Nettbrett og bærbare pc-er: de viktigste nyhetene av November 2015

“Alle dør, men jeg vil forbli” — leder av Apple, Intel, Dell og NVIDIA på fremtiden for bransjen

Den siste måneden vi husker flere uttalelser “predskazamusov” fra dataindustrien: mange sjefer har våget å spå død nettbrett, bærbare pc-er, datamaskiner eller noe i nær fremtid. Laget slike uttalelser, ponyatnee, ikke på grunnlag av en dyp analyse av nær fremtid, men bare for å prise sine produkter og, hvis mulig, å gjøre narr av en konkurrent.

Først av alt, for å kaste olje på ilden besluttet gendir Apple-sjef Tim cook, som først kritisert hybrid-enheter, og har sikret journalister som samlingen av iPad med MacBook kommer ikke til å skje. La oss for eksempel si “dumme” Microsoft Surface Boken bør være klart for alle at nettbrett og bærbar pc kan bare være bra som separate enheter og ikke-prosessorer.

Og personlige datamaskiner, lage mat og til og med spådd en rask død — fordi “de i dag er ubrukelig”, og kraftig nettbrett som snart vil erstatte datamaskiner og bærbare datamaskiner, og over natten. Men, Apple-sjef umiddelbart gjorde en reservasjon at Mac er en helt annen enhet, og gå til grunne utelukkende Windows-basert PC. Det ser ut til at “Olivier” vil opphøre å lage mat, og vil overleve bare “kjøtt salat med majones”. Vel, selvfølgelig, det er nøyaktig hva som vil skje.

Глава NVIDIA Дженсен Хуан уверен, что пока ноутбуками остаётся первенство в процессорной и игровой мощи — они не погибнут
Leder av NVIDIA Jensen Huang er sikre på at mens bærbare datamaskiner er vm i CPU og power gaming — de vil ikke dø

Forresten, analytikere fra Gartner har undersøkt og intervjuet 19 tusen mennesker i USA, Brasil, Kina, Frankrike, India og England. Nå, fra denne hæren av respondentene bare 2% er klar til å erstatte PC-en og nettbrettet. Kan du del med en klassisk for en hybrid laptop nettbrett med tastatur klar hver fjerde. Det er mulig at det snart bærbare datamaskiner uten mulighet for transformasjon blir en sjelden art.

Eksperter hevder: eller nettbrett med tastatur vil forsvinne som en klasse, eller vil bli den viktigste erstatning av datamaskiner og bærbare datamaskiner

Herdet vifte til å kritisere Apple og deres fastsettelse av forutsetninger om post-PC era er tradisjonelt ansett Post Dell — leder av den Amerikanske datamaskinen selskapet er oppkalt etter seg. I November han bemerket at han ikke vet hvordan å forstå utsagn om nedgangen av datamaskiner fordi hvis det første selskapet ville selge 180 millioner Pcer i året, nå, i den såkalte nedgang, salg nådde 300 millioner

Men leder av NVIDIA Jensen Huang mener at den bærbare datamaskiner vil ikke dø ut, selv på bekostning av sine kule spill potensial, spesielt fordi selskapet ikke så lenge siden var i stand til å “pakke” skrivebordet GeForce GTX 980 i form faktor av den bærbare pc-en. Prosessor gigantiske Intel mener også at den bærbare pc-er, transformatorer og gaming stasjonære/bærbare datamaskiner — den eneste klassen av datamaskiner, hvor vi kan forvente i det minste noen vekst.

Lederne i markedet av gadgets i Russland og verden — opplev forskjellen

Det ser ut til at kategorien “har vi ikke så, som overalt ellers” truer med å bli en gjenganger i analyse av hendelser i måneden. Ta et bilde med statistikk over salg av nettbrett og bærbare pc-er i utlandet og i Russland: bare i listen over ledere fant at “globalt anerkjent” merker som DEXP, Irbis, Østers og Digma. Synet er morsomt og trist på samme tid. Og fortsatt er, nettbrett og i Russland kjærlighet er mye mer enn notatbøker: hvis “comp” som slippes i salg var 45.5% og som selges 1,2 millioner kroner for kvartalet, tabletter mistet en total av 14.9% dynamikken i salg, og har solgt over 2 millioner eksemplarer.

Мировой рынок планшетов в 3 квартале 2015 года (по материалам агентства IDC)
Den globale tablet markedet i Q3 i 2015 (i henhold til Byrået IDC)

Российский рынок планшетов в 3 квартале 2015 года (по материалам агентства IDC)
Den russiske tablet markedet i 3. kvartal 2015 (i henhold til Byrået IDC)

Men 5.5% av Windows-nettbrett i antall salg mot 3,8% av alle iPad er en liten hyperbolske, men trenden på verdensmarkedet, iOS eier 22% av tavle-PC-markedet, og Microsoft Windows beholder 10%. Forskere ved Strategy Analytics forutsi at disse to rivalene er nesten lik markedsandel i 3 år. Og smarttelefoner som kjører Windows Phone i Russland, som vi husker, elsket enda mer enn iPhone, så den russiske divisjon av Microsoft definitivt fortjener en kvartalsvis bonus.

I det globale markedet vi se mer enn en rettferdig balanse mellom ledere og enda noen skinn av optimisme når det kommer til salg av bærbare datamaskiner: for eksempel, Trendforce analytikere ubesvarte antall mobile PC-salg av så mye som 11.1 prosent. Diagrammet under, kan du legge til at de fleste av økt salg av bærbare Apple-maskiner (19.8% av økningen), Dell (18.3%) og Lenovo (11,1%), mens ASUS bærbare datamaskiner (-15%), Toshiba (-24,3%) og Samsung (-24,8%) er å kjøpe mindre i forhold til forrige kvartal.

Lederne av den bærbare markedet tror at alle vil være dårlig, men “fange opp”, tvert imot, er optimistisk

Dermed tabellen over, salg av bærbare datamaskiner har “pessimister”, og optimistiske prognoser blir hørt fra representanter fra andre halvdel av resultatlisten. For eksempel, HP igjen klaget over at gratis oppgradering til Windows-10 great herja dei salg (i utlandet “for å installere Windows på nytt” til den nye versjonen så lett som i Russland, ikke utgitt) som i perioden da selskapet besluttet å dele inn i bedrifts-og forbruker-divisjon, veldig irriterende. Leder av selskapet Acer, som IDC-analytikere tilskrives den forestående nedleggelsen av PC-enhet (bare for året resultat av selskapet falt med 3,5 ganger), avviste alle pessimistiske forutsetninger, og forsikret at for å redusere kostnader, ansatte, selvfølgelig, har til å redusere, men tilbaketrekning fra Acer-PC-markedet ikke kan være og taler.

Мировой рынок ПК в 3 квартале 2015 года (по материалам агентства TrendForce)
Globale PC-markedet i 3. kvartal 2015 (i henhold til Byrået TrendForce)

Российский рынок ПК в 3 квартале 2015 года (по материалам агентства IDC)
Den russisk-PC-markedet i 3. kvartal 2015 (i henhold til Byrået IDC)

Og CEO Asustek Jerry Shen og med lovet reportere at selskapet vil bli en leder i salg for eierstyring og forbruker bærbare datamaskiner allerede i 2017. Angivelig, den serien av ZenBook og ROG spilleautomater blir stadig mer populært, og i 2016-m ASUS vil gi en mer rimelig alternativ for Microsoft Surface, og ting vil gå enda bedre.

Det brukes til å bli bedre: Windows 7 og iPad 2 — den mest populære av sitt slag

Microsoft innsats ikke var forgjeves — i dag installert Windows 10 på hver tiende kompatibel PC, og snart vil være lik den “tidløse klassikere” Windows XP og mac OS X i popularitet. Nå er dette systemet har blitt det tredje mest populære “Oser” i verden, og det virker, vil snart ta Windows 8.1 tittelen “sølv mestere”.

Men før populariteten av Windows 7 vil det ha å vokse et helvete på en gang: med en markedsandel på rundt 50% markedsandel på alle Pc-er og aggressive-konservative publikum under flagg av “jeg er bra” Win7 enda en system-lang levetid, og vil fortsette å ta ledelsen i den statistiske oppsummeringer.

Windows 7 — в каждом втором компьютере мира
Windows 7 — hvert sekund av datamaskinen verden

Og slike problemer med implementeringen av nye produkter forfølge ikke bare Microsoft: de mest populære Apple-nettbrettet er fortsatt iPad 2 — modellen for fem år siden. Fett med nye versjoner av iOS og alle slags uforlikelighet av programvare og spill er ikke i stand til å sette kundene i en mer produktiv tabletter. Dette er mount produsenter gadgets — løp egenskaper har ført til at det i en kort tid kjøpere fikk passer for alle scenarier for bruk av enheten som ikke ønsker å oppdatere.

Ny måned

Xiaomi

MiPad 2

Nykommere til mobil teknologi når man ser på navnet på nettbrettet lurer på “hva er dette for lite kjent Kinesisk?”, men i virkeligheten er det en svært populær i Asia (og ikke bare) markedet “iPad mini killer”, nå i andre generasjon.

MiPad er den første generasjonen husker vi en veldig kraftige Quad core-plattform NVIDIA Tegra K1, plast, høy kvalitet 7,9-tommers Retina-visning og tilstrekkelig prislapp — selv i dag er det kostnader 13-15 tusen rubler, mens for iPad mini 3 i en lignende konfigurasjon ber om 8-10 tusen mer. Hvit mini iPad 4 med 16 GB minne, forresten, det vil koste deg 17 tusen mer.

Imidlertid, MiPad og i dag er ikke det samme — nye endret hardware-plattform, og nå er det er uklart hvilken modell fra to generasjoner av tabletten Xiaomi å foretrekke.

Xiaomi MiPad 2
Xiaomi MiPad 2

Fordelene med modellen:

 • klart 7,9-tommers skjerm med en oppløsning på 2048 x 1536 piksler
 • nye Intel Atom x5-Z8500 — en krysning mellom en Snapdragon 808 (LG G4) og 810 (Sony Xperia Z5) strøm
 • metall tilfelle (endelig!)
 • rask lading USB-port og C — de er fremtiden
 • versjonen med Windows-10 (i stedet for Android 5.1.1) om Bord

Tilgjengelighet og salg dato:

tilgjengelig for bestilling i Kina fra November

Konkurrenter:

Apple iPad 4 mini, Samsung Galaxy Tab S2 8.0

Pris:

fra 999 yuan (~ 10,500 rubler)

Tidligere ble det ryktes at Xiaomi vil ikke lenger kan produsere tabletter, men tilsynelatende, Intel fungerer med Microsoft great gjøre en avtale med den Kinesiske, så eksotisk i Intel Atom hardware-plattform og versjon av Windows 10 trenger ikke å vente lenge.

Men selv “på papiret” det nye produktet er full av feil. Første, nei du 3G, 4G, og GPS — datamaskin-notebook opprinnelsen til prosessoren. For det andre, støtte for minnekort med noen skrekk ble amputert i den nye generasjonen av nettbrett. For Android-nettbrettet, i prinsippet nok til 64 GB, og Windows-10 er dens evne til å installere programvare/spill memory bare ikke ville bli overflødig. Men midt i den dystre, som er i salg i dag på den russiske utstillingsvindu for 10-15 tusen rubler, MiPad 2 bare “candy” og definitivt en anstendig alternativ for alle som leter etter en kompakt alternativ til Apples iPad mini.

Dell

Inspiron 5000 og 7000-serien

Hvis ultrabooks og andre transformatorer er ganske kjedelig, hver kunngjøring av ledige bærbare datamaskiner flott arrangement. I November, Dell har oppdatert sin populære Inspiron og i tillegg til standard masse modeller presentert bærbar spill-pc i tilfelle av “state-ansatt”.

Dell Inspiron 7559
Dell Inspiron 7559

Fordelene med modeller:

 • nyeste Intel varen har blitt lagt til — nå også tilgjengelig i bærbare pc-er
 • bare Core i3 -, i5-og i7-prosessorer — uten “søppel” tablet Pentium og Celeron
 • komplett med HD og Full HD-skjermer
 • opp til 16 GB minne og 1 TB HDD i den opprinnelige utstyr
 • den kombinasjon av SSD og HDD + GeForce GTX 960M med 4 GB VRAM i topp-end ytelse

Tilgjengelighet og salg dato:

på salg i Russland siden desember

Konkurrenter:

HP Pavilion 15-ab200, MSI GE62 Apache 6QC

Pris:

Inspiron 15 — prisen har vært 56500 rubler, Inspiron 17 — 51000 rubler, Inspiron 15 (gamer versjon) — fra 70 tusen rubler

Detaljert informasjon:

Dell har innført i Russland, Inspiron linje av bærbare datamaskiner på grunnlag av at varen har blitt lagt

Det er veldig vanskelig å være et Amerikansk selskap i Russland i 2015 — representanter fra Dell er litt sjenert for å kunngjøre prislapper på nye elementer som er knyttet til den pris som er innfødt til AMERIKANSKE dollar. Men jeg har kommet til enighet med det faktum at billig og effektivt vil bli borte hvis den bærbare datamaskiner basert på den gamle Core i3/i5 selv neppe passe i 30 tusen rubler, den nye modellen har steget så mye som rubelen falt mot dollar og nå koster fra 50 tusen.

Den nye bærbare datamaskiner har nok fine funksjoner — ergonomi, komfort av tastaturet, bygge kvalitet og enkel oppgradering/reparasjon Inspiron har alltid vært god, og de nye modellene er også ganske rask. For sin kreditt, Dell bør bemerkes at de ikke bundle bærbare datamaskiner åpenbart hindre nettbrettet AMD E1-prosessorer eller Intel Celeron N, som de liker å gjøre for Lenovo, HP og, noen ganger, ASUS for en vakker prislapp. Forresten, konkurrenter på grunnlag av den samme chips varen har blitt lagt ville ikke bli billigere.

Dell Inspiron 5559
Dell Inspiron 5559

Men en rask PROSESSOR (selv en yngre versjon med Intel Core i3-6100U vil fungere ikke verre enn ultrabooks av de siste årene) er ikke støttet av forklarende grafikk (i spill “bygge -“, Intel HD 520 og “diskret” M335 Radeon R5 vil være like ikke overbevisende), og spillet endring 7559 Inspiron med prislapp invadere en renraset gaming notebook — MSI GE62 6QC samme med samme skjermkort tilbyr allerede Quad (ikke lav spenning) – prosessor, mye mer nyttig i spill. Se “ustakanitsya” om prisene i nær fremtid, fordi i den russiske realitetene i den økonomiske bærbare datamaskiner på grunnlag av at varen har blitt lagt bestemt for et hardt liv.

Samsung

Den ATIV Bestill 9 Pro og ATIV Bestill 9 Spinn

Etter et år siden, Samsung besluttet å forlate produksjon av bærbare datamaskiner i det Europeiske markedet, nyheter om koreansk bærbare datamaskiner var å gjøre svært lite. Men Koreanerne ikke bare ikke slutte å produsere modeller på det norske markedet, men har annonsert to nye elementer i November 2015: classic laptop (Pro) og transformator (Spinn).

Samsung ATIV Book 9 Pro

Samsung ATIV Bestill 9 Pro Samsung ATIV Book 9 Spin

Samsung ATIV Bestill 9 Spinn

Fordelene med modellen:

 • 15,6 tommers skjerm på 3840×2160 punkter på 3200×1800 på en bærbar pc med 13,3-tommers diagonal nettbrett
 • Intel Core i7 varen har blitt lagt til (6700HQ i den bærbare pc-en og 6500U i transformatoren) — “juice” blant mobile prosessorer
 • GeForce GTX 950M i den bærbare pc — er som vil spille i Full HD
 • USB-port C (ATIV 9 Pro) til å koble med nye gadgets og rask lading

Tilgjengelighet og salg dato:

i salg fra desember

Konkurrenter:

9550 Dell XPS 15, HP Spectre 13 x360

Pris:

ATIV Bestill 9 Spinn — $1400 (~ 95000 rubler), ATIV Bestill 9 Pro — $1600 (~ 108000 rubler)

Sine ferdigheter Samsung har fortsatt ikke tapt: nyheter løfte om å være tynn, høy kvalitet, vakker og mektig — selv den høye prisen på denne bakgrunn ikke virkelig opprørt. Og alarmerende er at den påståtte autonomi: “opp til 6,5 timer” for 15,6-tommers-modellen er imponerende, ikke vondt, som “opp til 7 timer” for transformatoren. Vi er vel klar over at “til” betyr “det som maksimalt vil presse”. La oss vente på nyheter om hvor mye du kan låne et flaggskip Samsung faktisk — og det i prinsippet ingen begrensninger til å kjøpe de kule modeller i utlandet vi har.

ASUS

N552 og N752

I dag for en eller annen grunn er det vurdert at kraftige bærbare pc-standard dimensjon trenger eller spillere (som higer rød-svart-saken, og andre verdenskrig maling), eller alvorlig fagfolk som arbeider med grafikk eller video (som er tilgjengelig for en heftig og tung mobile arbeidsstasjoner). Andre er fri til å kjøpe ultrabooks for “fat-free” – prosessorer uten discrete graphics, eller betale for et mellomliggende valg som gaming Dell ovenfor.

Som en av få produsenter som fortsatt produserer “bare bærbare datamaskiner” er fortsatt med sin ASUS N-serien. I November, den Taiwanske produsenten har produsert beredskap oppdatering til sine multimedia modeller som nå er arbeidet med den nye maskinvaren.

ASUS N552

ASUS N552 ASUS N552

ASUS N552

Fordelene med modellen:

 • Quad core CPU Core i5-6300HQ og Core i7-6700HQ — ikke på grunn av økonomien, og kapasitet for
 • 15,6 eller på 17,3 tommer med en oppløsning fra 1366 x 768 å 3840×2160 å velge
 • HDD opp til 2 TB eller en SSD på opptil 512 GB, 8-16 GB RAM
 • grafikk GeForce GTX 950M eller 960M
 • nye USB-3.1 C og Bang & Olufsen lydanlegg

Tilgjengelighet og salg dato:

ikke erklærte

Konkurrenter:

HP Envy 17-n100, PE60 MSI 2QE

Pris:

ikke erklærte

Detaljert informasjon:

ASUS lanserte laptop N552 og N752 underholdning

Det er ikke veldig subtil (kanskje i forhold til gaming modeller) bærbare datamaskiner, og kule autonomi de kan ikke skryte. Men N-serien ASUS i dag verdig tittelen erstatning av skrivebordet i full og få en universal passform for spill jern på en rimeligere pris, noen vil nekte.

GIGABYTE

Aorus X3 Plus

Den Hellige sted er aldri tomt — i-hylle kompakt gaming notebook kom. Gaming laptop GIGABYTE vil konkurrere med den nylig utgitte MSI GS40 — begge modellene har en “full stuffing” i 14-tommers foringsrør.

GIGABYTE Aorus X3 Plus
GIGABYTE Aorus X3 Plus GIGABYTE Aorus X3 Plus

GIGABYTE Aorus X3 Plus

Fordelene med modellen:

 • 13.9-tommers IGZO-skjerm med en oppløsning på 3200×1800 punkter
 • kraftig chetyrehjadernyj Core i7-6700HQ
 • grafikk GeForce GTX 970m grafikk med 6 GB videominne
 • opp til 1,5 TB på SSD (!)
 • kraftfull stereo høyttalere, USB-kontakt C
 • beskjedne størrelse (22 mm 1,8 kg vekt)

Tilgjengelighet og salg dato:

i salg fra November

Konkurrenter:

GS40 MSI, Razer Blad 2014

Pris:

fra €2000 (~ 147000 rubler)

Selvfølgelig, å 13.9 tommer i stedet for 14 her for markedsføring effekt — GIGABYTE dermed unngås konkurranse med MSI og har allerede kalt den mektigste Aorus X3 13,9-tommers bærbare pc-en. Men selv uten disse triksene den nye imponerende kraft — å stuffing ingen bebreidelse. En slik behandling er dyre (spesielt bærbare datamaskiner GIGABYTE i Russland og uten det er ikke vanlig), men da som modell-mester, encyclopedia “informasjonsteknologi” i en kompakt kropp.

Teclast

X16-Strøm

Hvis moderne nettbrett fremdeles syntes å være “goners” med svake strykejern, betale oppmerksomhet til et produkt forfattet av dystre Kinesisk geni Kube — en ny modell for denne lite kjent i Russland helt definitivt fortjener oppmerksomhet i form av pris og ytelse.

Teclast X16 Power Teclast X16 Power

Teclast X16 Strøm

Fordelene med modellen:

 • 11,6-tommers Full HD-skjerm
 • tastaturet for å slå nettbrett til en bærbar pc
 • 8 (!) RAM som i stasjonære PC
 • den kraftigste Intel Atom (x7-Z8700) ny generasjon
 • Windows-10 og Android 5.1 i en enkelt enhet

Tilgjengelighet og salg dato:

i salg fra desember

Konkurrenter:

Dell Venue 11 Pro, Lenovo ThinkPad 10 2, Sony Xperia Z4 Nettbrett

Pris:

fra $350 (~ 24,000 rubler)

Teclast er et selskap som fortsatt noen ganger “kosyachit” med lanseringen av avansert elektronikk, derfor, stole utelukkende på imponerende funksjoner er ikke verdt det. Men teknisk sett er det en veldig kul nettbrett med imponerende funksjoner, og å kjøpe ligner på avansert, for eksempel, Lenovo har nå til en del med to ganger pengene.


Date:

by