ReactOS Är en Lovande Öppen Källkod Fönster Byte

ReactOS Is a Promising Open Source Windows Replacement

Om du vill köra en klon av Microsoft Windows för att fly drama för att uppgradera till Windows 10, försök
ReactOS — men förvänta dig inte att det ska vara ett fullt fungerande ersättning någon gång snart.

ReactOS är en gratis, öppen källkod operativsystemet bygger på de principer som finns i Windows NT arkitektur.

Kom bara ihåg att ReactOS är en Windows-klon och inte är ett Linux-distro med en Windows-skrivbordet som skal. Det går inte att köra Linux-program.

Lanseringen förra månaden av version 0.4.1 ger detta unika projekt med öppen källkod ett steg närmare sitt mål att ge användarna full kompatibilitet med Windows-programvara på en gratis OS gjorde nästan från början.

ReactOS screen shot
ReactOS är en klon av pre-Windows-8-versioner som oftast är omöjliga att skilja från den ursprungliga Microsoft släpper.

Det har tagit utvecklare två decennier att ramp upp för detta ReactOS alfaversion. Detta operativsystem med öppen källkod är strikt för x86/x64 Datorer.

Windows Revisited

ReactOS började 1996 som FreeWin95, ett Windows 95-klon projektet. Men det projekt som kört fast och har misslyckats med att skapa fortsatta utsläpp.

Flera av projektets medlemmar, under ledning av James Filby, 1998 plockade upp det som “ReactOS,” med fokus på att implementera funktioner i senare Windows-versioner, främst windows nt. Utvecklarna skapat grunden för ett nytt NT-kärnan och grundläggande drivrutiner.

Den nuvarande kärna bygger inte helt på det ursprungliga NT-kärnan. Beroende på vilken utveckling källa du in kärnan bara exponerar samma application program interface. Det hindrar inte att använda Vin i sin helhet för att köra Windows-program. Istället så använder vin i användarrymden bibliotek. Den kör Windows-program inbyggt, tillsammans med Windows-drivrutiner.

Namnet “ReactOS” avses den koncern missnöje med och reaktion på Microsofts monopolställning, enligt publicerade rapporter om projektets utveckling. Det yttersta målet för ReactOS är att du för att ta bort Windows och installera ReactOS utan att märka förändringen.

Finansiering Fest

Den ReactOS projektet 2014 meddelade en Indiegogo kampanj för att lansera ReactOS Community Edition, en version baserad på den 0.4 utgåva. Dess mål var att samla in 50 000 usd.

Gemenskapen edition skulle vara eu-centrerad. ReactOS finansiärer och användare skulle rösta för att avgöra vilken programvara och drivrutiner för maskinvara projektet skulle stödja. Ansträngningen föll dock kort.

Det crowdfunding kampanj klar med hälften av det förväntade totala. Utvecklarna omgrupperade med planer på att använda $25,141 för utvecklingen av gemenskapens edition. Gemenskapen rösta aspekter sattes in.

Möjligt Framtiden?

Om ReactOS kommer att gå bortom det nuvarande 0.4.1 släpp för att bli en open source-drop-in ersättning för Windows är någons gissa. Det är en stor utmaning för utvecklare och ReactOS community för att bygga en klon av Windows, men alpha-version är oerhört uppmuntrande.

ReactOS är framför allt inriktat på x86/AMD64 PC-plattformen.

Det har också blivit portade i en del till ARM-arkitekturer. Stöd för Xbox, en variant IA-32 arkitektur, har lagts till genom användning av en arkitektur-specifika HAL. Dessa insatser, tillsammans med en port till PowerPC, inte längre är aktivt underhållna, men enligt publicerade redovisningen av projektets framsteg.

ReactOS i första hand är skriven i C, med vissa delar, såsom ReactOS File Explorer, skriven i C++. Projektet genomför Windows API-funktioner, i en del, och har portats till ARM och AMD64-processor-arkitekturer. Som en del av FOSS ekosystem, ReactOS kranar till andra projekt, såsom Vin, en Windows-kompatibilitet lager för Unix-liknande operativsystem.

Unik Vädjan

Begreppet att utveckla ett operativsystem med öppen källkod som härmar en numera out-of-date Microsoft Windows-plattformen kan vara bristfällig. Det kanske inte vettigt att diehard fans av Windows-10.

Men många av dagens Windows-användare är ovilliga att acceptera radikala ändringar i användargränssnittet i Windows-10. Många fler ogillar Microsofts starka arm taktik för att tvinga användare att uppgradera. Så en öppen källkod klon av ett klassiskt Windows OS-plattform som kan fylla ett behov för en stor användare segment.

Som för mig, jag har flera åldrande datorer som inte uppfyller Windows-10 krav på hårdvara. Utan fortsatt stöd för Windows XP i det ena fallet och Windows 7 inför inkurans i en annan, jag kan se nyttan bakom ReactOS.

Inte få inför dig själv med förväntningar om ett gratis Windows-liknande OS, dock. Den aktuella versionen är absolut en tidig utvecklingsfas. ReactOS är en lång väg från att fullt ut återställa äldre Windows-rutor för att använda ett alternativ till Linux.

Till skillnad från Windows, ReactOS är ett open source-projekt som använder Vin och andra verktyg för att aktivera stöd för Windows-program — men hey, version 0.4.1 är ett stort steg framåt. Det fungerar. Det går en växande lista av Windows-program.

Utseende och Känsla

En stor fördel till ReactOS sina bekanta-skrivbordet. Vem som helst som används för att äldre versioner av Microsoft Windows kommer att vara rätt hemma med ReactOS. Den har ett klassiskt Windows-skrivbord.Du får en traditionell Start-menyn. Du har en funktion aktivitetsfältet och en Windows-liknande file explorer.

ReactOS control panel
Den ReactOS användargränssnitt är identiskt med ett äldre Windows, ända ner till kontrollpanelen.

Det gäller även med Solitaire och Röj förinstallerat.

ReactOS har en särskild ansökan manager för att installera testad och certifierad av tredje part program från sitt arkiv. Du kan också ladda ner appar utanför application manager.

Du kommer att behöva för att installera en samling program att använda i ReactOS. Bortsett från vissa grundläggande system verktyg, inte mycket tillhandahålls som standard.

I vissa fall måste du använda dina egna resurser för att hitta och installera Windows-program. Vissa fungerar out of the box. Andra gör det inte.

Leverantörer

Din bästa insats i jakten på användbara Windows-programvara utöver den begränsade ReactOS utveckling ekosystemet är att kolla Windows-baserade plattformar plattform open source-projekt. Utvecklare
har redan gjort en del av denna kontroll för dig.

Om man, som mig, har du kartonger av CD skivor för din begagnade-till-vara Windows-program bibliotek, du har massor av programvara som kan bli användbar igen. Bara att vara beredd på en del trial and error. Om du avviker utöver de publicerade testade program, kommer du att finna att en del av vad du har inte installerat — eller det kanske installera, men inte köra.

Utvecklarna’ software test innehåller en förteckning över aktuella versioner av öppen källkod titlar förutom massor av Windows-program att både installera och köra på ReactOS.

Några måste-ha-titlar för mig inkludera filen arkivering verktyg WinRAR eller 7-ZIP. Listan visar även en handfull Windows titlar som är installerat men det gick inte att köra.

Listan av framgångsrikt program som körs inkluderar office-paket och webbläsare. På listan finns också många open source-jättar såsom Firefox och LibreOffice, som fungerar bra på ReactOS.

En Närmare Titt

Du har tre alternativ för att utreda ReactOS:

  1. Du kan installera det direkt till en oanvänd äldre hårddisk dator. Se till att ladda ner den installerbara ISO.
  2. Du kan köra ReactOS i en live-session. Du behöver live session ISO snarare än installable ladda ner.
  3. Du kan använda antingen ISO-versionen för att köra ReactOS i en virtuell maskin miljö.

Jag har provat alla tre metoderna. Var och en arbetade med få eller inga buggar. Att faktiskt installera ReactOS till en fysisk hårddisk kräver en mycket likartad process och steg-för-steg-konfiguration som du skulle erfarenhet av att installera Windows XP, Windows NT eller Windows 2000.

ReactOS installation screen
Processen för att installera ReactOS liknar processen för att installera windows nt familj av Operativsystem.

ReactOS måste bara 500 MB hårddisk utrymme och 96 MB RAM-minne. De minimala krav som ställs köra ReactOS en kick på båda mina oanvända Windows XP laptop och en mycket nyare Windows 7-dator som fortfarande var i bruk som en dual-boot maskin med flera Linux-distributioner.

Tekniska Primer

Kom bara ihåg att ReactOS är en Windows NT-liknande OS. Det går inte att köra Linux-program. ReactOS är inte en Linux-distro, även om det är öppen källkod, och går från en ISO-i live-session.

På den tekniska sidan, installera ReactOS saknar stöd för NTFS-filsystemet, vilket innebär att du inte har en disk encryption kapacitet och fil säkerhet. Du kan fortfarande njuta av NTFS läs-och skrivstöd med en extern hårddisk, dock.

ReactOS använder koden för flera open source-projekt. Förutom Vin, det har Samba-koden för att stödja utskriftsbuffring, NETLOGON, LSASS och andra Windows-tjänster. FreeType används för rendering av typsnitt. NTFS-3G-Linux-drivrutin finns för extern NTFS-system som stöd.

Också inbyggd i ReactOS kod är NDISwrapper för att köra WiFi-drivrutiner för Windows. ReactOS är licensierade under GNU General Public License, GNU Lesser General Public License, och BSD.

Bottom Line

ReactOS är närmast arbetar klon av den egna Microsoft Windows OS som för närvarande är tillgängliga. Utvecklarna är mötes-och deras uttalade mål om att skapa en kvalitet operativsystem som är kompatibla med de program och drivrutiner som är skrivna för Microsoft Windows NT familj av operativsystem: NT4, 2000, XP, Windows 2003, windows Vista och Windows 7.

Vad de har inte helt förklaras är hur ReactOS undviker de säkerhetsproblem som kan göra den inaktuell Operativsystem osäkra att använda nätet idag. Windows OS säkerhetsbrister kan inte vara ett akut problem, eftersom utvecklarna har skapat en klon snarare än att upprepa Windows-kod.

Öppen källkod-fans kan dras till den framtida utvecklingen av ReactOS av samma skäl val och frihet att dra dem till Linux OS familjer.

Vill du Föreslå en Recension?

Är det en Linux-program eller distribution skulle du vilja föreslå för ny granskning? Något du älskar eller skulle vilja lära känna?

Vänligen
maila dina idéer till mig, och jag kommer att tänka på dem för en framtida Linux Plockar och Stekpannor kolumn.

Och använder Talkback-funktionen nedan för att lägga till kommentarer!

Jack M. Germain har skrivit om datateknik sedan början av Apple II och PC. Han har fortfarande sin ursprungliga IBM PC-Jr och några andra äldre DOS-och Windows-rutor. Han lämnade shareware-program bakom för öppen källkod i Linux desktop. Han driver flera versioner av Windows och Linux Operativsystem och ofta inte kan besluta om att ta sin tablett, netbook eller Android smartphone istället för att använda sin stationära eller bärbara redskap. Du kan få kontakt med honom på
Google+.


Date:

by