Bitcoin creator Satoshi Nakamoto benekter å være Craig Wright (kanskje)

665

E-post som kan bli din fra din konto når assosiert med Nakamoto benekter hans virkelige identitet er at av Australske akademiske og entreprenør

Beklager, nettleseren din er ikke i stand til å spille av denne videoen.
Vennligst installere Adobe Flash™ og prøv igjen.
Alternativt kan du oppgradere til en moderne nettleser.

Australian federal police officers gå ned oppkjørselen etter å ha søkt hjem ‘sannsynlig’ skaperen av cryptocurrency bitcoin Craig Steven Wright i Sydney north shore 9 desember 2015.

@alexhern

Torsdag 10. desember 2015 10.25 GMT

Sist endret torsdag 10 desember 2015 11.28 GMT

Noen utgir seg for å være bitcoin creator Satoshi Nakamoto har nektet å være den Australske entreprenør Craig Wright, som ble kåret som mannen bak cryptocurrency av Gizmodo og Kabelbasert tirsdag kveld.

I et innlegg til bitcoin-dev mailing liste med emnefeltet “Ikke dette igjen.”, e-posten er forfatteren skrev “jeg er ikke Craig Wright. Vi er alle Satoshi.” Adressen meldingen var tilsynelatende er sendt fra, satoshi@vistamail.com er en av de e-postadresser som tidligere ble brukt av skaperen av bitcoin.

Men e-post adresser er trivially lett å forfalske, og mange er fortsatt ikke overbevist om at denne e-posten kom fra Nakamoto, snarere enn en vifte som ønsker å beskytte sitt idol ‘ s identitet.

Stilen av fornektelse er lik et innlegg gjort i Mars 2014 fra en annen konto knyttet til Nakamoto, etter Newsweek kalte et Japansk-Amerikanske mann som heter Dorian Satoshi Nakamoto som den virkelige personen bak valuta. Så, noen ved hjelp av en konto som tidligere ble brukt av Satoshi skrevet “jeg er ikke Dorian Nakamoto” på en koding forum.

Imidlertid er verken fornektelse var nok til å endre hodet av mange som tidligere var blitt overbevist om. For én ting, både fornektelser tydelig ikke klarer å inkludere de mest overbevisende bevis på identitet: en kryptografisk signatur allerede kjent for å bli brukt av Satoshi Nakamoto. Som ville gjøre det mulig for mottakerne å sammenligne offentlig tilgjengelig-tasten for sin ekte konto med underskrift av en bestemt melding, og være sikker på at den kom fra den virkelige Nakamoto.

Meldingshoder i e-post er lett å forfalske, slik at avsendere for å late som de er å sende en e-post fra en konto som de ikke har tilgang til. Bare fire måneder siden, en annen e-post ble sendt til bitcoin-dev mailingliste i Satoshi navn, kritiserte et upopulært forslag om å endre codebase av valuta. Det var allment avvist som en forfalskning.

Og for mange som er overbevist om at Craig Wright er Satoshi Nakamoto, det er en siste spiker i kisten til denne fornektelse: selv om det virkelig kom fra Nakamoto, hvis Wright virkelig var Nakamoto, og ønsker ikke å bli identifisert som sådan, hvorfor ville han ikke benekte det?