Bitcoin creator Satoshi Nakamoto sannsynligvis Australske entreprenør, rapporter hevder

Undersøkelser av Kablet og Gizmodo punkt Craig Steven Wright som sanne identiteten til cryptocurrency skaperen – men spørsmål fortsatt

  • Siste: ‘Bitcoin grunnlegger’ Craig Wright hjem plyndret av Australsk politi

Craig Steven Wright

Craig Steven Wright, mannen som er identifisert av to undersøkelser som sannsynlig sanne identitet av Satoshi Nakamoto, grunnleggeren av bitcoin.
Foto: LinkedIn

Tirsdag 8. desember 2015 23.50 GMT

Sist endret på onsdag 9 desember 2015 03.51 GMT

Skaperen av den digitale valutaen bitcoin, bare kjent under pseudonymet Satoshi Nakamoto, er trolig en Australsk entreprenør, i henhold til to nye undersøkelser.

Relatert: ‘Bitcoin grunnlegger’ Craig Wright hjem plyndret av Australsk politi

Kablet og Gizmodo har publisert separate historier som tyder på at Nakamoto virkelige identitet er Craig Steven Wright, en 45-år gamle Australske beskrevet av Kablet som en “klima-endring denier, en seriell entreprenør … og en eksentrisk.” Ulike forsøk på å bevise Nakamoto identitet i det siste har vist seg mislykket.

Wired har knyttet Wright til bitcoin med flere innlegg på bloggen sin, og starter med en publisert i August 2008 som nevnt sin intensjon om å slippe en “cryptocurrency papir”.

En annen, publisert tre måneder senere, spurte leserne brukt en PGP public key som har angivelig vært knyttet til Nakamoto. En PGP-fellesnøkkel er en unik kombinasjon av tegn som gjør en bruker av at kryptering programvaren til å motta krypterte meldinger.

I et innlegg datert 10. januar 2009, men senere slettet, Wright angivelig har annonsert lanseringen av beta-versjonen av bitcoin “i morgen”; Kablet peker på at Wright, som bodde på Australia ‘ s østlige kysten, kunne få publisert innlegg etter midnatt sin tid natt til 9. januar, noe som ville fortsatt ha vært før bitcoin er start kl 3 pm på 9 januar i OSS når den tid kommer at valuta offisielt lansert.

Relatert: Bitcoin: hva du trenger å vite

Wright ‘ s blogg var tilgjengelig på onsdag morgen, men ble tatt ned kort tid etter Wired-artikkelen ble publisert.

Wired-artikkelen nevner at tre av “smoking gun” innlegg på Wright ‘ s blogg hadde vært redigert siden utgivelsen “for å sette inn tegn på hans bitcoin historie”. Undersøkelsen er også basert på en cache av lekkede e-poster og regnskap former. Artikkelen hevder at Wright pantsatte tre egenskaper og investert mer enn $US1m i datamaskiner, strøm og tilkobling for å starte cryptocurrency.

Etter Kablet kontaktet Wright, de fikk svar fra en tidligere ukjent e-post konto – sendt fra en IP-adresse som tidligere er forbundet med e-poster sendt av Nakamoto – men som ikke ble gitt et intervju.

Craig Wright på et panel på en Bitcoin investor-konferansen i Las Vegas dette året.

Dokumenter som sitter fast med den Australske Securities and Investment Commission (Asic) bekrefter flere detaljer om Kablet historie, inkludert Wright ‘ s rolle med et firma som heter Hotwire Preemptive Intelligens.

“Til tross for massive mengder av bevis, og vi kan fortsatt ikke si med absolutt sikkerhet at mysteriet er løst,” Wired-Andy Greenberg og Gwern Branwen skrev.

“Men to muligheter til å oppveie alle andre: Enten Wright oppfunnet bitcoin, eller han er en strålende hoaxer som svært dårlig vil ha oss til å tro at han gjorde det.”

Gizmodo har også publisert sine egne funn i Wright på tirsdag, med påstand om at Wright og hans avdøde venn Dave Kleiman, en Amerikansk dataetterforskning-ekspert som døde i 2013, var involvert i bitcoin utvikling.

Gizmodo sier det ble tipset av en rekke anonyme e-poster som er mottatt i begynnelsen av November.

Det er publisert en e-post datert 8. januar 2014 som ser ut til å vise Wright e-post til tre kolleger fra satoshi@vistomail.com en adresse som Nakomoto brukes til regelmessig å kommunisere med tidlig bitcoin brukere og utviklere.

Signaturen på e-post ble navnet Satoshi Nakamoto og et telefonnummer som tilhørte Craig Wright. E-posten ser ut til å være med å diskutere muligheten for lobbyvirksomhet Australske senatoren Arthur Sinodinos om bitcoin regulering og videre viser til “vår Japanske venn”.

Gizmodo rapportert at Wright hadde møttes tjenestemenn fra den Australske skattekontoret, men en talskvinne fortalte Guardian Australia hun var ute av stand til å kommentere på skattytere’ saker på grunn av konfidensialitet.

Gizmodo kontaktet advokat Andrew Sommer, en partner i Sydney-basert advokatfirma Clayton Utz, som representerte Wright på den tiden de e-postene som ble utvekslet og hvem ville bare bekrefte at Wright var hans klient. Gizmodo har også kontaktet Wright eks-kone, som fortalte om hennes mann jobber på “digitale penger” for mange år siden.

Wrights nåværende kone, som er direktør i selskapet hans DeMorgan, ble også kontaktet på deres hjem i en forstad nord for Sydney, men hun avviste å kommentere. Hun har også angivelig forsøkte å styre ansatte i DeMorgan bort fra en Gizmodo reporter da han besøkte sine kontorer.

Guardian Australia kalt media kontakt oppført for DeMorgan, men personen som svarte telefonen nektet noen tilknytning til selskapet. Office-nummeret som er oppført på nettstedet er besvart med en automatisk melding som sier at nummeret ikke er tilgjengelig.

Cryptocurrencies som bitcoin tjene som et middel til å gjennomføre elektroniske transaksjoner uten kommersielle banker som mellommenn.

Bhagwan Chowdhry, en professor i finans ved UCLA, siste måned foreslått å nominere Nakamoto for 2016 nobelprisen i økonomi i anerkjennelse av hans innovasjon, men Nakamoto er pseudonyme identitet mente han var kvalifisert.

Siden koden ble utgitt i januar 2009, vil den totale verdien av alle bitcoins har vokst til nesten $US5bn.

I Mars 2014, Newsweek publisert en dekkhistorie som hevder å ha avslørt bitcoin er skaperen som den Amerikanske Dorian Satoshi Nakamoto, som senere ble i stor grad i vanry.


Date:

by