Bilder og videoer: de viktigste nyhetene av November 2015

Kamera

Lytro Immerge

 • Kort om modellen: potensielt mest kraftig kamera for fotografering av et VR-video
 • Salget starter: 2016
 • Konkurrenter: Google Hoppe
 • Pris: ukjent

Selskapet Lytro, kjent for kameraer med funksjonen for å fokusere etter opptak, er å jobbe på en enhet som kalles Immerge. Det vil tillate deg å ta med panoramautsikt video med uendelig dybdeskarphet. Bildet vil resultatet bli en 360-graders bilde, inne som du kan enkelt og raskt endres i synspunkt. Som i de tre-dimensjonale spill med realistisk grafikk.

Lytro Immerge
Lytro Immerge

Lytro Immerge
Lytro Immerge

Høres ut som science fiction, men i opptakene kan du bokstavelig talt gå, som i den virkelige verden. Virtual reality-hjelm allerede har denne muligheten (se, for eksempel HTC Vive), men alt var gjort med hjelp av datagrafikk.

Pris og eksakt utgivelsesdato er ennå ikke kjent, men vi vet at Lytro Immerge vil bli levert med en kraftig programvare pakke for behandling av opptak og visning på alle plattformer virtuell virkelighet. Salget vil bli lansert i begynnelsen av neste år, men selvsagt er det ikke en forbruker enhet, slik at kostnadene vil være hensiktsmessig.

Sony Alpha a68

 • Kort om modellen: den eneste Sony-kamera med a-fatning dette året
 • Salget starter: Mars 2016
 • Konkurrenter: Nikon D5500, Canon EOS 750D
 • Pris: kr 600 (kroppen) og 700 Euro (kit med 18-55mm)

Det virket som Sony helt slått til utvikling av speilløse E-mount-kameraer i 2015, og Alpha-kameraer med translucent mirror kan være begravet. Det er imidlertid ikke slik: i November selskapet annonsert en ny Alfa a68, som vil konkurrere med de økonomiske Nikon og Canon Speilreflekskameraer.

Sony Alpha a68 Sony Alpha a68

Kameraet bruker en APS-C CMOS-sensor oppløsning på 24 megapiksler, og kan skilte med den mest avanserte AF-system i klasserommet. Hybrid-fase-kontrast teknologien kalles 4D og har 79 Fokus poeng, 15 av dem cross-type. En translucent mirror gir fokus til å operere i en tracking-modus for å holde fokus selv objekter som beveger seg raskt.

Sony Alpha a68 Sony Alpha a68

Følsomheten av sensoren er justert i husholdningen, fra 100 til 25600 enheter. I tillegg er kameraet utstyrt med SteadyShot stabilisator som fungerer med alle objektiv, en 2,7-tommers skjerm skrå og elektronisk OLED-søker med ett hundre prosent dekning av feltet ramme. Generelt er dette et svært interessant tilbud for pengene. Imidlertid, før utseendet av a68 på salg er fortsatt flere måneder, i løpet av denne tiden konkurrenter kan benytte seg av den muligheten og oppdatere deres lagoppstillinger lignende modeller.

Leica M (Type 262)

 • Kort om modellen: den mest rimelige digital Leica M-serien
 • Salget starter: allerede i salg
 • Konkurrenter: det er ingen
 • Pris: 5195 $

Uten fanfare, Leica har sluppet en ny budsjett – hvis ordet er riktig – M-serien. Dette er i realiteten en forenklet versjon av Leica M (Type 240), men nyheten støtter ikke video-opptak og opptak i LiveView, og tilbyr en ekte analoge metoder. Hovedmenyen er spart fra alle de overflødige og passer bare to sider, og i søkeren viser ikke noe ekstra.

Leica M (Typ 262) Leica M (Typ 262)

Kameraet bruker fullformat CMOS-sensor oppløsning på 24 megapiksler og en maksimal følsomhet på 6400 enheter. Autofokus er bare mulig i manuell modus med et syn på en avstandsmåler søkeren. Utformingen av saken er så nær en Leica M9, et flaggskip dalemark selskapet. Men, det er 100 gram lettere på grunn av bruk av aluminium i konstruksjonen.

Leica M (Typ 262) Leica M (Typ 262)

Kameraet er allerede i salg, det er billigere i USA – 5195 dollar, og i Europa er tilgjengelig til en pris av 5.500 kroner. Forresten, det er en høy sannsynlighet for at dette ikke er den siste utlysningen av Leica i det siste året. I Nettverket publiserte rykter om at selskapet arbeider for å sikre et undervannskamera X-U (Typ 113), som vil bli justert for opptak på dybder på opp til 15 meter.

Programvare og tilbehør

Oppdater firmware Sony Alpha A7 II

Sony har oppdatert firmware for modellen A7 II, og denne hendelsen kunne knapt har fått vår oppmerksomhet, om ikke en viktig detalj: sammen med den nye firmware-kameraet har evnen til å skyte i 14-bits RAW uten komprimering.

Sony A7 II
Sony A7 II

I tillegg oppdateringen legger til en funksjon fase når du bruker autofokus linser på fjellet Og ved hjelp av en adapter. Første fokus ble gjennomført enten i kontrast eller i manuell modus (på enkelte modeller linser). For å laste ned ny firmware fra støtte-delen av den offisielle nettsiden til Sony.

MPL Makro for iPhone

På grunn av bruk av vidvinkel optikk, innebygde kameraer i smarttelefoner ikke også egnet til fotografering i nærheten UPS og makro. Thomas Larsson, en ung oppfinner fra Washington, har lykkes med hevet penger på Kickstarter for mest mulig kompakt makroobjektiv for iPhone.

MPL Macro с увеличением 4х и 8х
MPL Makro med en 4x og 8x forstørrelse

Tilbehøret er tilgjengelig i to versjoner: med fire – og åttedelte øke. Men det viktigste – det krever ingen vanskelige deler. Objektivet hviler på den utstikkende kameramodulen iPhone 6/6-ere på grunn av krefter van der Waals krefter (intermolecular styrker; takk til dem, gekkoer kan klatre på glass) . Og her finner du noen eksempler på hva du kan skyte med MPL.

Примеры съемки MPL на iPhone Примеры съемки MPL на iPhone Примеры съемки MPL на iPhone

Innsamlingsaksjonen på Kickstarter endte med suksess, og etter tilfredsstillelse av første etterspørsel, forfatter av prosjektet løfter for å begynne salget i classic-modus. For forhåndsbestillinger av objektiver som var tilgjengelig for prisen av 12 dollar hver (eller $21 per sett av to stykker).

Aurora HDR

HDR er tilgjengelig i auto-modus på mange kameraer og selv smarttelefoner, men for alvorlig arbeid med high dynamic range fortsatt krever spesialisert programvare. Adobe Photoshop er for dyrt for en så smal oppgave. I November ble han lansert et nytt verktøy kalt Aurora HDR. Appen er tilgjengelig i Mac App Store på en pris på $39,99.

Интерфейс Aurora HDR
Aurora grensesnitt HDR

Aurora HDR støtter alle populære RAW-formater (inkludert proprietær NEF, CR2, RAF, ARW, RW2, og så videre), tillater deg å arbeide i 8-i 12-bits modus og inneholder rundt 70 forskjellige innstillinger for puss, skarphet, kontrast.

Изображение, сделанное в Aurora HDR Изображение, сделанное в Aurora HDR

Du kan også arbeide med lag og ulike blending modes, samt full kompatibilitet med Retina-skjermer, MacBook og iMac. Windows-versjonen er ennå ikke tilgjengelig.

DJI droner vil automatisk unngå lukkede områder

Som populariteten av Amatør droner og multicopter, nye regler og forbud. Den mest presserende sak – flyvninger over sensitive fasiliteter, offentlige bygninger og sivile flyplasser. Under brann er ofte produsentene selv. Selskapet DJI har bestemt seg for å ta saken i egne hender og skape GEO (Geografisk Miljø Online) som hindrer oppføring av sine droner inn i den forbudte sonen.

DJI Phantom 3
DJI Phantom 3

Den DJI app vil “snakke” med en base eksklusjon soner raskt og for å varsle brukere om utillatelig flyreiser. Det er imidlertid bare en advarsel er ikke begrenset, i de fleste tilfeller, drone rett og slett ikke vil fly utover visse grenser. Kikket naboer og fly over privat eiendom som har skjedd før, men til å ta avgjørende handling DJI flyttet etter fallet av drone i nærheten av det Hvite hus i Washington.

Reaksjonen til denne kunngjøringen var svært blandet. Myndighetene stille nikket, mens journalister og bloggere beklaget det faktum at GEO faktisk vil sette en stopper for undersøkende journalistikk og påvisning av forbrytelser av de i kraft. Restriksjoner vil vises etter en firmware-oppgradering droner og apps for smartphones som vil bli lansert før i slutten av desember i Europa og USA. Lanseringen av GEO i andre regioner og utstede de nødvendige oppdateringer for å finne sted neste år, da databasen i sikkerhetsbegrensede områder vil være den samme for alle land.


Date:

by