‘Popcorn Time of music” Aurous stenge ned før det noensinne virkelig i gang

561

Programvare var tilgjengelig bare for fem dager før han ble tatt i frakoblet modus ved en midlertidig besøksforbud i oktober

The Aurous software attracted a swift lawsuit from music labels.

Den Aurous programvare tiltrukket seg en rask rettssak fra plateselskaper.
Foto: Aurous

@stuartdredge

Torsdag 10. desember 2015 09.42 GMT

Sist endret torsdag 10 desember 2015 09.44 GMT

2015 er mest profilerte ny musikk fildeling tjenesten er død. Aurous varte bare et par dager etter lanseringen i oktober før de blir tvunget i frakoblet modus ved et søksmål fra etiketter. Etter å godta en $3m oppgjør i så fall, app er gått helt.

Saken er en formidabel suksess for musikkbransjen rettighetshavere, som har kjempet forgjeves for år for å drepe av The Pirate Bay, men som klarte å nappe Aurous i fødselen før mange musikkelskere selv visste det eksisterte.

Det var en Spotify-som desktop applikasjon som lar folk til å streame musikk fra en rekke andre tjenester, med Aurous hyllet som “Popcorn Tid av musikk” før den ble lansert – en referanse til ulisensiert streaming programvare som har skremt filmindustrien i 2015.

Så snart det ble lansert, OSS industri kroppen RIAA anlagt en sak og vant en midlertidig besøksforbud mot Aurous og dens utvikler, Andrew Sampson. To måneder senere, den oppgjør betyr Aurous vil ikke være tilbake.

Den RIAA velkommen oppgjør. “Det var den riktige tingen å gjøre. Vi håper dette sender et sterkt signal om at ulisensiert tjenester kan ikke forvente å bygge ulovlige virksomheter på ryggen av musikk skaperne,” sa styreleder og daglig leder, Cary Sherman.

Sampson hadde hevdet at Aurous var rett og slett en måte for folk å finne musikk på lovlig streaming-tjenester som YouTube og SoundCloud, selv om etikettene hevdet at det var å stole på andre ulisensiert kilder, inkludert Pleer og MP3Skull.

Sampson har blitt enige om å bosette seg – hans tilbud i oktober for å løse tvisten via en “arm-bryting konkurransen” falt på døve ører – men han kritiserte OSS om opphavsrett i et blogginnlegg etter kunngjøringen om denne uken.

“Jeg ber Kongressen om å endre vedtektene for å gjenspeile virkeligheten i fildeling. Det er noe galt med en lov som rutinemessig truer med ungdom og studenter med astronomiske straffer for en aktivitet som har implikasjoner det kan hende de ikke har forstått,” skrev han.

“Skaden for rettighetshaveren kan være reelle, og selv betydelig, men under loven, plateselskapene ikke engang å bevise faktiske skade. I den AMERIKANSKE domstoler ikke om hvem som er rett eller galt, folk kan dømme dette for seg selv, sine om hvor mye penger du kan bruke.”

En senere tweet summert opp Sampson er sinnstilstand etter oppgjør:


— Andrew Sampson (@Andrewmd5)
9 desember 2015

pic.twitter.com/OcLSBxwOGU