På veien: Citroën C4 Kaktus Teft BlueHDi 100 bil gjennomgang – ‘Disse gummi plater er bilen tilsvarende av et nappy’

717

Implikasjonen er at du kan ha litt ulykker med ingen skade skjedd

Citroën C4 Cactus

Citroën C4 Kaktus: ‘akselerasjonen er dårlig på papir, men aldri føler at måten.”

@zoesqwilliams

Lørdag 2 April 2016 06.00 BST

Jeg la merke til Citroën Kaktus før jeg kjørte den, for sin natty sider: gummi paneler de kaller air humper, som er utskiftbare. Jeg har tenkt på dette mange. Implikasjonen er at du kan ha litt ulykker med ingen skade skjedd, slik at panelene er bilen tilsvarende av et nappy; ennå, til alle andre biler har utskiftbare sideplater, det er uklart for meg hva du vil være i stand til å prang inn. Trær, antar jeg: bortsett fra det er ikke firehjulstrekk og det ser ikke ut eksternt som en bil du ønsker å ta av veien.

Dumhet, kaller vi det – som iført et flak jacket på Oxford Street. Panelene klarte også å reagere med stereo, slik at sidene så ut til å vibrere selv på ganske lavt volum. Hvis du prøver å imponere laydeez, kan dette være en del av poenget; det gjorde ikke imponere noen som jeg kjørte forbi, dunkende med Adele.

Andre quibbles: kontroller er ikke like intuitiv som de kunne være, satellittnavigasjon er merkbart tregere enn normalt, og jeg endte opp med å få utsatt til telefonen min. Men det var i markert kontrast til bil selv: spesielt i midt-tannhjul, det var intet mindre oppdrift. Det holdt sin fart, så vel i det tredje at det føltes mer som å seile enn å kjøre. Akselerasjonen er dårlig på papir – null til 62mph i 10.6 sekunder (for å sette det i perspektiv, og jeg har ennå til gode å møte en bil som tar 11) – men aldri føler at måten. Det er alle beredskap og ikke dra. Toppfart, på samme måte, er ikke spesielt imponerende på 114mph, men det er ingen mening i det hele tatt på motorveien at du noen gang vil kjøre ut av puff. Styringsgruppen er sprekt og moro, og en stram lås gjør for showoffy U-svinger.

Relatert: På veien: Seat Alhambra bil gjennomgang – “Det er like pålitelig som en labrador’

Jeg hadde spekter-topping Teft, hvis viktigste skillet – med mindre du teller oppvarmbare sidespeil, som jeg ikke tror vi kan – er en arm foran resten som aktivt hindrer tilgang til parkeringsbremsen. Men interiøret er generelt original: unfussy, enkel, med en panoramisk takvindu og diverse nikk til modernitet som automatisk air-con, lys og vindusviskere.

Utsiden, om du kan få ut av tankene mine carping om luften humper, er fet og behagelig. Formen er squarish men elegant, med litt smalere, intelligent ser lykter, fargede tilbake vinduer og en bevisst aggressiv nese. Hvis du forestille deg SUV-en diktator ville kjøre, og forestill deg en diktator hadde en ung, puckish, institutionally irrelevant fetter, ville han ha Citroën Kaktus. Unaccountably, jeg mener det som et kompliment.

Citroën C4 Kaktus Teft BlueHDi 100: i tall

Citroën C4 Cactus interior

Pris kr 18,195
Toppfart 114mph
Akselerasjon 0-62mph i 10.6 sekunder
Kombinert drivstofforbruk 80.8 mpg
CO2-utslipp 95g/km
Eco-rating 9/10
Kule vurdering 7.5/10