshjulet, bakgrunnsbelyst skjerm, mer snarvei knapper, og en dedikert ringe for eksponeringskompensasjon. Strømbryteren er kombinert med shutter-release-knapp og zoom-rocker. Nesten hver snarvei-knappen kan være remapped å utføre en annen funksjon, slik at du kan tilpasse oppsettet til suite dine skyting stil. Men vi ønsker C2 og C1-knappene hadde vært litt nærmere utløserknappen som de er litt ute av rekkevidde av pekefingeren.

Den 3-tommers LCD-displayet er dessverre ikke touch-stand, men lysstyrke og oppløsning (1,2 millioner prikker) er ganske god. Den vender utover og kan flyttes opp eller ned til en viss grad, men det kan ikke snu rundt bakover. Sony har gått med en XGA OLED elektronisk søker (EVF) med en 0.70 x forstørrelse og 2,3 millioner punkters oppløsning. Dette kommer i hendig i sollys og som har en tendens til å vaske ut LCD-skjermer.

Sony RX10 III leveres med et oppladbart batteri, strømadapter, skulderrem, og en solblender. Det er også et kort i boksen med at du kan registrere deg for to-års garanti.

Sony RX10 III funksjoner
To av de største grunnene til å gi RX10 III andre glace over et DSLR er 25 x zoom og høy bildefrekvens (HFR) opptaksmodus. Kameraet kan skryte av en 20.1 megapiksler stablet CMOS-sensor (1-tommers) med en dedikert DRAM chip knyttet til det, som er i stand til bufring 250fps, 500fps, og 1000fps slow-motion-videoer. Den bruker også en kontrast-gjenkjenning autofokus system, akkurat som forgjengeren.

18 element ZEISS Vario-Sonnar T objektivet har en brennvidde på 8.8 mm til 220mm (24-600mm, 35mm ekvivalent), som er mye mer enn hva forgjengeren som tilbys på stedet. Sony har også klart å holde blenderåpning ganske brede ved bare f/4 på ekstrem tele-enden, noe som er bra for bilder i lite lys. Andre funksjoner inkluderer et ISO-område på 100-12800 med en tredjedel trinn; burst-modus på opp til 14fps i Speed Priority mode; RAW-capture (ARW 2.3-format); en lukker utvalg av 30 sekunder til 1/2000 sekund, og 4K video-opptak. Den RX10 III støtter også faglig nivå S-Skalaen og S-Log2 video-modus for avansert fargegradering i post-produksjon.

Den RX10 III er utstyrt med Wi-Fi og NFC for sammenkobling med Sony ‘ s Play Minner smarttelefon-app. Du kan bruke dette til å overføre bilder til din smarttelefon for rask deling eller bruke telefonen som en viewfinder for ekstern skyting. Vi har sett dette før med A6300 og det fungerer på samme måte her. Det samme gjelder for menyen system, som ikke er den enkleste å navigere, men du blir vant til det etter litt. Det er en innebygd app store som lar deg legge til funksjoner til kameraet, slik som ulike effekter som kan legges til bildene.

Zoom Assist-funksjon på jobb

Zoom Hjelpe er nyttig funksjon, spesielt når du har dette nivået av zoom. Når allokert til noen av snarvei knapper, det kan du midlertidig zoome litt ut for å gjøre ramme inn bildet enklere. I løpet av denne tiden, kan du juster zoomnivået slik at når du slipper knappen, vil kameraet automatisk zoomer inn til ønsket område. Dual Rec lar deg ta opp til 17-megapiksel stillbilder mens skyting video (bortsett fra i 4K-modus eller på 100fps XAVC S HD). Innebygd optisk bildestabilisering eller Steady Shot-funksjonen gjør en anstendig jobb i å holde rammen jevn, selv ved høy zoom-nivåer.

Sony RX10 III Ytelse
I vår ISO-testen, RX10 III klarte å holde av støy til om ISO 800. Ved ISO 1600, det er veldig mild støy i test-bilde, men du må gå på jakt etter det for å merke det. På ISO 3200, luminans støy er lett synlige, men chroma støy er fortsatt holdt i sjakk og dette gjelder for ISO 6400 og utover, så vel. Vil du unngå å bruke et ISO-nivå høyere enn 3200, siden bilder vil miste ut på detaljer og det vil være merkbar artefacting.

Den RX10 III er designet for skyting objekter på store avstander, og det gjør den utrolig godt. Mengden av detaljer, selv på 25 X zoom-nivå, er overraskende god, med ingen vignettering. Objekter tatt er skarpt og fargegjengivelse er spot on. Det var tilfeller når visse farger, og spesielt greenene, følte meg litt overdrevet, men totalt sett gjør en god jobb.

Sony RX10 III eksempel: ISO 100, f/4, 1/160sec, 24mm (35mm) (trykk for å se full størrelse)

Sony RX10 III eksempel: ISO 640, f/2.8, 1/250sec, 33mm (35mm) (trykk for å se full størrelse)

Landskapsbilder sjelden utstilt kromatisk aberrasjon, bortsett fra et par tilfeller, men dette var mest på steder som ikke er i fokus. Tønnefortegning er også holdt i sjakk. Takket være høy blenderåpning på tele-enden, kan du få en ganske god bokeh-effekten, som gjør for noen engasjerende skudd.

Sony RX10 III eksempel: ISO 160, f/3.5, 1/250sec, 81mm (35mm) (trykk for å se full størrelse)

Sony RX10 III eksempel: ISO 1250, f/4, 1/500sec, 526mm (35mm) (trykk for å se full størrelse)

Makro-ytelsen er også veldig bra. Hvis du vil zoome inn til eksempel bilde av dragonfly, kan du faktisk gjøre ut av strukturen på sine øyne. Utvid Fleksibelt Sted med fokus modus lagret huden vår mange ganger når vi var panorering og at det er behov for å raskt re-fokus på vårt tema. Lock-on AF-modus er nyttig hvis du ønsker å følge et objekt som beveger seg raskt. Når skriveren er låst på, fokus rutenett dynamisk utvides og følger den, som er veldig nyttig. Mens det fungerer godt, det var tider da det ville tilfeldig lås på noe annet i bildet, i stedet for vårt tema.

Sony RX10 III eksempel: ISO 200, f/4, 1/400sec, 600mm (35mm) (trykk for å se full størrelse)

Sony RX10 III eksempel: ISO 1250, f/4, 1/640sec, 493mm (35mm) (trykk for å se full størrelse)

Ytelse ved lav belysning er også bra, forutsatt at du beholder under ISO 3200. Støy er ikke veldig synlig her og OIS gir deg nok selvtillit til å slippe inn lukkerhastigheten til så lite som 1/15sec og være sikker på at du vil få en stabil tatt uten stativ. Pop-up blitsen er kraftig nok til å lyse opp et lite rom jevnt, men mekanismen tillater ikke det å vippe bakover hvis du ønsker å sprette det. Skiftende fokus er ikke veldig rask her, med mindre du utløse det manuelt. Det tar et par sekunder til å justere fokus når du zoomer inn eller ut, og et par ganger, la vi merke til noen fokuserer jakt når objektivet ble utvidet hele veien.

Sony RX10 III eksempel: ISO 1000, f/2,4, 1/30sek, 24mm (35mm) (trykk for å se full størrelse)

Sony RX10 III eksempel: ISO 1600, f/2.8, 1/15sec, 34 mm (35mm) (Klikk for full størrelse)

Bortsett fra standard PSAM opptaksmodi, det er MR-modus som lar deg lagre egendefinerte forhåndsinnstillinger for ulike situasjoner og få dem raskt. HFR er høy framerate-modus, og det er også panorama og scene selection modus.

Video er et annet område der RX10 III virkelig utmerker seg. 4K video ser utrolig bra ut, både i dag og i svakt lys. Mens den vanlige video-modus kan du ta bilder opp til 100fps (120fps hvis du er i NTSC), vil du ønsker å bytte til HFR til å gå enda saktere. Når du velger enten 250fps, 500fps, eller 1000fps, må du sørge for at ditt fokus og eksponering er alle satt som du ikke kan endre noe når du begynner å skyte.

Heldigvis, motor som driver objektivet er stille, så videoer ikke ødelagt av mekanisk støy. Det er best å bruke zoom-rocker snarere enn ringen for å zoome inn og ut av en video som progresjon er en mye jevnere.

Etter å treffe sentrum-knappen på jobb dial, og kameraet går inn i standby-modus for å starte innspillingen. Det bufrer deretter ca 2 sekunder av opptak og begynner å lagre det på minnekortet. Resultatet er om en 90 sekunders klipp som er lagret i slow-motion. Kvaliteten på videoene ved maksimal bildefrekvens er ikke den beste, med merkbar interlacing i bevegelige objekter, og dempede farger. Likevel, for å være i stand til å skyte super slow-motion på denne prisnivået er ganske imponerende.

Sony RX10 III batterilevetid
Batterilevetiden er god, forutsatt at du aktiverer Flymodus, eller annet du kan forvente kameraet til å kjøre ut av juice svært raskt. Med Wi-Fi deaktivert på en utflukt, vi tok 388 skudd og ca 20 4K og HFR-videoer, og hadde fortsatt med 20 prosent igjen. Hvis vi hadde holdt det gående, ville vi lett ha krysset hevdet 420 skutt mark.

Dommen
Hvis størrelsen ikke bry deg, Sony RX10 III kan gjøre en utmerket følgesvenn. Det er et godt valg hvis du reiser mye eller er i naturfotografering. Det er på den dyre siden for et kompaktkamera, men det er zoom performance og video evner noe rettferdiggjøre det, spesielt hvis du ikke ønsker å bry seg med utskiftbare objektiver kameraer. Plus, den kvaliteten på 4K-video er svært god, og du kan ha det litt moro med høy framerate innstillingen.

Det er et par områder der Sony kunne ha forbedret, for eksempel en berøringsskjerm, bedre kvalitet snarvei knapper, og en raskere fokusering system for video. Vi hater å sengen om menysystemet igjen, men det er på tide Sony overhalt det og gjort det enklere å bruke.

Til tross for disse niggles, dette kamera er verdt å vurdere hvis du er i markedet for en kvalitet superzoom-kamera.

Pris: Rs. 1,14,990

Fordeler

 • Massiv zoom kapasitet
 • Veldig bra bilde og video ytelse
 • Godt bilde stabiliseringen
 • Anstendig batterilevetid
 • Innebygd Wi-Fi og NFC

Ulemper

 • Bak knappene føles billig
 • Dyrt
 • Autofokus er ikke den raskeste

Vurderinger (av 5)

 • Bygg/Design: 4
 • Bildekvalitet: 4.5
 • Videokvalitet: 4
 • Ytelse: 4
 • Verdi For pengene: 3
 • Totalt: 4

Abonner på Orbital, Gadgets 360 podcast via iTunes eller RSS og bare trykke på play-knappen under for å lytte til vår iPhone-7 spesiell episode.


Date:

by