Jeg bruker en gammel bærbar pc som arbeider for en veldedig – skal jeg kjøpe min egen maskinvare?

Man bruker en 10 år gammel datamaskin og en sju år gammel BlackBerry på jobb. Gamle tech er å bremse henne ned, og hun ønsker å oppgradere til noe bedre

Microsoft Office 365 Nonprofit scheme provides the Business premium version to qualifying charities for £1.30 per month.

Microsoft Office 365 Nonprofit ordningen gir Business premium-versjonen til å kvalifisere hjelpeorganisasjoner for kr 1,30 pr måned.
Foto: Royalty-Free/CORBIS

Torsdag 10. desember 2015 11.18 GMT

Sist endret torsdag 10 desember 2015 11.47 GMT

Jeg arbeider for en veldedig organisasjon, og de har ikke oppgradere utstyret veldig ofte: jeg bruker en 10-år gammel bærbar pc, og en sju år gammel BlackBerry. Jeg føler dette gamle tech er å bremse meg ned og påvirker jobben min, så jeg tenker på å kjøpe min egen maskinvare. Jeg eier en iPhone, og jeg kan dedikere dette til å fungere. Jeg har også en Windows 8 bærbar datamaskin hjemme.

IPhone vil ikke enkelt laste opp bilder til en laptop med mindre jeg kjøper flere iCloud-lagring, som jeg loath å gjøre når jeg har rikelig med lagringsplass på den bærbare pc-en.

Må jeg gjøre for å få en Windows-telefon til å fungere best med Microsoft Office, Outlook og min laptop? Fremtiden ser som mix-og-match merker ikke liker hverandre! Mon

Det er en falsk økonomi til å skimp på bærbare datamaskiner, fordi de kan lett avfallet mye mer tid enn de er verdt. Hvis du arbeider 250 dager i året, deretter kr 400 datamaskinen kostnader 40p per dag, eller 5p per time, hvis fordelt over fire år. For en arbeidstaker som er betalt £10 per time, 5p tilsvarer 18 sekunder. Jeg er ganske sikker på at en time med en stoppeklokke – iPhone har ett – vil vise at den gamle PC-er som koster arbeidsgiveren mer enn 18 sekunder per time i tapt produktivitet. Bare få tilgang til to eller tre nettsider kan gjøre det, uten selv en krasj/omstart.

Du trenger ikke nevne spec på PCEN, men den typiske 2005 laptop hadde 512 MB eller 1 gb minne, 40 gb eller 80 GB harddisk og kjørte Windows XP. Du bør ikke kjøre XP nå, fordi det ikke lenger støttes, og er derfor en sikkerhetsrisiko. Jeg gruer meg til å tenke på hva det er som kjører Windows 7.

Jeg kan forstå frustrasjonen som vil drive deg til å bruke ditt eget utstyr – jeg har gjort det selv. Imidlertid, du trenger ikke å kjøpe en dyr ny bærbar pc. Det er nok av selskaper som pusse business-class bærbare datamaskiner, og noen imøtekomme til veldedige organisasjoner. Faktisk, Microsoft NORGE har en Kjærlighet og Støtte, og kjører en Microsoft-Overhaler program for å hjelpe selskaper med å tilby lovlig versjoner av Microsoft-programvare til lave priser.

Noen registrerte stiftelser få gratis programvare fra Microsoft. Andre kan få Windows oppgraderinger for £10, og kopier av Microsoft Office for £20 eller Microsoft Office Professional Plus for £28 (disse prisene er eks. MVA.) fra TT Exchange. Teknologi Tillit også gir Adobe, Google og annen programvare og råd, så vel som å kjøre Microsoft-Programvare Donasjon Program for SKIPSFART veldedige organisasjoner.

Microsoft Office 365-Nonprofit-ordningen gir Business Premium-versjonen til å kvalifisere hjelpeorganisasjoner for kr 1,30 pr måned. Dette lar deg laste ned full versjoner av de nyeste Office-programmene for PC og Mac. Det inkluderer også en 50GB postkassen, en terabyte med skylagring og andre funksjoner.

Renovert Pcer

Microsoft viser omtrent tusen selskaper i sin database over registrerte refurbishers – søk her for Storbritannia – så vil du kanskje se etter en lokal leverandør. DET For Hjelpeorganisasjoner har en liste på omtrent et hundre leverandører. Alternativt kan en søke om du vil finne massevis av alternativer, inkludert Tier1online og Bærbare datamaskiner Direkte. Priser vanligvis varierer fra kr 100 til kr 300, men kan være mer eller mindre, avhengig av alder og tilstand. Selv en £45 bærbar pc kan være en forbedring på det du har nå.

Mye av oppusset bærbare pc-er Lenovo ThinkPads, fordi disse ofte var det første valget for store foretak kjøper – og deretter sette – tusenvis av maskiner på en gang. Det er også massevis av Dell og HP bærbare datamaskiner rundt om, men jeg vil anbefale at du kjøper av en ThinkPad som de er vanligvis robust og veldig kjent for å refurbishers og verksted.

Spesielt ThinkPad X220 er et godt valg, hvis du kan få en med Intel Core i5-eller i7-prosessor og 4 gb eller 8 gb hukommelse på en rimelig pris. I 2011, Pålitelige Vurderinger beskrevet det som “chunky”, som er greit nok, men likevel ga den 9 av 10. Disse maskinene er så rask som mest aktuelle bærbare datamaskiner, noen ganger raskere, og de har mye bedre tastatur. (Se Der ThinkPad bærbare datamaskiner har de beste tastaturene?)

ThinkPad T-Serien og W-Serien bærbare datamaskiner er gode alternativer, men selv chunkier og mindre portable enn X-Serien. Det er nok av T420 og T430 bærbare datamaskiner rundt og de er anstendig verdi. I alle tilfeller, sjekk listen på Notebookcheck er Sammenligningen av Mobile Prosessorer (CPU Benchmarks) og tar sikte på en rask prosessor. Jeg tror du vil bli overrasket over forskjellen.

Telefoner og bilder

Microsoft har nettopp lansert tre nye Lumia smarttelefoner som kjører Windows 10, inkludert en Lumia 550, som er på pre-order på bare £89.99. Men det er ingen grunn til at du ikke kan bruke din Apple iPhone. Du tror kanskje at “mix-og-match merker ikke liker hverandre,” men Microsoft er et unntak. Det tilbyr dusinvis av apper for iphone -, ipad-og Android-enheter, inkludert de viktigste Office-programmer.

Du nevner at du har et problem med iCloud, men du trenger ikke å bruke det. Du kan installere apper som laster opp bilder til Microsoft OneDrive, Dropbox, Google, Flickr i stedet. Du har allerede OneDrive – det er en del av Microsoft-kontoen som du bruker med Windows 8, så du kan enkelt bruke det. Uansett, det koster ingenting å åpne en annen konto på Outlook.com eller – for gratis terabyte med lagringsplass – på Flickr.

Når du installerer OneDrive på din iPhone, kan du sette den til å sikkerhetskopiere bilder automatisk (dette også får du en ekstra 3 GB lagringsplass, med mindre det er nylig endret). I Innstillinger-menyen, og kontroller at Kameraet Backup er satt til På, og at Bildet Nedlastinger er satt til Opprinnelige, ikke for å endre størrelse. Hvis du vil synkronisere OneDrive på din PC, alle din mobiltelefon bilder vil bli kopiert til din PC, mye som Apples system. Vil du også være i stand til å få tilgang til OneDrive bilder på internett fra en hvilken som helst PC eller Mac, eller en Android-telefon eller-nettbrett, via en app eller en nettleser.

Selv om Apple sjelden støtter noen andre enheter, det er faktisk en iCloud for Windows-program. Dette bør automatisk kopierer nye bilder til din Windows-PC, og det vil gi deg muligheten til å laste ned alle dine iCloud bilder av året. Det er en veldig god idé å gjøre dette før du gjør noen endringer i dagens system. Faktisk, ikke bare laste ned alle bildene dine, må du sikkerhetskopiere dem til CD eller DVD og/eller en ekstern harddisk, og test at sikkerhetskopiene arbeid. Kun etter at du har gjort det, bør du tenke på å rote med iCloud-innstillingene.

Har du fått et annet spørsmål for Jack? E-post til Ask.Jack@theguardian.com


Date:

by