Smartbro för Android Kan Du Spåra Dina Förutbetalda Balans i realtid

Smartbro for Android Lets You Track Your Prepaid Balance in Real Time

Pune-baserade mobila app start Optinno Mobitech Pvt Ltd, tillverkare av MIT prisbelönta spam blocker app SMS-Blockerare, har släppt en ny app som heter smartbro, som erbjuder en mängd av abonnemangskunder fakturering funktioner för att förutbetalda användare i en app som sätter balansen indikatorer på dialer. Appen har en 4,5-stjärniga betyg på Google Play i skrivande stund, och stöder fyra språk som Hindi, Marathi, Gujarati, och engelska.

“Denna typ av produkt ger en hel del vanligt folk. Det är inte något som spel och kul, det är något som är utformade för att ge information till användaren som har ett värde, säger grundare och VD Sagar Bedmutha i ett telefonsamtal med Prylar 360. Start ville utnyttja de immateriella och kompetens som förvärvats från sin SMS-Blockering-appen, som han säger har sett mer än två miljoner nedladdningar. Han var säker på att hans app har mer skala, med tanke på storleken av den adresserbara marknaden, och pekar smärta det löser sig för dem.

“Ingen bryr sig om människor som använder förutbetalda”
Förutbetalda användare har ofta ingen klar av att veta hur eller varför deras balans minskades, och komma ihåg komplicerade koder för att kolla sitt saldo och pack detaljer. Dual SIM användning komplicerar problemet. Aktörer som är kända för att lägga till användare på en värdeskapande service pack-versioner genom att blinka erbjuder VAS på telefonen, som lämnar inga spår, och användarna ofta oavsiktligt hamnar signering för en eller flera av dessa. “Ingen bryr sig om människor som använder kontantkort, säger Bedmutha. “Vi byggde denna plattform speciellt för segment – som är 95 procent mobila användare i Indien”, tillägger han. Detta bekräftas av de senaste Styrketräning uppgifter som publicerades i November 2015, vilket räknas 95.57 procent av användarna på förbetalda konton.

“Det är operatör agnostiker, och utnyttjar Android-plattformen för att skapa data analytics på användning, och presenterar det för användaren vid rätt tidpunkt, utan att någon användare input”, förklarar han. “När användaren öppnar telefonen dialer för att ringa ett samtal, appen automatiskt och visar den i realtid balans som finns i varje SIM. Det är verkligen på väg att bryta – engineering klokt, det är mycket komplex. Men om du ser det från ett empowerment perspektiv, denna app är användbar för både unga och gamla människor i städer och byar. Att balansera information gör det möjligt för dem att ringa med tillförsikt.”

smarbro_app_body.jpg

Smartbro nyligen fick uppmärksamhet och godkännande av Google Indiens Vd Rajan Anandan, en aktiv investerare i tidigt skede startup-företag, som beskriver app som “byggt för Indien”.

Baserat på egen patentsökt teknik, smartbro app varnar användaren tre timmar innan data pack utgången för att förhindra förutbetalda saldon från blödningar. Appen visar också detaljer för att hjälpa användaren att förstå vilka appar som är tidskrävande uppgifter, på en app-wise, dag-vis grunden.

(Läs också: 10 Tips för att minska Din Mobil Data Bill)

Smartbro stöder för närvarande tre Indiska språk – Hindi, Marathi, och Gujarati – och stöd för fler regionala språk kommer de närmaste tre månaderna. “Vi har en stor befolkning som inte förstår engelska. Alla mobila företag ge den information de har om sina förbetalt konto, endast på engelska. Föreställ dig från och med att ett meddelande perspektiv, hur trasigt det är, säger Bedmutha.

Feedback för programmet har varit positiva – Bedmutha delade rekommendation av en användare som fått reda på att hans operatören hade torkat Rs. 210 från hans konto. Han lyckades få en återbetalning från operatören efter att ha konstaterat att det var pengar som dras av utan någon giltig anledning.

optinno_team_body.jpg

En S Datey, en 75-årig ex professor i NMIMS som bor i Pune, är en entusiastisk tidigt ute med appen, och har varit en regelbunden besökare på team kontor. Han säger att appen var extremt användbart för äldre medborgare. “Särskilt om du har en telefon med dubbla SIM-kort, detta är färdigt information, på flick ett finger. Du vet vad som är årets pack balans. Det tar lång tid om du går till tjänsteleverantören, säger Datey.

Copycats kan lätt förstöra festen, men starten har tidigare erfarenhet av att avvärja konkurrens. “Vi hade mer än 50 apps att göra SMS-blockering när vi kom upp med SMS-Blocker”, säger Bedmutha. “Men vi blev nummer ett i denna kategori. Vi har en unik styrka för att skapa en djup nivå Android-appar Och vi svär genom innovation, så att vi alltid kommer att ha betydande försprång framför andra.” Bolaget har också lämnat in ett patent för Smartbro. Bedmutha säger att han har varit arkivering patent sedan 19 års ålder, och tror starkt på att skapa och utnyttja immateriella rättigheter.

Optinno är ett bootstrappat och lönsamma team av fyra närvarande, och är inriktad på att få fler användare för närvarande. Start hoppas på att bygga en skalbar och lönsam verksamhet, vilket kan vara ad finansieras, men på ett sätt som inte försvagar de användarupplevelse, Bedmutha säger. Även på kort är en Smartbro app för abonnemangskunder användare, som kommer att titta på fastställande av smärta punkter för att göra kommunikationen enkel.

Ladda ner Prylar 360 app för Android och iOS för att hålla dig uppdaterad med de senaste tekniska nyheterna, produkt
recensioner och exklusiva erbjudanden på populära mobiler.


Date:

by