Reduktiv, overfladiske, vakker – en historikers syn på Assassin ‘ s Creed: Syndicate

Det kan være visuelt slående, men King ‘s College’ s Alana Harris funnet Ubisofts spill på alvor mangler: “Hvis vi er befriende fattige barn, hva er det vi frigjøre dem til?’

Assassin's Creed Syndicate

Arkitektoniske detaljer er forbløffende i Assassin ‘ s Creed Syndicate, men gjør spillet komme under overflaten av den Viktorianske byen?
Foto: Ubisoft

Onsdag 9 desember 2015 10.21 GMT

Sist endret på onsdag 9 desember 2015 14.10 GMT

Det viktorianske London er noe vi tror vi vet. Arkitektur og byplanlegging av tiden være synlig i dagens 21. århundre storby, mens TV-program som Ripper Street, Jekyll og Hyde og den forestående festlig behandle, Dickensian, feire sin kultur, både høyt og lavt.

Det var ingen overraskelse, derfor, når Ubisoft bestemte seg for å sette den nyeste utgaven av sin historiske action adventure-serien Assassin ‘ s Creed i det 19. århundre hovedstaden. Følgende medlemmer av en hemmelighetsfull drapet sekt fra det 12. århundre til det moderne, spillene har allerede tatt i Renessansens Italia og det Revolusjonære Frankrike; løftet serien er at du får til å utforske byer og kulturer på viktige øyeblikk i tid, undersøke deres ikoniske bygninger som du utfører ditt oppdrag.

Men betyr det historiske turisme av Syndicate faktisk gi oss noen levedyktig innsikt i det 19. århundre London? For å finne ut, the Guardian satte seg ned for å spille spill med Alana Harris, en sosial og kulturell historiker på moderne Storbritannia ved King ‘ s College i London og filmet erfaring. Dette er hva vi oppdaget.

Politikk


Assassin ‘ s Creed-serien har ofte historiske tall som gir oppdrag til hovedfiguren, og bidrar til å forankre spillet er oppdiktet tomt i en autentisk setting. I Syndicate, Karl Marx gir en serie med oppgaver som er relevante i forhold til sin faglige aktivitet i denne perioden. Det er en inkludering som Harris finner umiddelbart spennende. “Det interessante med å konsentrere seg på Marx er at du også får en følelse av forbindelsene mellom London og det Europeiske kontinentet og kryss-fertilisering av Europeiske ideer og politiske ideer,” sier hun.

Gladstone og Disraeli, vises også, men Harris beklager de savnet muligheten til å inkludere mindre kjente tegn på Viktoriansk politikk. Utvidelsen av enfranchisement er nevnt (spillet foregår etter andre reform act), men bare i sammenheng med arbeidende menn. “Hvorfor ikke John Stuart Mill, og forslaget til utvidelse av serien til kvinner?” spør Harris. “På noen måter jeg ville ha trodd at han ville bli en mye mer interessant karakter til å fokusere på hvis du åpner ut en gendered perspektiv på politisk misnøye.”

På noen måter, spillet bekrefter felles tro at den Viktorianske perioden var en tid av klassekampen, med likestillingsspørsmål som kommer senere i begynnelsen av det 20. århundre via suffragettes. Syndicate glipp av en sjanse til å utforske noen interessante og mindre kjente elementer i kvinners historie, som kanskje har vært en flott måte å engasjere seg med den perioden.

Barnearbeid


Barna løper rundt i gatene i Syndicate, ofte shoeless, søker gjennom hauger av søppel. Det er et kjent skildring av fattigdom i det 19. århundre byen. Spillet ser ut til å utforske den Viktorianske kult av uskyldige barn – Dickensian bilde av uskyldige kjeruber som venter på å bli reddet.

Imidlertid, Harris hevder at spillet er risting av mekaniker som tillater spillerne å “frigjøre” noen få barn som arbeider i en fabrikk er et eksempel på oss imponerende vår egen selvmotsigende utsikt over det Viktorianske London på det siste. “Barnearbeid var en løpende bekymring for de Victorians, og det var samordnet innsats for å løse det, spesielt ettersom vi begynne å flytte inn på 1870-tallet og 80-tallet med Utdanning Handlinger”, sier hun. “Men, selvfølgelig, den pågående saken var behovet for barnearbeid til faktisk å supplere familiens inntekt, så hvis vi er befriende disse barna, hva er det vi frigjøre dem til? Og hva har dette faktisk betyr for deres familier og familien strukturer som var avhengig av deres lønn?

“Det sosio-økonomiske underlaget som var årsaken bak barnearbeid og persistens av barn som arbeidskraft, til tross for innsatsen til ulike myndigheter for å løse dette, er ikke anerkjent i frigjøringen strategi. Spillet har en veldig reduktiv forståelse av hva frigjøring for barn kan ha ment i 1868.”

Prostitusjon og kjønn


Prostituerte er spesielt fraværende over landskapet av Syndicate ‘ s London, til tross for at prostitusjon var årsaken til både moralsk og medisinsk panikk for hele samfunnet på den tiden. Problemet representerer også en interessant sammenstøt mellom moderne kultur og et engasjement med kvinners historie.

“I kjølvannet av Smittsomme Sykdommer Lov, det var en mulighet til å engasjere seg kritisk med spørsmålet om regulering av prostitusjon og en feministisk debatt rundt dette også, som kanskje har lagt til en virkelig interessant dimensjon til dette, sier Harris. “Josephine Butler kjempet for å beskytte kvinnelige prostituerte og å anerkjenne [prostitusjon] som en større, sosial og moralsk spørsmål. Det er kanskje for mye å forvente av spillet.”

Det er interessant at selv om Ubisoft har gjort en stor avtale av blant annet en kvinnelig protagonist – ressurssterk assassin Evie Frye – det er ikke noe forsøk på å vurdere kvinners historie. Selvfølgelig, Assassin ‘ s Creed er ikke en realistisk serie; det er et spill hvor du kan hoppe fra bygninger og lande trygt i en haug av blader. Dessuten, hvorfor skulle karakter har avtale med kvinners problemer bare fordi hun skjer for å være kvinne?

Men, inkludert en protagonist som har handlefrihet i en tid da kvinner ikke hadde noen som kunne ha ført til noen opplysende øyeblikk – uten anerkjennelse, det er rystende. Syndicate er villig til å ta opp temaer som barnearbeid, men sanitises rase og kjønn. Kanskje det handler om å distansere: på noen måter barnearbeid er et problem som er blitt “løst” i det moderne vesten, men rase og kjønn problemene er fortsatt veldig mye pågående. Spillet ryggen bort fra å trekke paralleller. Som Harris sier: “Det er en ahistorical representasjon av kvinner her, og om det faktisk fullt engasjerer seg med spørsmål om kvinners historie, eller kjønn historie for den saks skyld, det er en mulighet, kanskje.”

Det virker som vår første ekte engasjement med prostitusjon vil være gjennom brutalt myrdet ofre av Jack the Ripper, som forbrytelser er satt til å danne grunnlag for en ekstra nedlastbare oppdrag for spillet. Den siste striden om Jack the Ripper-museet har vist nødvendigheten av å håndtere disse drapene med både innsikt og følsomhet. Whitechapel morder ble en slags busemann å Viktoriansk Londonere, men til å behandle killer som en slags mytisk monster demeans livene han tok.

Utfordringen for Syndicate ‘ s utviklere vil presentere den dramatiske detaljer om drapene, og voyeurisme av den Viktorianske trykk, uten å spørre spillerne til å bli voyeurs oss selv. “Det er vanskelig, og det er noe som museum of London i sin kriminalitet utstillingen har vært bryting med også, sier Harris. “Kan du faktisk engasjere seg med en sosial konstruksjon av kriminalitet som var intenst eroticised og fetishised i den Viktorianske perioden, og faktisk flytte utover det, er å gjøre noe avgjørende med det, for å muliggjøre en analyse som ikke kommer inn på det samme problematisk prosess av fetishising kriminalitet, og gendered vold?”

Handel og mangfold


Ett element Harris funnet mangler fra Syndicate ‘ s skildring av London var mangelen på mangfold. Selv om estetisk imponerende, havna og East End mangler i de samfunnene som laget London så kosmopolitiske og fremmet sin kommersiell vekst. Tegn som Henry Grønn, Duleep Singh i Siste Maharajah nedlastbart innhold, og den Skotske togfører Agnes MacBean hentyder til London for å være et viktig område av innvandring for både dem rundt i riket og innen Storbritannia, men det er få eksempler i London i seg selv.

Det er ikke uvanlig for Viktoriansk London for å bli fremstilt som et overveiende hvitt, hovedsakelig engelsk byen. Ifølge Harris, historikere har bare begynt å virkelig utforske de ulike innvandrermiljøene av tiden. “Jo mer de siste bølger av historiographers vil påpeke at dette er hjertet i riket, og reflekterer mangfoldet i riket i en travel storby,” sier hun.

Offisielle dokumenter fra den tiden bare forteller en del av historien. For eksempel, først og fremst Sør-Asia Lascar seilere var ment å holde på sine skip når de ankom London og skulle gå svært raskt. Imidlertid, gjennom ikke-offisielle dokumenter vi vet at dette ikke var tilfelle: mange Lascar seilere slo seg ned i London. Det er tilfeller av blandet rase familier og lokalsamfunn på havna, og vi har et bevis på en festival som så rundt 20 000 Lascar seilere feire sammen.

Selv om generering av kunst eiendeler for et stort flerkulturelt samfunn kan ha vist seg å være uoverstigelig tidkrevende, det er måter Syndicate kunne ha brukt sin intrikate arkitektur til å antyde mangfold. Et interessant eksempel ville være Fremmede ” Hjem for Asiatics, Afrikanere og Sør-Sjøen Øyboerne i Limehouse. Selv om det ble drevet av Kristne misjonærer i et forsøk på å konvertere dem som oppholdt seg, det ga også et hjem og en plass for å tilbe for tusenvis av sjøfolk og utvandrere. I områder som er knyttet til bestemte innvandrergrupper, slik som den franske i Soho eller tysk samfunn i Aldgate og Oxford Street, relevante butikker og restauranter ville ha informert spillere. “Spesielt i Whitechapel, det vil være alle typer av muligheter i streetscape å ymte om at mangfold,” sier Harris.

Arkitektur og erfaring

Assassin's Creed: Syndicate

Spillet fanger den arkitektoniske detaljer i det Viktorianske London perfekt

Det Viktorianske London vi møter i spillet, mye som de andre historiske byer finner vi i serien, er mer av et eventyr lekeplass enn en simulering – som kanskje er poenget.

“På en måte er det lagt vekt på en spesiell forståelse av London, en kartlegging av London, sier Harris. “1868 er en veldig passende innstilling for dette; det moderne London-vi vet har vært bygget på dette punktet, dette er året vi har Holborn Viaduct, vi har Paddington Station, vi har en hel flåte av kjente landemerker og steder som du kan koble til med. Jeg antar det er sannsynligvis blitt konstruert med tanke på den internasjonale appell av spillet også, en måte å koble til London – en historisk turisme.”

Assassin ‘ s Creed som læringsverktøy?

Så kan dette spillet bli brukt som et historisk læremiddel? Harris er ikke overbevist. Assassin ‘ s Creed: Syndicate er en fantastisk visuell representasjon av Viktoriansk London. “Mengden av detaljer, det estetiske, det nitid oppmerksomhet til roofscapes og skorsteiner, jeg tror det er vakkert, sier hun. “På mange måter det er mye til det hvis du har et tilstrekkelig jording for å være i stand til å dechiffrere, pakke ut, utfylle og supplere det som er her, men det fungerer på en ganske overfladisk nivå av engasjement.”

Syndicate er et fascinerende eksempel, da, av det vi verdsetter i historie og problemene i vårt eget samfunn gjenspeiles i våre tolkninger av fortiden. Noen kan sukk og dra ut den gamle mantraet “det er bare et spill” når vi vurdere å Publisere i en slik dybde, men på mange måter som disrespects medium; vi er klasse spill lavere enn historisk litteratur eller film ved å nekte å undersøke dem gjennom den samme objektiv. Spill er fortellende medium av den digitale tidsalder – de fortjener å bli tatt på alvor når de skildrer vår verden og arv.

Historien er ikke begrenset til akademiske oppgaver og sporadisk dokumentar, det er en viktig del av det kreative arbeidet. “Det er en historisk minne og gjenvinning og ompakking av det er alltid til stede. Vi trenger å være oppmerksom på det.”


Date:

by