Apple topper globale forsendelser av wearables i 3. kvartal 2021: IDC

30

Apple tok topplasseringen ettersom globale forsendelser for wearables vokste 9,9 prosent fra år til år (YoY) i løpet av tredje kvartal 2021 (3Q21) og nådde totalt 138,4 millioner enheter, ifølge en ny rapport fra International Data Corporation (IDC). Kategorien wearables inkluderer ekte trådløs stereo (TWS) øretelefoner samt wearables som bæres på håndleddet som treningsbånd og smartklokker. Markedsundersøkelsesfirmaet sier også at etterspørselen etter smartklokker har økt sammenlignet med armbånd på grunn av det mindre gapet i prisene deres.

I henhold til IDCs Worldwide Quarterly Wearable Device Tracker, ledet de hørbare veksten ettersom kategorien vokste 26,5 prosent på årsbasis (YoY) og sto for 64,7 prosent av forsendelsene av bærbare enheter. Håndleddsbårne wearables tok 34,7 prosent av markedet, sier IDC. Apple og Huawei delte på førsteplass i det håndleddsslitte segmentet, og avsatte Xiaomi i 3Q21, som stolte på armbånd, men forbrukerforetrakk klokker.

“Etterspørselen har sakte flyttet seg bort fra armbånd mot klokker ettersom forbrukere i økende grad ønsker en mer kapabel enhet og ettersom prisforskjellen blir mindre,” sa Jitesh Ubrani, forskningssjef for IDC Mobility and Consumer Device Trackers. Han sier at antallet klokker solgt for under $100 (omtrent Rs. 7500) nå er lik armbånd, som har dominert dette prisbåndet tidligere. «Mens hele markedet for bærbare produkter med håndledd falt år for år, vokste markedet for klokker faktisk med 4,3 prosent,» la Ramon T. Llamas, forskningsdirektør for IDCs Wearables-team til.

  • Globale smarttelefonforsendelser spådd å vokse 5,3 prosent i 2021: IDC

Når det gjelder kategorimessig distribusjon, sier Ubrani at indiske og kinesiske merker vokste på grunn av low-end klokker mens “Apple, Huawei og Samsung opprettholder et grep i high-end”. I mellomtiden dissekerte Llamas ytterligere inn i kategorien og sa at «selv om smartklokker har vært veldig populære, er det de andre klokkene – inkludert barneklokker, treningsklokker, hybridklokker og andre – som drev markedet.

Top wearable-merker i Q3 2021

Som nevnt tok Apple topplasseringen til tross for en nedgang på 35,3 prosent i Apple Watch-forsendelser i 3Q21. Hearables fra Beats og AirPods hjalp selskapet med å lede på markedet for wearables. Samsung fikk andreplassen (13,8 prosent vekst) på grunn av det gode mottaket av smartklokkene i Galaxy Watch 4-serien som kjører Googles Wear OS. Xiaomis forsendelser falt 23,8 prosent i løpet av kvartalet på grunn av wearables som ble brukt på håndleddet, men i kategorien hørbare enheter fortsatte selskapet å tilby ekstremt rimelige alternativer.

Huawei vokste ved hjelp av sin hørbare virksomhet, da armbånd og klokker til sammen falt 5 prosent i løpet av tredje kvartal 2021. Femteplassen ble tatt av det indiske selskapet Imagine Marketing, som står bak merket Boat. Selskapet tilbød lavkostprodukter og gjorde “ubønnhørlig markedsføring” som hjalp det med å øke volumet.

  • HP leder det indiske PC-markedet i 3. kvartal 2021, Notatbøker dominerer: IDC

 

Vil Snapdragons nye 2022-brikker gjøre den mer fremtredende som merkevare? Vi diskuterer dette på Orbital, Gadgets 360-podcasten. Orbital er tilgjengelig på Spotify, Gaana, JioSaavn, Google Podcasts, Apple Podcasts, Amazon Music og hvor enn du får podcastene dine.
Kommentarer

For de siste teknologinyhetene og anmeldelser, følg Gadgets 360 på Twitter, Facebook og Google News. For de nyeste videoene om gadgets og teknologi, abonner på YouTube-kanalen vår.

Ytterligere lesing: Apple, Samsung, Xiaomi, Huawei, Boat, IDC, Imagine Marketing Sourabh Kulesh Email SourabhK Sourabh Kulesh er en underredaktør i Gadgets 360. Han har jobbet i en nasjonal dagsavis, et nyhetsbyrå, et magasin og skriver nå teknologinyheter på nettet. Han har kunnskap om et bredt spekter av emner relatert til cybersikkerhet, bedrifts- og forbrukerteknologi. Skriv til sourabhk@ndtv.com eller ta kontakt på Twitter gjennom håndtaket hans @KuleshSourabh. Mer